Explorați stoicismul pentru a vă conduce viața cu scop și sens

Odată cu apariția tehnologiei și a Patra Revoluție Industrială (FIR), există o volatilitate, incertitudine, complexitate și ambiguitate crescute la nivel global. Oamenii consideră că este dificil să prezică unde tehnologia îi va duce la următorul nivel. Sunt încântați de nenumăratele avantaje care decurg din automatizare și inteligență artificială, dar sunt la fel de îngrijorați de amenințările care decurg din acestea. Tocmai, oamenii sunt prinși între pace și prosperitate.

Stoicismul este un mod de viață. Este religia neoficială a lumii romane. Este strâns legat de mindfulness. Vă ajută să identificați ceea ce puteți și ce nu puteți controla. Îți îmbunătățește conștientizarea de sine și îți luminează viața. Îți întărește autocontrolul, îți crește puterea interioară și îți îmbunătățește rezistența. Este o terapie uimitoare împotriva durerilor de inimă.

Stoicismul poate fi definit ca abilitatea de a întâlni adversari și de a face față eșecurilor cu o atitudine rece, calmă, adunată și calmă. Lucrează sub presiune cu har. Viața aruncă mai multe curbe și oamenii trebuie să fie pregătiți să le înfrunte direct, ceea ce este posibil atunci când adoptă filozofia stoică. Filosofia stoicismului a fost fondată în secolul al III-lea î.Hr. la Atena de Zenon din Citium și practicată de filosofi eminenti, inclusiv Marcus Aurelius, Seneca, Epictetus, Cato, Cleanthes, Hecato și Musonius Rufus. Se practică și în armată.

Filosofia stoică se bazează pe stâlpii caracterului, curaj, convingeri, conștiință, comunicare, carisma, compasiune, considerație și contribuție. Există nenumărate avantaje ale adoptării filozofiei stoice. De exemplu, faci diferența între ceea ce poți controla și ceea ce nu poți controla. Faceți alegeri cu înțelepciune. Nu îi critici, nu îi plângi și nu îi condamni pe alții. Deveniți matur, rămâneți calm și evoluați ca persoană filozofică.

Mituri și adevăruri despre stoici

Există mai multe mituri despre stoicism și stoici. De exemplu, există un mit conform căruia stoicii au inima de piatră. Adevărul este că au o inimă cu emoții, ego-uri și sentimente, dar își pot controla și gestiona emoțiile, ego-urile și sentimentele în interior. Sunt oameni extraordinari care nu-și expun emoțiile și sentimentele interioare altora. Ele par calme ca rațele, deoarece rațele se luptă cu picioarele sub apă pentru a rămâne pe linia de plutire, dar par calme în exterior.

Există un mit conform căruia stoicii își suprimă emoțiile, dar adevărul este că își canalizează emoțiile în mod creativ și constructiv pentru a rămâne calmi și calmi, indiferent de rezultat. Există un mit conform căruia stoicismul este o religie. Adevărul este că stoicismul este un mod de viață și nu are legătură cu nicio religie. Este o filozofie de a trăi conștient, mai degrabă decât de a exista în această lume.

Caracteristicile conducătorilor stoici

Stoicii sunt diferiți, nu indiferenți față de sensibilitățile ego-urilor, emoțiilor, sentimentelor și mediului extern ale altora. Atitudinea lor îi pregătește pentru eșecuri și îi ferește de aroganța succesului. Ei sunt tăcuți și rezistenți, acceptând realitățile externe și controlându-și și canalizând energiile interioare pentru a întoarce valul în favoarea lor. Sunt inteligenți din punct de vedere emoțional și echilibrați și iau atât succesele, cât și eșecurile în mod egal. Ei își cunosc limitările și lucrează în limitele resurselor disponibile fără a da vina pe forțele și factorii externi.

Liderii stoici au un loc de control intern ridicat. Ei trăiesc în prezent. S-au detașat de dorința unui rezultat. Ei pun accent pe excelență și au o atitudine de recunoștință. Ei trăiesc cu realitățile de bază și duc o viață simplă și umilă. Ei se așteaptă la mai puțin și îmbrățișează mai mult. Ei înțeleg că viața este plină de vârfuri și văi și îmbrățișează eficient schimbarea.

