Cât din ziua ta este consumată de gânduri negative? Acceptă această provocare. Pentru săptămâna viitoare, nu vor exista plângeri, îngrijorare, judecată, gelozie și gânduri de auto-înfrângere. Asta înseamnă că trebuie să fii optimist, să vezi ce este bine în toate și să ai o influență pozitivă în viața altor oameni. Știu că pare o întrebare mare, dar o poți face. La urma urmei, nu este ca și cum ai alerga la un triatlon, ai urca pe Muntele Kilimanjaro sau ai fi raportat la tabăra de pregătire a armatei. În schimb, te provoc să vezi paharul ca pe jumătate plin, să scoți tot ce e mai bun din oameni și să fii recunoscător pentru lucrurile minunate din viața ta. Veți accepta provocarea mea?
Este la fel de ușor să dezvolți un obicei bun ca și unul rău.
Nu este ciudat că unii oameni cred că a încerca să fii pozitiv înseamnă a cere prea mult? Este ca și cum negativitatea nu este doar un obicei; este cine sunt ei. Dacă vă sună familiar, întrebați-vă cum acea mentalitate vă poate răni relațiile, vă înăbuși cariera sau vă dăunează bunăstării. Acestea fiind spuse, dacă accepți această provocare, nu numai că vei înveseli viața altora, ci și pe a ta.
Va cere să fii suficient de disciplinat pentru a nu te plânge, a evita argumente și a înlocui gândurile negative cu unele pozitive.
Dezbateți de parcă ați avea dreptate, dar ascultați în caz că ați greșit.
Acceptă provocarea
Pentru săptămâna următoare, fii optimist, iubește viața, servește ca inspirație și face o diferență pozitivă. La sfârșitul fiecărei zile, luați în considerare următoarele întrebări:
- Ce te-a făcut fericit astăzi?
- Ai făcut pe cineva să se simtă special?
- Pentru ce esti recunoscator?
- Ai luat o insultă la inimă sau ai lăsat-o să se rostogolească pe spate?
- Când ai plasat nevoile altcuiva înaintea nevoilor tale?
- Te-ai prins că te plângi și ai ales să fii constructiv?
- Ce îngrijorare nu s-a întâmplat niciodată?
- Ai dat o întorsătură pozitivă unei situații dificile?
- Ce te-ar fi stresat ieri, dar nu azi?
- Ți-ai dat o discuție încurajatoare când jetoanele au fost jos?
- Ai încercat să câștigi argumentul sau să păstrezi relația?
- Ți-ai părăsit zona de confort sau ai cedat fricii?
- Ce te-a făcut să fii mândru?
- Te-ai bătut pe spate?
- Ai fi fericit dacă copiii tăi ți-ar imita comportamentul?
Uită-te pe partea bună
Te uiți la partea bună sau te gândești la probleme, vezi ce este bine în oameni sau le alegi greșelile, îți imaginezi posibilitățile sau te temi de pericole?
Gândește-te cât de mult vei fi mai fericit dacă alegi să fii pozitiv, să vezi căderea de fundal și să apreciezi toate lucrurile minunate din viața ta. Când vezi binele din lume, îi faci pe oameni să se simtă speciali și îi servești ca o influență pozitivă, sufletul tău va zâmbi.
Un cuvânt de precauție…
Unii oameni s-ar putea bate pentru că nu ating obiectivul lor. Ei le scap de tot. Nu te lăsa pe tine însuți pentru că nu ai reușit să atingi perfecțiunea. Lăudați-vă pentru că ați făcut progrese. Amintiți-vă, progresul este cu un pas mai aproape de excelență. Dacă ești puțin mai pozitiv azi decât ieri, doar gândește-te unde vei fi peste un an. Perfecțiunea poate să nu fie posibilă, dar lupta pentru excelență este.
Vezi noua carte a lui Frank, Calea către o viață plină de sens.
Ești jos în gropi?
Vă rugăm să lăsați un comentariu și să ne spuneți ce credeți sau să-l împărtășiți cu cineva care poate beneficia de informații.
Lectură suplimentară:
Nu vă faceți griji pentru un lucru
Puterea unei atitudini pozitive
Cum să depășești negativitatea în viața ta
Ești prea dur cu tine însuți?
30 de obiceiuri care creează o suferință enormă
Ai o mentalitate sănătoasă?
Pace interioară: Fii rece, calm și adunat
30 de sfaturi puternice pentru a reduce stresul din viața ta
Dacă vă place acest articol, abonați-vă la blogul nostru pentru a nu pierde nicio postare. Obțineți postări viitoare prin flux RSS, e-mail sau Facebook. Este gratis.