De ce sunt oamenii atât de surprinși când cineva este politicos?

manners, good manners, etiquette, upbringing, courteous, well mannered, well-behaved, raising kids, why being polite is important, why being polite is good for you, advantages of being polite, presentable, Frank Sonnenberg, are you surprised when someone's polite

Ești surprins când oamenii au bune maniere? În timp ce politețea obișnuită era așteptată cu ani în urmă, comportamentul politicos este rar astăzi. De fapt, unii spun că decența și grația sunt mai mult excepția decât regula.

De ce este nevoie pentru a reuși, să fii respectuos față de ceilalți sau să arăți eticheta corectă pentru telefonul mobil? Ce este nevoie pentru a vă prezenta la timp, pentru a vă aștepta rândul sau pentru a răspunde la e-mailuri în timp util? De ce este nevoie să spui te rog și mulțumesc, să dai o întoarcere altcuiva sau să mesteci cu gura închisă? (Da, te rog.) Nu ar trebui să fii surprins când cineva este politicos. La urma urmei, așa cum spunea Alexander McCall Smith, scriitorul britanic, „Manierele sunt elementele de bază ale societății civile”.

Totuși, conform unui recent Wall Street Journal articol, „Ce #@$%! S-a întâmplat cu Our Manners at Work?”, oamenii înjură mai mult și strâng mai puțin mâinile, renunță cu un preaviz mai scurt și așteaptă mai mult să răspundă la e-mailuri și mesaje.

Unii oameni spun că acest fenomen se datorează pandemiei – oamenii au fost izolați de alții și asta i-a făcut pe unii oameni să uite cum să se comporte. Alții spun că este cauzat de scăderea comunicării față în față de la apariția mesajelor text, e-mailului și rețelelor sociale.

Unii oameni spun lucruri prin intermediul rețelelor sociale pe care nu le-ar spune niciodată în persoană.

A fi politicos nu este ca ai urca pe Muntele Kilimanjaro. Este destul de fără efort. Cu toate acestea, se pare că atunci când oamenii manifestă bune maniere, nu este doar apreciat… este privit ca ieșit din comun. Cine ar fi crezut că te poți distinge pur și simplu prin politicos?

Oamenii observă… Crede-mă

Ce spune despre cineva care trece la rând, nu reușește să-și arate recunoștință și ar prefera ceas muncești decât să ridici un deget? Aceștia sunt aceiași oameni care se uită cu nasul la oameni, trimit mesaje la masă și, sincer, fizic arată ca niște slobi.

Mă întreb dacă realizează sau le pasă de mesajul pe care îl transmit.

Unii oameni cu maniere proaste oferă scuze, cum ar fi „Nu am învățat niciodată” sau „Nu am timp”. Totuși, alții, cu ego-uri uriașe, s-ar putea gândi: „Eu sunt șeful. Manierele nu se aplică la mine.” Adevărul este că nu este nevoie de mai mult efort pentru a fi amabil, politicos și respectuos. Mai mult, atunci când îi desconsideri și îi lipsești pe ceilalți dai dovadă de lipsă de respect față de tine.

Bunele maniere îi ajută pe oameni să se simtă bine cu ei înșiși, precum și îi ajută pe alții să se simtă bine cu tine.

Faceți o impresie bună

Unii oameni fac tot posibilul pentru a face o impresie bună – când contează. Dacă este posibil să fii politicos o dată, de ce ai coborî ștacheta alteori? Când faci ceea ce trebuie zi de zi, se formează obiceiuri. Este adevărat și invers.

Dacă vrei să fii un a iesi in evidenta în viață, uneori, tot ce este nevoie este să faci ceva comun.

A fi politicos și atent nu este prea mult de cerut. Tot ce este nevoie este o decizie conștientă de a acționa în acest fel. Arată puțină mândrie de tine. Deși a fi politicos poate părea o afacere foarte mică, a te comporta astfel spune multe despre tine. Așa cum a spus Bryant H. McGill, liderul de gândire, „Bunele maniere sunt apreciate la fel de mult pe cât de rele sunt detestate”. Asta nu ar trebui să fie o surpriză pentru tine.

Vezi noua carte a lui Frank, Calea către o viață plină de sens.

Ești surprins când cineva este politicos?

Vă rugăm să lăsați un comentariu și să ne spuneți ce credeți sau să-l împărtășiți cu cineva care poate beneficia de informații.

Lectură suplimentară:
Este vital să spui te rog și mulțumesc. Iata de ce…
Ai grijă la maniere
Ce este nevoie pentru a arăta puțină bunătate?
Modalități de a spune că îți pasă
Sunt oamenii invizibili pentru tine?
Prietenii tăi se simt confortabil în jurul tău?
Reputație: Nu poți fugi din umbra ta

Dacă vă place acest articol, abonați-vă la blogul nostru pentru a nu pierde nicio postare. Obțineți postări viitoare prin flux RSS, e-mail sau Facebook. Este gratis.