Cum să vă urmăriți rapid cariera pentru un succes garantat

Abilitățile soft sunt cunoscute sub diferite nume la nivel global. Oamenii sunt adesea confundați cu abilitățile de comunicare, inteligența emoțională, abilitățile de viață și abilitățile oamenilor, pentru a numi câteva. În plus, sunt cunoscuți sub nume diferite în unele țări. Dar, practic, abilitățile soft sunt abilitățile, abilitățile și trăsăturile personalității, atitudinii și comportamentului. Ei fac diferența în viața personală, profesională și socială. Ele îi ajută pe oameni să profite de oportunități de angajare și să rămână într-un loc de muncă pentru o perioadă mai lungă de timp, cu un comportament plăcut și politicos.

Soft Skills

Abilitățile și abilitățile esențiale pentru studenții care leșin de la instituțiile de învățământ pentru a se adapta la frontul industrial care este mai ales conectat la abilitățile de comunicare sunt cunoscute sub denumirea de abilități soft. Acestea sunt cunoscute ca abilități sociale, abilități umane și inteligență emoțională.

Acestea sunt cunoscute și ca abilități de viață. Abilitățile soft sunt despre orice altceva decât cunoștințele de domeniu. Ele sunt, de asemenea, despre relațiile interpersonale, atitudinea de a se dezvolta ca individ și, mai presus de toate, îngrijirea personală pentru a face față provocărilor din viața de zi cu zi în lumea corporativă.

Odată cu schimbarea mediului de afaceri, competiția pentru obținerea de locuri de muncă și sustenabilitatea locurilor de muncă se intensifică. Pentru a obține un avantaj față de ceilalți pe piața competitivă, studenții trebuie să își completeze abilitățile dure cu abilități soft pentru a-și demonstra potențialul real. În timp ce abilitățile dure sunt abilități academice, cunoștințe, experiență și nivelul de expertiză, abilitățile soft sunt abilități autodezvoltate, interactive, de comunicare, umane și transferabile.

Pentru a supraviețui în mediul global provocator de astăzi, majoritatea angajatorilor se concentrează pe angajarea, păstrarea și promovarea unor oameni de încredere, plini de resurse, etici, auto-direcționați, care au o comunicare eficientă, sunt dispuși să lucreze și să învețe cu o atitudine pozitivă, corectă și puternică.

Abilități soft vs. Hard

Abilitățile soft sunt diferite de abilitățile hard. Abilitățile hard sunt abilități tehnice și abilități de domeniu, în timp ce abilitățile soft sunt abilități non-domeniu. Abilitățile hard sunt tangibile, măsurabile și cuantificabile, în timp ce abilitățile soft sunt intangibile, care nu pot fi ușor măsurate și cuantificate. Abilitățile hard se referă la ceea ce vorbești, în timp ce abilitățile soft sunt despre modul în care vorbești cu ceilalți.

Abilitățile soft sunt o modalitate politicoasă și plăcută de a comunica cu ceilalți, în timp ce abilitățile dure sunt ceea ce contribui la locul de muncă. Abilitățile soft completează abilitățile tale dure. Mai exact, abilitățile soft sunt o prezentare a abilităților tale dure la locul de muncă. Abilitățile soft sunt abilități interpersonale, în timp ce abilitățile hard sunt abilități legate de locul de muncă.

Dacă abilitățile hard sunt infrastructură, abilitățile soft sunt suprastructură. Dacă abilitățile hard sunt baza, abilitățile soft sunt cimentul. O combinație judicioasă de abilități hard și soft este esențială pentru a vă atinge succesul profesional și pentru a vă accelera cariera.

Puteți găsi abilități dure pe un CV, în timp ce puteți găsi abilități soft în timpul interviului de angajare. Competențele hard îți oferă un interviu, în timp ce abilitățile soft te ajută să-ți obții un loc de muncă. Prin urmare, atât abilitățile hard, cât și cele soft sunt esențiale pentru a obține un loc de muncă. După ce te-ai angajat, abilitățile soft te ajută să supraviețuiești la locul de muncă, în timp ce abilitățile dure te ajută să te dovedesc profesional. Prin urmare, combinarea atât a dificultăților, cât și a abilităților este imperativă la locul de muncă.

„Succesul tău în carieră va fi direct proporțional cu ceea ce faci după ce ai făcut ceea ce se așteaptă să faci.” – Brian Tracy

Potrivit lui Anthony Robbins, se spune o poveste faimoasă despre Tom Watson, fondatorul IBM. Unul dintre subalternii săi făcuse o greșeală teribilă care costase compania zece milioane de dolari. A fost chemat în biroul lui Watson și a spus: „Presupun că vrei demisia mea”.

