Fă ceea ce contează cel mai mult pentru tine

Nu contează dacă ești bogat sau sărac, puternic sau slab, tânăr sau bătrân – toată lumea are aceeași cantitate de timp în fiecare zi. Ceea ce faci cu acel timp este alegerea ta și numai alegerea ta. Puteți să-l investiți sau să-l spălați. Vă puteți concentra pe priorități sau vă puteți irosi pe sarcini lipsite de sens. Cheia este că de fiecare dată când faci ceva, ai ales să renunți la altceva. Deci, data viitoare când spui: „Nu vreau avea timpul”, ceea ce spui cu adevărat este: „Nu voi face face timpul.” Faci ceea ce contează cel mai mult pentru tine?

Cât timp petreci la telefon, pe rețelele de socializare sau uitându-te la televiziune nedorită? Cât timp petreci făcând lucrurile pe care le aștepți de la tine, în loc să faci lucruri pe care vrei să le faci? Cât timp irosești reacționând la distrageri, întreruperi sau fiind deturnat de prioritățile altora? Nu e de mirare că ai rămas fără timp.

Ce contează cel mai mult pentru tine? Ești prea ocupat să te gândești la asta?

Găsiți timpul pentru lucrurile care contează

Te-ai întrebat vreodată unde a trecut ziua?

Când majoritatea oamenilor se confruntă cu această dilemă, ei înghesuie mai multe lucruri în ziua lor, mișcându-se mai repede, dormind mai puțin sau lucrând ore mai lungi. (Ugh.) Acesta nu este răspunsul la problema ta. Soluția constă în următoarele trei principii:

  • Faceți din priorități o prioritate. Bifarea elementelor dintr-o listă de activități nu determină progresul; concentrarea asupra priorităților tale este ceea ce contează.
  • Scăderea din lista de priorități este la fel de importantă ca și adăugarea acesteia.
  • A spune „nu” unui lucru vă permite să spuneți „da” altuia.

Ești bombardat de alegeri în fiecare zi. Cum poți lua decizii bune dacă nu ai determinat ce contează cel mai mult pentru tine? În plus, dacă spui da la toate, vei alerga ca un pui fără cap, dar nu te vei apropia mai mult de ta obiective.

Mulți oameni sunt ocupați… făcând figuri cu opt.

Îți petreci timpul cu înțelepciune? Ai atins echilibrul corect? Conduci nava sau lași pe alții să ia volanul? Ce compromisuri faci cu bună știință sau fără să știi?

„Sunt prea ocupat” este un alt mod de a spune „Nu este o prioritate”.

Îți faci timp să-ți întărești relațiile, să-ți impulsionezi cariera, să faci parte din viața copiilor tăi, să-ți faci amintiri fericite, să-ți urmezi recreațiile și hobby-urile tale preferate, să-ți exersezi credința, să-ți slujești comunitatea, să-ți stimulezi mintea, corpul și sufletul? sau să-ți îmbunătățești sănătatea și bunăstarea?

Nu este că nu ai timp. Îl petreci doar făcând altceva.

Oamenii susțin că sunt atât de ocupați încât nu au timp pentru lucrurile importante din viața lor. Aveți 8.760 de ore, ceea ce echivalează cu 525.600 de minute sau 31.540.000 de secunde în fiecare an. * Investește-l cu înțelepciune. Data viitoare când spui că nu ai timp, amintește-ți asta tu făcut acea alegere. Care sunt prioritățile tale? Dacă nu te concentrezi asupra lucrurilor care îți sunt dragi, pierzi mai mult decât timp. După cum a spus autorul Michael LeBoeuf, „Risipește-ți banii și nu ai decât bani, dar pierde-ți timpul și ți-ai pierdut o parte din viață.”

Vezi noua carte a lui Frank, Calea către o viață plină de sens.

Faci ceea ce contează cel mai mult pentru tine?

Vă rugăm să lăsați un comentariu și să ne spuneți ce credeți sau să-l împărtășiți cu cineva care poate beneficia de informații.

Lectură suplimentară:
Schimbați-vă prioritățile: Schimbați-vă viața
Viata e scurta. De ce să-l cheltuiți pe lucruri stupide?
Distrageri, perturbări și alte pierderi de timp
Unde s-a dus timpul?
10 sfaturi pentru a crea un echilibru mai bun al vieții
Momente pierdute

Dacă vă place acest articol, abonați-vă la blogul nostru pentru a nu pierde nicio postare. Obțineți postări viitoare prin flux RSS, e-mail sau Facebook. Este gratis.