Evita aceste 12 greseli pe drumul spre succes

Într-o zi, când scriam un articol interesant, soția mea m-a întrebat: „De ce ai obținut succesul atât de târziu, la sfârșitul anilor patruzeci? Ai aflat vreodată motivele succesului tău târziu?” Întrebarea a fost una interesantă, deoarece rareori mă gândeam de ce am obținut succesul atât de târziu în viața mea până atunci. M-am gândit o vreme la asta; iată motivele care îmi vin în minte:

 1. Trebuie găsește-ți mai întâi pasiunea și apoi urmează-ți visele pentru a obține succes. Mulți oameni nu-și cunosc pasiunile, dar se străduiesc din greu de-a lungul vieții ca niște orbi care caută mingi. Aceasta este prima greșeală pe care o fac oamenii.
 2. Trebuie avea încredere în tine și răbdare pentru a-ți urmări obiectivele. Un studiu arată că majoritatea eșecurilor apar ca urmare a nerăbdării și a lipsei de încredere în sine. Aceasta este a doua greșeală pe care o fac oamenii.
 3. Trebuie să ai claritate în abordarea dvs. Trebuie să știi unde vrei să mergi și cum vrei să ajungi. Mulți oameni au un potențial uriaș, dar merg la cimitir fără a-i atinge, deoarece nu știu încotro merg. Aceasta este a treia greșeală pe care oamenii o greșesc.
 4. Trebuie să ai pe cineva ține-te de mână. În spatele succesului unei persoane, există cineva care a pus scara pentru a facilita acest succes. Un mentor sau antrenor vă poate ajuta să vă atingeți obiectivele cu succes. În timpul programelor mele de predare și formare, majoritatea oamenilor își atribuie eșecurile sau succesele târzii lipsei de îndrumare. Oamenii eșuează adesea din cauza lipsei de îndrumare. Aceasta este a patra greșeală pe care o fac oamenii.
 5. Trebuie concentrați-vă pe un singur lucru în viață astfel încât să poți crește rapid. Mulți oameni își pun eforturile în prea multe activități și, în cele din urmă, nu ajung nicăieri. Aceasta este a cincea greșeală pe care o fac oamenii.
 6. Trebuie să înveți gestionează amenințările externe care deviază de la scopurile și obiectivele tale. Există două amenințări – amenințări interne și externe în care amenințările interne apar din neglijența dvs. sau o lipsă de concentrare susținută și amenințările externe apar din mediul extern în care nu aveți control. Majoritatea oamenilor dau vina pe circumstanțele externe pentru eșecurile lor. Și eșuează atunci când nu anticipează și nu gestionează amenințările externe. Ei, de asemenea, eșuează atunci când nu se aliniază în mod constant la obiectivele lor, menținându-se pe drumul cel bun pe măsură ce ies din pista din cauza forțelor și factorilor externi. Aceasta este a șasea greșeală pe care o fac oamenii.
 7. Trebuie să ai conexiuni în lumea actuală. Conexiunea este cunoscută și ca o rețea fără de care oamenii nu pot crește. Există mai mulți oameni potriviti într-un loc greșit, eșuând astfel lamentabil în viața lor, în ciuda faptului că au un potențial imens. Dacă o picătură de ploaie cade într-un ocean, își pierde semnificația și dacă aceeași picătură de ploaie cade într-o cochilie, devine o perlă. Aceasta este diferența majoră pe care o fac conexiunile! Aceasta este a șaptea greșeală pe care o fac oamenii.
 8. Trebuie concentrează-te pe prezent mai degrabă decât să chinuiască asupra trecutului care nu poate fi schimbat și să ne preocupe viitorul care nu poate fi prezis. Mulți oameni își pierd 30 la sută din timp gândindu-se la trecutul lor neplăcut, care le irosește timp și energie prețios. Aceasta este a opta greșeală pe care o fac oamenii.
 9. Trebuie să știi cum gestionează-ți timpul. Timpul este mai prețios decât banii. Dacă pierzi o secundă, ai irosit o secundă din viața ta prețioasă, deoarece Dumnezeu ți-a dăruit o durată de viață prescrisă. Folosiți-vă timpul de călătorie pentru a asculta casete inspiraționale și pentru a vă transforma timpul mort în timp de învățare. Purtați întotdeauna o carte pentru a vă folosi timpul de navetă. Cu toate acestea, cei mai mulți oameni își pierd timpul prețios, ducând la eșec sau succes întârziat. Aceasta este a noua greșeală pe care o fac oamenii.
 10. Trebuie călătorie plăcută și nu trebuie să-l sacrifici de dragul destinației pentru a excela în zona ta de interes. Mulți oameni sacrifică multe lucruri cu singurul scop de a-și ajunge la destinație și, în cele din urmă, nu găsesc sens vieții lor și sunt abătuți. Aceasta este a zecea greșeală pe care o fac oamenii.
 11. Trebuie concentrați-vă mai mult pe eforturi, nu pe rezultate. Când te concentrezi prea mult pe rezultat, s-ar putea să pierzi interesul de a depune eforturi, deoarece de cele mai multe ori rezultatul nu va veni instantaneu și este nevoie de mult timp. Și oamenii sunt abătuți pentru că nu obțin un rezultat instantaneu pentru eforturi instantanee. Aceasta este a unsprezecea greșeală pe care o fac oamenii.
 12. Trebuie să înveți reinventează conform vremurilor și tehnologiilor în schimbare. În prezent, există o complexitate generală și o incertitudine în întreaga lume cu schimbările rapide ale tehnologiei. Unii oameni au obținut succes, dar nu au reușit să-l susțină, deoarece nu s-au reinventat conform nevoilor vremii. Și-au luat succesul de la sine înțeles. Ei nu și-au schimbat instrumentele și tehnicile, deoarece credeau că ceea ce a funcționat pentru ei pentru a ajunge la poziția lor actuală va funcționa pentru a ajunge la următoarea lor poziție superioară. În cele din urmă, au pierdut poziția în care au ajuns, lăsând-o în pace, ajungând la următoarea poziție superioară. Aceasta este a douăsprezecea greșeală pe care o fac oamenii.

