Cum vizualizarea creează noi comportamente pentru succes

Ai citit vreodată o carte și ai început să te gândești la ceva complet diferit? De exemplu, ceea ce ai mâncat aseară la cină, acea conversație pe care trebuie să o ai cu celălalt semnificativ sau amintește-ți că trebuie să termini o sarcină pentru serviciu.

Citiți fizic cuvintele din carte cu ochii, dar este aproape ca și cum mintea ți se duce cu totul în altă parte.

Dacă cineva ar intra în cameră și te va vedea, ți-ar vedea ochii scanând pe pagina cărții, dar mintea ta era în altă parte.

Cuvintele din carte erau în fața ta, dar o imagine a ceea ce ai mâncat aseară sau a acelei sarcini pe care trebuie să o îndeplinești a fost afișată chiar în fața cuvintelor pe care încercai să le citești.

Și din această cauză, a trebuit să te întorci și să recitiți același paragraf de mai multe ori. Aveţi încredere în mine; Am fost acolo.

Cum se întâmplă asta? Pentru că gândim în imagini. Când oamenii gândesc, gândim literalmente în imagini. Dacă ți-aș cere să te gândești la bucătăria ta – întreaga ta bucătărie ar apărea pe ecranul minții tale ca și cum ai fi de fapt acolo.

Aceasta este o realitate mentală uimitoare, dar mulți dintre noi îi permitem să ne influențeze inconștient în moduri negative. Pe măsură ce urcăm pe scara succesului în viața noastră – mulți dintre noi ne permitem minții să se concentreze asupra celui mai rău rezultat posibil în afaceri, sănătate și obiective.

Ne catastrofăm uitând cuvintele noastre în timp ce ne pregătim pentru un discurs. În calitate de proprietari de afaceri, ne facem griji să găsim următorii noștri clienți. În calitate de profesioniști, simțim sentimentele infamului sindrom al impostorului – de teamă de colegii noștri de serviciu sau de șeful noștri ne va afla cumva că ești o „fraudă”.

Dacă gândurile noastre sunt poarta și calea care ne conduc către destinul nostru, trebuie să ne imaginăm rezultate pozitive pentru obiectivele, problemele și visele noastre.

După cum ar spune Bob Proctor, „Gândim în imagini. Prin urmare, orice ai vizualiza, atragi.”

Dintr-o perspectivă științifică, știm că gândurile noastre ne influențează în mod direct sistemul nervos și comportamentele și acțiunile pe care nu le facem și le facem în viață. Acest lucru se datorează faptului că atunci când gândim, instalăm calea neuronală pe care creierul o va folosi atunci când are loc evenimentul real.

Cu alte cuvinte, creierul tău este supercomputerul tău, iar gândurile sau imaginile tale mentale sunt programul pe care îl va rula.

Deci, dacă vă imaginați cel mai rău rezultat posibil al obiectivelor dvs., comportamentele dvs. vor fi aliniate cu ceea ce credeți despre obiectiv.

Iată un exemplu perfect. Să presupunem că aveți o intervenție viitoare și continuați să vă faceți griji sau să vă vizualizați uitând cuvintele. Când se întâmplă acest lucru, instalați în mod inconștient software-ul în cadrul mental, ceea ce vă va face comportamentele și postura de vorbire mai puțin încrezătoare, făcându-vă mai probabil să uitați cuvintele atunci când are loc evenimentul real.

Trebuie să vizualizăm obiectivele și rezultatele pe care intenționăm să le avem în experiența noastră. Acesta este motivul pentru care fiecare autor și vorbitor de autoajutorare a continuat să impresioneze importanța vizualizării.

Să-ți aloci timp pentru a vizualiza în mod conștient rezultatul dorit al obiectivelor tale este ca o superputere care îți va avansa viața mai rapid. Este ca și cum ai visa cu ochii deschiși, dar îți imaginezi în mod conștient cel mai bun tip de rezultat care se va întâmpla.

Nici acest concept nu este nou. Sportivii, artiștii și artiștii au avut succes în vizualizare de mulți ani. De exemplu, Michael Phelps, medaliat cu aur de 23 de ori, Walt Disney, Oprah, Will Smith și Jim Carrey au folosit cu toții o formă de vizualizare sau imagini mentale pentru a-și atinge succesul extraordinar.

Michael Jordan este citat spunând: „De fiecare dată când mă simt obosită în timp ce fac exerciții și antrenez, închid ochii să văd acea poză, să văd acea listă cu numele meu. Acest lucru mă motivează de obicei să lucrez din nou.”

Să disecăm asta. Jordan și-a vizualizat imaginea ideală a succesului, în acest caz, văzându-și numele pe listă, anunțându-l că și-a făcut echipa de baschet de la liceu. După ce și-a văzut clar imaginea în ochiul minții sale, acest lucru a instalat, fără îndoială, cadrul mental sau mentalitatea care i-a produs comportamentele care au condus la rezultatul dorit. Astfel, în cele din urmă, atingându-și scopul.

Orice ai vizualiza în mintea ta, comportamentele tale reflectă asta. Bun sau rău. Este alegerea ta, așa că ai putea la fel de bine să vizualizezi rezultatele dorite dacă vrei rezultate în viața ta.

Iată o activitate pentru tine:

În fiecare dimineață, înainte de a te ridica din pat, închide-ți ochii și vizualizează-ți succesul viitor. Vedeți-vă câștigând premiul. Imaginează-ți familia și prietenii care te sună și te felicită pentru succesul tău. Simțiți toate emoțiile ca și cum v-ați atins deja obiectivul. Cu cât faci asta mai mult, cu atât te descurci mai bine. În cele din urmă, veți observa o schimbare în mentalitatea dvs. – oferindu-vă astfel comportamentele care vă ajută să obțineți rezultatele dorite.