Ei știu când să țină și când să se plieze. Ei suferă în tăcere pentru a-și atinge scopurile și obiectivele. Sunt vizionari și optimiști și adoptă diferite strategii pentru a-și îndeplini obiectivele. Cu toate acestea, ei nu sunt siguri de durata succesului lor, deoarece sunt conștienți că multe lucruri sunt în afara controlului lor. Ei rămân calmi și liniștiți, în ciuda faptului că se confruntă cu adversitate după adversitate.

„Ai putere asupra minții tale, nu asupra evenimentelor din afara. Realizează asta și vei găsi putere.” – Marcus Aurelius

Ei își internalizează educația și experiența pentru a declanșa acțiuni cu decizii mai inteligente și mai înțelepte. Ei primesc feedback la sfârșitul fiecărei zile, își jurnalizează în mod regulat și reflectă multe pentru a se îmbunătăți. Se bucură de singurătatea lor. Ei gestionează conflictele în mod eficient și depășesc criza cu succes. Ei conduc toți părțile interesate cu atenție. Mai exact, ei compară mai puțin, critică mai puțin și consumă mai puțin. Ei creează mai mult, învață mai mult și trăiesc mai mult.

Unii dintre filozofii stoici, cum ar fi Cato cel Tânăr, au influențat lideri precum George Washington, John Adams și Benjamin Franklin. Liderii americani eminenti, inclusiv Thomas Jefferson și Theodore Roosevelt, gânditorul politic John Stuart Mill și economistul Adam Smith au urmat stoicismul. Liderii care au rămas stoici în fața adversității includ Abraham Lincoln în timpul războiului civil american, James Stockdale în timpul războiului din Vietnam și locotenentul Michael Murphy în timpul războiului din Afganistan. Iată un plan pentru a fi stoic în adversitate. Înțelegeți și apreciați faptul că există o volatilitate crescută, incertitudine, complexitate și ambiguitate (VUCA) în întreaga lume. Au un loc de control intern. Îmbunătățiți-vă atitudinea, personalitatea și comportamentul. Profitați-vă de unicitatea. Tratează-ți eșecurile ca pe niște lecții. Transformă-ți gândurile negative în gânduri pozitive. Transformă-ți amenințările în oportunități. Transformă-ți cicatricile în stele.

Amintiți-vă că necazurile trecutului și anxietățile viitorului sunt hoții fericirii din prezent. Prin urmare, trăiește în prezent cu atenție pentru a-ți conduce viața cu scop și sens. Observați următoarele pepite pentru a vă conduce viața cu atenție. Reduceți timpul de utilizare al computerului. Evitați vizionarea excesivă a televizorului. Evită să te gândești prea mult la experiențele tale neplăcute. Evitați dependența de cumpărături. Depășește problemele de relație. Nu amâna. Evitați dezordinea fizică, mentală și emoțională. Dacă o privești negativ, viața pare plină de durere, probleme și provocări. Dacă o privești pozitiv, viața pare plină de armonie, fericire și frumusețe. Prin urmare, priviți viața în mod pozitiv pentru a depăși provocările cu succes și pentru a adăuga valoare celorlalți.

Explorați filosofia stoică

Antreprenorii și liderii se confruntă în mod regulat cu provocări fără precedent. Adoptarea stoicismului îi ajută foarte mult să-și depășească provocările. Pentru a rezuma, stoicismul este un domeniu neglijat în filosofia antică. Filosofia stoică este relevantă în lumea de astăzi. Este timpul să o înțelegem și să o adoptăm în lumea complexă actuală. Nu poți schimba totul în lume, dar îți poți schimba atitudinea acționând față de ei în mod proactiv pentru a duce o viață fericită și pașnică. Pentru a încheia, explorați filosofia stoică pentru a obține armonia interioară, pacea și fericirea.