„Acțiunea este cheia fundamentală a tuturor succesului.” – Pablo Picasso

Amintiți-vă că niciodată nu este prea târziu pentru a obține succes, iar vârsta nu este o scuză. Bătrânețea este o stare de spirit. Și există câțiva oameni care încă își urmăresc pasiunile și trăiesc viața pe deplin, folosindu-și potențialul și capacitățile ascunse, oferindu-le astfel sens și inspirându-i pe alții să le calce pe urme.

I-am spus soției mele că aparțin unei familii sărace, fără prea multă educație regulată. M-am alăturat Forțelor Aeriene Indiene la vârsta de 18 ani și mi-am urmat educația în privat, cu multe lacune la mijloc. I-am spus că am fost un student obișnuit de-a lungul vieții. Îmi ia mult timp să înțeleg anumite lucruri.

Cred că de mai multe ori să înțeleg și să înțeleg conținutul. Prin urmare, trebuie să muncesc mai mult. Dacă aș fi avut o experiență de lucru consistentă, un mentor bun și sprijin în timp util, aș fi obținut succes mult mai devreme. A trebuit să învăț totul prin metoda încercării și erorii și, în mare parte, am învățat lecții din experiențele mele, în special din eșecurile mele frecvente.

Mai presus de toate, am fost înconjurat de câțiva oameni neplăcuți, în mare parte rudele mele, care m-au tras continuu în jos. Asta mi-a stricat și mi-a încetinit perspectivele pentru a deveni mare în viața mea la timp. Cu toate acestea, pasiunea mea pentru învățarea continuă și feedback-ul constant m-au făcut o persoană de succes.

Am crezut ferm că succesul îmi va atinge degetele de la picioare. Cât timp mă scapă? În cele din urmă, am obținut succesul pe calea grea datorită muncii mele grele, a muncii inteligente și a muncii înțelepte și mi-am atins punctul critic. Prin urmare, continuă să-ți faci treaba cu sinceritate, observându-ți pasiunile și urmărindu-le cu atenție, cu o dăruire unică, punând mai mult accent pe mijloace și nu pe scopuri.

Amintiți-vă că succesul implică o serie de strategii, pași și sutre pe care trebuie să le urmați cu meticulozitate. Vei reuși nu pentru că ești predestinat, ci pentru că ești hotărât să obții succes, în ciuda mai multor șanse stivuite împotriva ta. Pentru a rezuma, poți reuși doar atunci când ridici din umeri pesimism, alegi prieteni buni, ai grijă de familia ta și, mai presus de toate, îți spargi limitările mentale.