De ce nu vorbește nimeni despre aceste 4 tehnici de stimulare a motivației?

Dacă doriți să învățați cum să vă creșteți motivația, astfel încât să puteți face mai multe în timpul zilei, înscrieți-vă la Master Class gratuit de 90 de zile găzduit de fondatorul Addicted2Success.com, Joel Brown.


De câte ori ați auzit întrebările: „Ce te motivează” sau „Ce te entuziasmează?” Aceste întrebări pot veni de la oameni bine intenționați, dar fac o presupunere problematică – motivația noastră depinde de ceva extern. Drept urmare, în loc să construim în mod activ structuri care să motiveze, ne trezim în căutarea fără țintă a unor factori externi care ne vor motiva. În loc să întrebi: „Ce mă motivează?” Ar trebui să ne întrebăm, ce fac ca să rămân motivat? Răspunsul la această întrebare constă în a face, nu în motivația în sine.

În rândurile care urmează voi împărtăși trei tehnici simple pentru a crește motivația. Știind că cineva nu poate fi întotdeauna motivat, îți voi împărtăși o tehnică pe care știu că o știi deja pentru a te ajuta să obții lucruri chiar și atunci când nu ai chef să ridici o pană. Cu toate acestea, înainte de a începe, două concepții greșite trebuie să fie eliminate din drum imediat.

În primul rând, vedem motivația ca un scop finit care trebuie atins. Mulți dintre noi cred în mod fals că viața noastră va fi fără griji odată ce vom atinge acest obiectiv. Motivația este un proces dinamic, nu un scop final. Procesul de motivare este analog cu mâncatul, somnul sau apa de băut. Nu devenim sănătoși sau puternici ajungând într-o stare în care nu trebuie să mâncăm, să dormim sau să bem apă.

În al doilea rând, amotivarea este văzută ca ceva negativ care trebuie evitat cu orice preț. Încercarea de a rezista acelor momente în care simțim că nu facem nimic ne va trage mai departe în abisul pe care încercăm să o evităm în primul rând. Trebuie să ne reamintim că acele momente de amotivare fac parte din experiența umană. Oricât de mult nu ar exista lumină fără întuneric, nu ar exista o perioadă de activitate fără timp de nefuncționare.

Iată cele patru acțiuni pe care le poți întreprinde începând de astăzi pentru a-ți crește motivația:

1. Cunoaște-te pe tine însuți

Primul pas în a te ajuta construirea motivației este să te cunoști pe tine însuți. Dintr-un motiv pentru care Templul lui Apollo din Delphi poartă inscripția „cunoaște-te pe tine însuți.” Cu toții suntem diferiți, adevărul este că motivația variază în interiorul și între indivizi. De exemplu, să mă antrenez pentru activitățile mele de scris, fiind singur cu muzica.

Știind ce mă motivează și distrage atenția, îmi este ușor să-mi curgă sucurile. Studiați-vă tiparul, aflați ora din zi, ziua săptămânii, unde și cât timp veți fi cel mai productiv. Este foarte nepractic să expunem aici toate scenariile diferite, dar o profundă auto-reflecție, încercare și eroare și jurnalul constant vă va ajuta să vă înțelegeți tiparul.

„Unde există voință, există o cale. Dacă există o șansă într-un milion să poți face ceva, orice, pentru a împiedica ceea ce vrei să se termine, fă-o. Deschide ușa sau, dacă este nevoie, bagă-ți piciorul în acea ușă și ține-o deschisă.” – Pauline Kael

2. Asumă-ți responsabilitatea

Al doilea cel mai bun mod pe care l-am găsit de a ajuta la creșterea motivației este să-mi asum responsabilitatea personală pentru rezultatele acțiunilor cuiva. Când știi că vei fi responsabil pentru succesul sau eșecul unui anumit proiect, este mai probabil să fii motivat, să faci tot ce poți și să duci la bun sfârșit lucrurile. Lucrând cu copiii, sunt întotdeauna uimit de cât de mult se conformează la comandă atunci când sunt tratați ca persoane responsabile.

De exemplu, îți vei da seama că atunci când știi că este responsabilitatea ta să-ți ridici copiii de la școală, vei face tot ce îți stă în putință pentru a ajunge la ei la timp. Acest concept este foarte relevant pentru locul de muncă. Managerii, angajații și organizația în general pot beneficia de angajați care sunt învățați să își asume responsabilitatea pentru acțiunile lor.

Prin crearea unor structuri în care oamenii sunt responsabili pentru rezultatul acțiunilor lor, ei vor necesita mai puțin control, oferind astfel managerilor mai mult timp pentru a face ceea ce contează cu adevărat.

3. Petrece timp cu cei care dau energie

Se spune că păsările cu pene se îngrămădesc împreună. Dacă sunteți serios să duceți lucrurile la bun sfârșit, petreceți mai mult timp cu oameni care au aceleași idei. Cercetările arată că este posibil să luăm în mod conștient sau inconștient obiceiurile oamenilor cu care petrecem timpul. Petrecerea timpului cu oameni care amână sau se plâng în mod constant va avea un impact asupra productivității personale.

Psihologul Emma Seppälä, dr. a remarcat, „Suntem pregătiți pentru empatie.” Dotat cu aceste cunoștințe, următoarea ta acțiune este să faci o listă cu cel puțin cinci prieteni cu care vei petrece timpul.

„Păstrează-ți ochii pe stele și picioarele pe pământ.” – Theodore Roosevelt

4. Doar fă-o!

Revenind de la a doua concepție greșită, chiar și cu principiile de mai sus, nu exclud momentele de amotivare. Amintiți-vă, am spus că acestea fac parte dintr-un ciclu uman sănătos. S-ar putea să reușești totuși să faci lucrurile chiar și atunci când nu ai chef.

Cel mai bun mod pe care l-am găsit de a mă ajuta să duc lucrurile la bun sfârșit atunci când nu mă simt motivat este să fac o sarcină complet diferită de cea pe care o urmăresc. Să spunem, de exemplu, că încercați să finalizați un raport care urmează să fie programat mâine. Ai încercat timp de 2 ore fără niciun rezultat. Cel mai bun lucru de făcut este să te ridici în spatele biroului și să încerci ceva complet diferit. Ar putea fi mersul pe jos, alergarea sau vizionarea unui videoclip pe rețelele sociale.

Încercați să stați departe de sarcina principală cel puțin 30 de minute. Vei fi uimit să realizezi că tot ce ai nevoie pentru a-ți găsi scânteia a fost timp departe de sarcina ta principală. Amintește-ți cea mai bună cale de a motivați-vă este prin acțiune. În loc să cedezi sau să te împotriviți amânării, o plimbați astfel încât să duceți lucrurile la bun sfârșit.

Amintiți-vă vechea zicală: „Poți duce un cal la apă, dar nu-l poți face să bea.” Ei bine, acest lucru este exact la fel cu motivația, un discurs îți poate ridica adrenalina, dar nu te pot face să iei măsuri decât dacă decizi așa. Așadar, nu mai căuta factori externi care să te motiveze, trezește-te chiar acum și fă ceea ce trebuie să faci! Nimeni nu o va face pentru tine!

Cum te motivezi? Împărtășește-ți gândurile cu noi în comentarii!