Watson s-a uitat la el și a spus: „Glumești? Tocmai am cheltuit zece milioane de dolari pentru a te educa.” Tom Watson a subliniat importanța educației corporative costisitoare cu abilitățile sale soft. În mod similar, unul dintre tehnicienii din Forțele Aeriene Indiene a făcut o gafă care a dus la prăbușirea unei aeronave militare care a costat enorm, pilotul ejectând în siguranță cu parașuta.

Tehnicianul a fost chemat în biroul comandantului, iar comandantul s-a uitat la tehnician și a spus: „Forțele Aeriene Indiane au investit bani uriași pentru a te antrena în avioane. Amintiți-vă, educația militară este foarte costisitoare.” Prin urmare, puteți înțelege importanța abilităților soft în exprimarea abilităților dure într-o manieră pozitivă, politicoasă, plăcută și șlefuită.

Este ușor să măsurați abilitățile hard, în timp ce este greu să măsurați abilitățile soft. Este ușor să predați abilități dure, în timp ce este greu să predați abilități soft. De obicei, profesorii predau abilități dure, în timp ce formatorii antrenează abilități soft. Deoarece abilitățile soft sunt abilități comportamentale, este nevoie de eforturi suplimentare din partea formatorilor pentru a utiliza diverse instrumente și tehnici, inclusiv interacțiunea, jocurile de rol, participarea activă și învățarea experiențială pentru a scoate la iveală schimbările comportamentale dorite la participanți.

Abilități soft pentru millennials

Millennials au nevoie de abilități soft împreună cu abilități dure. Majoritatea milenialilor sunt ocupați cu smartphone-urile lor, cu mai puțină interacțiune cu ceilalți. Prin urmare, ei trebuie să dobândească abilități soft pentru a se înțelege cu ceilalți.

Generațiile mai în vârstă au avut mai multă interacțiune fizică și au dezvoltat abilități soft. Dar milenialii trebuie să muncească din greu pentru a dobândi abilități soft așa cum dobândesc abilități dure. O combinație proporțională de abilități hard și soft este esențială pentru a obține succesul profesional și o carieră rapidă.

Millennials sunt geniali. Sunt actualizate cu cea mai recentă tehnologie și sunt conștienți de utilizarea eficientă a tehnologiei. Dar cei mai mulți dintre ei sunt dependenți de tehnologie. Se asociază mai puțin cu ceilalți, ceea ce duce la provocări sociale, deoarece nu știu cum să se înțeleagă cu ceilalți. Își folosesc mai mult creierul decât muschiul, deoarece nu se concentrează cu greu pe activități fizice care duc la provocări pentru sănătate.

Cum să dobândești abilități soft?

Puteți dobândi abilități soft prin diferite mijloace, inclusiv observație, citire, antrenament, experiență și practică. Antrenamentul abilităților soft vă echipează cu abilități, abilități și cunoștințe.

Cu toate acestea, interacțiunea ta cu ceilalți ajută la dobândirea abilităților soft. Deoarece abilitățile soft sunt abilități comportamentale, oamenii trebuie să învețe prin încercare și metodă folosind inteligența lor emoțională și prin flexibilitate și adaptabilitate. Trebuie să fii practic, realist și situațional pentru a dobândi abilități soft. Mai presus de toate, trebuie să înveți din eșecurile tale să-ți îmbunătățești comportamentul pentru a te simți bine cu ceilalți în mod eficient.

Pentru a îmbunătăți abilitățile soft, trebuie să dezvolți inteligența emoțională și abilitățile interpersonale. Trebuie să observați și să înțelegeți oamenii și comportamentele lor. Călătoriți către destinații necunoscute pentru a înțelege oamenii. Vorbește cu ei ca să te înțelegi cu ei.

Înțelegeți culturile și comportamentele lor. Călătoriile învață toleranța și îmbunătățesc abilitățile soft. Când călătoriți către destinații necunoscute și comunicați într-o limbă non-nativă, vă veți putea îmbunătăți în mod eficient abilitățile soft.

Gânduri finale

Lumea profesională a învățării și dezvoltării a suferit schimbări extraordinare în 21Sf secol. Au dispărut vremurile în care toate sectoarele subliniau doar competențele tehnice. În prezent, există o schimbare în mentalitatea companiilor pentru a evidenția abilitățile hard și soft. Companiile caută un amestec perfect de abilități soft și hard în rândul angajaților pentru a livra bunuri și servicii în mod eficient clienților lor. În concluzie, atât abilitățile hard, cât și cele soft sunt esențiale pentru a obține succesul profesional. Prin urmare, amestecați-le în mod judicios pentru a vă accelera cariera.