Dezvoltarea potențialului de leadership – 8 metode prin care scrierea poate ajuta la motivarea altora

Dacă vrei să înveți cum să-ți dezvolți potențialul, astfel încât să poți avea încredere pentru a atinge obiectivele pe care le-ai stabilit, înscrie-te pentru Master Class gratuit de 90 de zile găzduit de fondatorul Addicted2Success.com, Joel Brown.


Când totul este spus și făcut, toți suntem scriitori într-un fel sau altul. De la eseuri de liceu, lucrări de facultate, la postări pe rețelele de socializare, mesaje și monologuri online pe forum, toată lumea a avut experiență în scris la un moment dat.

Cu toate acestea, nu mulți consideră că scrierea este o cale viabilă pentru leadership, fie prin blogging, fie prin scrierea de brief-uri de proiect, mesaje motivaționale pentru colegi sau alte forme de conținut scris. De fapt, scrisul poate fi folosit foarte eficient pentru a face exact asta – pentru a-i motiva pe alții să devină mai buni.

Atunci haideți să facem un argument pentru scris și cum puteți folosi mediul pentru a transmite cuvinte, gânduri și sentimente semnificative celor din jur. Indiferent dacă este legat de muncă sau nu, vei descoperi rapid că scriitorul ascuns în tine are mult mai multe de spus decât pentru care ți-ai acordat inițial meritul.

1. Profită de Medium

Scrisul, în sine, este un mediu foarte specific, un mediu la fel de vechi ca timpul însuși. Acest lucru îl face accesibil, partajabil și foarte ușor de preluat și practicat în fiecare zi. Cu toate acestea, poate părea descurajantă și pentru cei care nu scriu des, deoarece o pagină goală poate înspăimânta chiar și un blogger experimentat sau un romancier.

Scrierea nu necesită abilități tehnice asemănătoare cu editarea video, modelarea 3D, abilități de proiectare sau cunoștințe legate de software. Tot ce ai nevoie este un simplu editor de text, o ceașcă caldă din băutura ta preferată și câteva minute din timpul tău pentru a-ți pune gândurile pe hârtie proverbială.

2. Descoperă-ți Sweet-Spot-ul

În timp ce unii lideri preferă să rămână la realitate, cum ar fi poveștile adevărate și exemplele practice care se găsesc în jurul nostru, altora le place să comunice cititorilor lor mesaje spirituale, abstracte și de căutare a sufletului. Acest lucru înseamnă că ambele abordări (și combinațiile acestora) sunt mai mult decât viabile pentru propria ta scriere de conducere.

Nu vă fie teamă să introduceți în scrisul dvs. percepții personale, anecdote, experiențe și poziții. Dezvoltarea unui punct favorabil pentru conținutul tău motivațional este totul despre încercare și eroare, precum și să te mulțumești cu un ritm și un stil care se potrivesc personalității tale și obiceiuri de scris.

3. Brainstorming & Mind-Map Idei

O modalitate excelentă de a-ți stabili „zona de interes” atunci când vine vorba de scrierea centrată pe leadership este să faci brainstorming idei ori de câte ori ai câteva minute pentru a face acest lucru. Luați o bucată de hârtie, scrieți gândurile care vă vin în minte și apoi ramificați-vă în verbele, substantivele, frazele și cuvintele cheie care merită explorate. Apoi puteți începe să construiți propoziții și să le rescrieți sau chiar să utilizați un instrument de reformulare pentru a testa diferite versiuni ale ideilor dvs.

Nu trebuie să ai un vocabular bogat și să ai o gândire profundă pentru a profita de scris – tot ce ai nevoie este puțină răbdare pentru ca propriile cuvinte să iasă la suprafață. Notează potențialele titluri, subiecte și idei care merită explorate în continuare, pentru a le păstra în minte ori de câte ori te așezi în fața unui computer – până atunci, gândurile tale digerate vor fi gata să fie notate.

„Fie scrie ceva ce merită citit, fie fă ceva care merită scris.” – Benjamin Franklin

4. Nu fi un imitator

Ceea ce îi determină pe cei mai mulți lideri și scriitori motivaționali să scrie este un exemplu în care altcineva face acest lucru și îi mută în acest proces. A avea un model de urmat și o personalitate la care să te uiți pentru inspirație este o alegere foarte binevenită pentru orice scriitor – totuși, este important să nu cazi în groapa copierii stilului și a gândirii.

