Dăruirea gratuită a cunoștințelor tale te va face bogat

De câte ori v-ați deschis e-mailul doar pentru a găsi nenumărate e-mailuri spam pe care trebuie să le ștergeți și să le blocați?

De câte ori ți-ai deschis căsuța poștală pentru a găsi reclame de la pizzerii și companii de carduri de credit, pe care apoi trebuie să le arunci?

Când mergi pe stradă și cineva îți împinge un fluturaș în mână, cât de des ajungi să-l arunci?

Pentru majoritatea oamenilor, răspunsul ar fi tot timpul, sau ceva foarte aproape de asta.

Chestia este că, în lumea de azi, avem vânzări care ne sunt împinse în față tot timpul.

Devine din ce în ce mai evident că metodele tradiționale de vânzare ca aceasta pur și simplu nu mai funcționează. Cu toate acestea, nenumărate organizații încă folosesc astfel de tactici (inutile).

Cea mai eficientă metodă de a obține o expunere pozitivă a cursurilor online.

Mulți proprietari de afaceri sunt inițial nervoși de această strategie, întrebându-se ce le va mai rămâne de „vând” dacă vor da tot ce știu în videoclipuri, cursuri și articole gratuite sau ieftine; dar sunt aici pentru a vă spune că, deși ar trebui să aveți întotdeauna conținut plătit, oferirea gratuită a cunoștințelor este, probabil, cea mai profitabilă metodă de marketing pe care o puteți folosi astăzi.

Conceptul de a oferi gratuit

Să vorbim despre un nou concept. Un alt concept. Eu numesc acest concept să dea totul, să le câștige pe toate și o parte din noua mișcare foarte reală a „Edupreneurship”

– educați-vă piața în mod profitabil.

Cred că, în loc să forțați produsele sau serviciile dvs. asupra oamenilor, ar trebui să oferiți în mod strategic unele lucruri (informative) gratuit.

Ce? Sunt nebun? Nu, ascultă-mă.

Uită-te la toți milionarii și autorii care s-au făcut singuri care au făcut-o mare scriind cărți de auto-ajutor. Cele 7 obiceiuri ale oamenilor foarte eficiențide Stephen Covey. Tată bogat, tată sărac de Robert Kiyosaki și Viața condusă de scopde Rick Warren.

Acum uită-te la toți bucătarii celebri de la televizor, cu propriile lor cărți de rețete cele mai vândute. Gordon Ramsay, Jamie Oliver și mulți alții.

Ei împărtășesc public cele mai bune rețete și ingredientele lor „secrete” la televizor și în cărțile lor. De asemenea, vă demonstrează exact CUM să faceți cel mai bun fel de mâncare, dar mulți dintre noi nu îl urmăm niciodată.

Niciunul dintre acești eduprenori de succes nu își ascunde secretele comerciale.

Ei nu își ascund formula succesului într-un dulap – O împărtășesc în mod deschis și unui public global, dar văd că tot mai mult succes le vine în cale! De ce este asta?

„A oferi gratuit cel mai bun conținut al meu a fost medicamentul meu de intrare către atât de multe oportunități uimitoare.” – Gary Vaynerchuk

De ce a oferi gratuit nu vă face rău

Acum că avem câteva exemple concrete enumerate mai sus, să aruncăm o privire mai atentă la motivul pentru care oferirea gratuită a tuturor cunoștințelor nu vă dăunează cu adevărat.

Ideea este că, atunci când vă rețineți de la audiență și de la ascultători, de fapt vă rețineți de la voi înșivă.

Oamenii știu când rețineți ceva; se simte ca o naluca, o capcana, un truc. Ne face imediat să avem încredere în tine.

Când oamenii experimentează valoarea și generozitatea ta, ei te plac, au încredere în tine, devin fani, vă oferă mărturii și recomandări fără să fi fost încă un „client” al tău. Și asta îi face adesea să devină un client plătitor – pe viață.

Chiar și atunci când oferiți cunoștințe în mod liber, majoritatea oamenilor nu devin de fapt un doppelgänger al dvs. și nu vă fură tot succesul.

În primul rând, lumea este suficient de mare încât mai mult de câțiva oameni pot fi bogați și faimoși.

Doar pentru că ți-ai dat cunoștințele nu înseamnă că vei pierde acum, există bogății mai mult decât suficiente în lume pentru ca toată lumea să aibă o bucată foarte suculentă și mare din plăcintă.

În al doilea rând, dacă îți dai cunoștințele, te consolidează și mai mult ca expert și specialist în domeniul tău.

Ultima dată când ai vizionat o emisiune de gătit, fie că a fost Jamie Oliver, Gordon Ramsay sau chiar oricine altcineva – Ai încercat să gătești ceea ce ai văzut? Și dacă ai făcut-o, ai reușit să o descurci fără cusur, exact așa cum a făcut-o bucătarul?

Majoritatea oamenilor s-ar referi, în acest proces, de mai multe ori la emisiunea de televiziune sau la o sursă online cu instrucțiuni pentru a-i ghida prin proces.

Doar pentru că îți împărtășești cunoștințele nu înseamnă că alți oameni vor putea replica ceea ce faci tu – au nevoie în continuare de ținere de mână și de îndrumare, au nevoie de un mentor și o referință.

