Emoțiile tale te rețin de succesul în afaceri

Antreprenoriatul înseamnă „PERICOL” pentru creierul tău. Creierul tău vrea să te țină în siguranță și în viață. Și apoi te duci și amenință asta cu un venit inconsecvent, încercând constant lucruri noi și ieșind în mod regulat din zona ta de confort.

Deci creierul tău intră în panică.

Te simți împrăștiat și frenetic pentru că crezi că trebuie să faci toate lucrurile, tot timpul. Nu te poți odihni sau (raiul ferește) să iei o vacanță potrivită pentru că cu siguranță vei pierde totul. S-ar putea să aveți o mulțime de idei de proiecte uimitoare, dar tergiversarea și perfecționismul vă împiedică să le expuneți în lume din cauza fricii de critică sau de eșec. Acestea sunt toate exemple ale creierului tău minunat care încearcă să te țină în siguranță.

Abilitatea de a-ți gestiona emoțiile este extrem de importantă pentru antreprenori. Fără să știi cum să simți și să „permiți” emoții neplăcute, ajungi cu aceste două opțiuni:

Opțiunea #1: Împingeți.

Îți faci un plan și te împingi să-l ții de el chiar și atunci când te simți anxios, înfrânt sau nesigur.

Problema cu trecerea la capăt este că nu te prezinți pentru afacerea ta cu acea încredere relaxată care îi face pe oameni să vrea să cumpere de la tine. Ai o atmosferă puțin disperată și captivantă.

Cealaltă problemă este că împingerea constantă este obositoare și duce întotdeauna la epuizare. Nimeni nu cunoaște burnout-ul mai bine decât un antreprenor, nu-i așa?

Opțiunea #2: evitarea.

Eviți toate emoțiile neplăcute jucând în siguranță. Amânați pentru proiecte mari care probabil vor muta acul în afacerea dvs. Te udați pentru a încerca să fii necontroversat și simpatic (ceea ce te face să pari plictisitor și de uitat).

Problema cu evitarea este că creșterea afacerii tale va fi lentă, ceea ce duce la alte emoții incomode.

Opțiunea #3: Simțiți emoțiile.

Cel în care înveți cum să simți cu adevărat emoții neplăcute. În acest fel, iei decizii clare despre cum să-ți dezvolți cel mai bine afacerea în loc să iei decizii bazate pe dorința ta de a nu te simți inconfortabil.

„Emoțiile nu au locul în afaceri, decât dacă faci afaceri cu ele.” – Friedrich Durrenmatt

Cum să vă simțiți emoțiile

Emoțiile sunt vibrații pe care le poți simți în corpul tău. Dacă încerci să explici cum se simte frica, vorbești despre corpul tău, nu? Ai putea spune că simți că inima îți bate mai tare sau mai repede. Poate că fața ta se simte fierbinte sau pieptul tău este greu. Ne simțim emoțiile fizic. Poate fi neplăcut, dar nu este de fapt periculos.

Pentru a vă permite să vă simțiți emoțiile, puteți numi pur și simplu emoția pe care o simți: jenat, dezamăgit, trist, rănit etc.

Apoi, acordați-vă corpul și descrieți cum se simte emoția:

  • Unde în corpul tău simți această emoție?
  • Se simte cald sau frig?
  • Îți imaginezi că această emoție are o anumită culoare?
  • Se simte rapid sau lent?
  • Se simte tare sau moale?

S-ar putea să nu ai un răspuns la toate aceste întrebări. Cheia este să acordați atenție modului în care se simte emoția în corpul vostru și să o descrieți în detaliu.

Apoi, puteți respira câteva respirații și vă puteți oferi șansa de a acorda atenție acelor sentimente din corpul vostru. Dacă degetele îți simt furnicături, închide ochii și concentrează-te pe acel sentiment. Dacă se simte strâns în piept, respirați în acea zonă și simțiți senzația de strângere.

Vă puteți spune gânduri de susținere precum:

  • Simt această emoție în corpul meu și sunt în siguranță.
  • Această emoție nu este periculoasă.
  • Acesta este ce [insert emotion] se simte ca.
  • Exersez să-mi simt emoțiile.

După câteva minute în care ți-ai permis să-ți simți emoția, poți să-ți continui ziua. Uneori, când încetați să rezistați unei emoții neplăcute și o simți, aceasta se va micșora sau va dispărea complet. Alteori, emoția va rămâne cu tine și asta e ok. Aceasta poate fi o practică zilnică.

Odată ce înveți cum să-ți simți emoțiile în loc să le îndepărtezi, te vei teme mai puțin de ele. Dacă vă este teamă să simțiți anxietate, nu veți face sarcini importante în afacerea dvs. despre care credeți că ar putea provoca anxietate. Dacă ești în regulă să te simți anxios, vei acționa – nu dintr-un loc în care împinge, ci dintr-un sentiment de pace și încredere că poți face față oricăror emoții care apar atunci când încerci ceva nou.

Antreprenoriatul este emoțional. Când ești șeful, și mai ales când ești solo antreprenor, evitarea emoțiilor neplăcute înseamnă și evitarea sarcinilor care îți vor crește afacerea.

A învăța cum să-ți simți emoțiile poate părea prea „moale” sau „woo-woo”, dar este de fapt o abilitate care te va ajuta să-ți dezvolți afacerea mai repede, fără a risca în mod constant burnout.