Dezvoltarea propriului „eu” este ceea ce va face ca potențialul tău de leadership să se avânte cu cititorii și să se asigure că aceștia își amintesc fiecare cuvânt pe care îl scrii. Scrie cu vocea ta, în stilul tău și nu-ți fie teamă să fii diferit de creatorii de tendințe sau bloggerii online populari – mulțimea potrivită se va aduna în jurul scrisului tău mai devreme decât te aștepți.

5. Leadership prin auto-reflecție5

Cine eşti tu? Cu cât îmbătrânim, cu atât întrebarea devine mai dificilă și mai complexă. Liderii care inspiră încredere și incită la schimbare în rândul adepților lor conduc adesea prin exemplu – fie că este pozitiv sau negativ.

Fie că este vorba de traume personale, amintiri iubitoare din zilele trecute sau evenimente de zi cu zi care vă lasă o amprentă – toate aceste evenimente servesc la modelarea cine sunteți ca persoană și lider. Ca atare, autoreflecția, meditația și gândirea introspectivă ar trebui să devină o parte a procesului de ideare a scrisului de conducere la fel de mult ca și procesul real de punere a cuvintelor într-o formă digitală.

6. Transmite semnificația prin citat

Deși poate părea un clișeu să te bazezi pe citate în 2020, obiceiurile mor din greu, iar liderii ar trebui să folosească cât mai bine citatele relevante și inspiratoare. Citatele pot veni din locuri neașteptate – fie că este vorba despre o celebritate populară, un membru bine respectat al comunității tale sau un prieten sau membru al familiei ale cărui cuvinte au rămas cu tine.

În scris, ghilimele pot fi folosite pentru a sparge monotonia subtitlurilor și a paragrafelor cu un efect deosebit, făcând conținutul mai ușor de scanat și de a străluci informații utile. Marcați și atribuiți-vă citatele cu respect pentru creatorii lor originali, iar baza dvs. de cititori vă va lua scrisul cu mult mai în serios pentru asta.

„Scrie. Rescrie. Când nu scrieți sau rescrieți, citiți. Nu cunosc scurtături.” – Larry L. King

7. Faceți-vă scrierea accesibilă

Termenul „descărcarea cuvântului” nu ar trebui să fie descurajat sau luat ca o expresie derogatorie pentru o scriere neclară. Primele versiuni ale tale conținut bazat pe leadership va beneficia, fără îndoială, de rescrieri, editare, corecturi și formatare ulterioară înainte de a întâlni ochii cititorilor.

Nu vă fie teamă să scrieți pur și simplu, asemănător unui dansator de gheață fără orice îndoială sau restricții, apoi discerneți esenta conținutului dvs. în post-producție. Atunci este esențial să vă tratați scrisul de conducere ca pe un exercițiu liber înainte de a încerca să vă restrângeți conținutul la semnificația și mesajele sale de bază.

8. Inspiră conversația și împărtășirea

În cele din urmă, cel mai bun mod prin care poți să-ți dezvolți în continuare abilitățile de conducere este să-i îndeamnă pe ceilalți în mod continuu să facă acest lucru ei înșiși. Persoanele care își propun să inspire încredere, acțiune și inițiativă în baza lor de adepți sunt obligate să-și construiască o reputație de lideri centrați pe cititor fără nicio umbră de îndoială sau interes propriu.

Utilizați tehnici simple, cum ar fi îndemnuri, întrebări adresate cititorului și butoane pentru rețelele de socializare în postările dvs. pentru a sublinia împărtășirea, discuțiile și dezvoltarea leadershipului social. Cel mai important – fii acolo pentru cititorii tăi și interacționează cu comentariile, mesajele și întrebările lor pe site-ul tău web, blog, pagina de socializare sau orice altă cale prin care decideți să vă publicați scrisul.

9. Autenticitatea duce ziua (Concluzie)

La sfârșitul zilei, ceea ce face ca leadershipul prin scriere să fie unic constă în natura sa brută și puterea de a uni indivizi asemănători sub umbrela unui gând inspirator exprimat în cuvinte.

Nu credeți că nu aveți nimic nou de adăugat sau de spus lumii – nu a fost niciodată mai ușor să deveniți primul lider și să transmiteți aceleași emoții și mesaje altora de pe tot globul. Fii autentic față de persoana ta și pune-ți inima în scrisorile pe care le-ai pus pe hârtie – restul este istorie.

Ești scriitor? Dacă da, împărtășește-ți poveștile cu noi mai jos! Ne-ar plăcea să le verificăm și chiar să le prezentăm pe Addicted2Success!