Iată un alt exemplu. Să presupunem că nu știi să zbori cu un avion. Majoritatea oamenilor din lume nu știu să piloteze un avion. Acum, ai un prieten care este pilot. Este foarte informat și priceput și zboară cu avioane de toate formele și dimensiunile de mai bine de 10 ani.

Te ia deoparte în fiecare săptămână pentru câteva ore și te învață cum să zbori cu un avion. El explică toate comenzile și știința din spatele dinamicii propulsiei aerului și a curenților de aer.

Ai fi în stare să zbori cu un avion, după ce te-ar fi învățat toate aceste concepte?

Răspunsul este probabil nu, cel puțin, nu pentru mai mult de câteva minute.

Împărtășirea cunoștințelor tale nu înseamnă că oamenii ți le vor fura și îți vor uzurpa poziția. Împărtășirea cunoștințelor tale pur și simplu te consolidează ca specialist și expert în domeniul tău și îți construiește reputația. Pentru cei pe care îi ajută cel mai mult, obțineți și clienți noi (plătitori).

Inbound vs Outbound

Iată chestia. În lumea marketingului, avem doi termeni pentru a descrie fluxul de trafic, informații și comunicare între vânzător și client. Există ieșiri și apoi sunt inbound.

Marketingul outbound este marketing tradițional, în care obțineți reclame de televiziune care vă întrerup episodul din Game of Thrones sau The Walking Dead; unde ți se împin fluturași în mâini când încerci să ajungi la prânz.

Inbound marketing este atunci când căutați în mod activ furnizorul. Când intri pe Facebook și alegi să vizitezi un grup sau o pagină de afaceri; atunci când interacționați, împărtășiți fotografiile, articolele și postările lor – adică inbound marketing.

Când cineva își împărtășește cunoștințele și tu îl cauți în mod activ, poate pentru a-i pune o întrebare sau chiar pentru a te înscrie la cea mai recentă carte, atelier, curs online sau seminar, adică inbound marketing.

Inbound marketing este întotdeauna mult mai eficient decât outbound marketing, dintr-un motiv simplu – cu inbound marketing, clientul vine direct la vânzător.

Nici măcar nu trebuie să-ți vinzi produsul, doar oferi cunoștințe și clienții vor veni la tine și vor cere mai mult.

În plus, acum că au gustat și au experimentat calitatea cunoștințelor și informațiilor tale, vor fi mai siguri că plătesc pentru produsele și serviciile tale, care au primit deja atât de multă valoare de la tine.

Ce se învârte…

Vine în jur. Unii oameni o numesc karma, alții o numesc Reciprocitate. Cu toate acestea, lăsând religia și tradiția culturală deoparte, această zicală despre ceea ce se întâmplă în jur este foarte potrivită atunci când vine vorba de Edupreneurship. Cariera ta și jobul tău nu este un contract de un an care va fi uitat în timp.

Cariera ta va dura treizeci până la patruzeci de ani.

Având în vedere că majoritatea oamenilor nu schimbă mult industriile, vei ajunge să realizezi că aceleași fețe vor fi văzute în aceeași industrie.

Numele mari vor pluti, iar numele învinșilor și escrocilor vor pluti și ele.

Nimeni nu va uita numele lui Jordan Belfort, infamul Lup de pe Wall Street. S-ar putea să nu știți numele oamenilor din spatele lui, dar toți cei care au fost strâns asociați cu prăbușirea Lehman Brothers vor avea întotdeauna o ușoară pată pe numele lor, cel puțin în sectorul financiar.

Împărtășindu-vă experiența și demonstrând amploarea caracterului dvs. generos și informat, construiți o platformă de reputație și stabilitate pentru numele dvs., pentru viitor.

Astăzi, vă puteți împărtăși cunoștințele cu zece persoane. Anul viitor, îl puteți împărtăși cu o sută.

Uită-te doar la conexiunile de gradul doi și de gradul al treilea, când publicul tău vorbește despre tine prietenilor lor, că zece persoane pot influența și răspândi numele tău la alte nouăzeci.

Că o sută de oameni pot răspândi vestea la o mie, și așa este.

În esență, a dărui înseamnă a primi

În rezumat – Lumea de azi este plină de oameni care VORĂ și SE OBȚINĂ și se îngrijesc de ei înșiși. Este o lume care mănâncă câini, spun ei. Dar ce se întâmplă când cineva vine dăruind și împărtășind cunoștințe în mod liber?

Nu este doar un semn că ai încredere în produsul sau serviciul tău. La urma urmei, atunci când oferiți gratuit cunoștințe, întreaga lume este un recenzent și un potențial client.

Prin oferirea de cunoștințe în mod liber, vă încurajați și vă construiți propria bază de audiență care vă urmărește de bunăvoie – Acestea sunt cele mai puternice și mai eficiente audiențe captive pe care le puteți construi.

Renunțarea la cunoștințele tale ar putea fi văzută ca o „pierdere” atunci când ai putea să plătești pentru asta – dar taxa pentru ele nu te face „excepțional”, ci doar o altă afacere.

Deși conținutul plătit este o parte foarte importantă a afacerii dvs., merită să oferiți câteva lucruri gratuit în partea de jos a pâlniei dvs., pentru a obține o răsplată și o recompensă mai mare și mai mare. Trecerea de la această viziune pe termen scurt la cea pe termen lung în marketingul dvs. este o investiție pentru care vă veți mulțumi.