Faceți cunoștință cu autorul, Frank Sonnenberg

Frank Sonnenberg, author, FrankSonnenbergOnline, moral character, personal values, personal responsibility, Character education, leadership development, personal growth

Acest interviu a fost publicat pentru prima dată de The Bookshelf Café pe 2 august 2022. Vă rugăm să faceți cunoștință cu autorul, Frank Sonnenberg.

Ai lucra fără plată? S-ar putea dacă ai fi compensat știind că faci o diferență. După cum spunea Mark Twain: „Cele mai importante două zile din viața ta sunt ziua în care te-ai născut și ziua în care afli de ce.” Am dori să vă prezentăm lui Frank Sonnenberg, care este o dovadă a trăirii vieții cu un scop.

Cafeneaua Bookshelf: Ai scris nouă cărți. Când ai știut că vrei să fii autor?

Frank Sonnenberg: Adevărul este că nu mă consider un autor. Cunosc oameni care pot scrie proză elegantă fără să încerce. Acela nu sunt eu. mă chinuiesc pentru asta. Am atât de multe pe care vreau să le împărtășesc – așa că mă încurc în procesul.

Există oameni care cred că onoarea și integritatea sunt frumusețe sau gândire de plăcintă în cer. Sunt aici să le dovedesc că se înșală. Dacă îți pasă de relațiile tale, de carieră sau chiar de stima de sine, caracterul moral contează.

Cafeneaua Bookshelf: Dacă nu ești autor, care este trecutul tău?

Sonnenberg: Am fost consultant pentru cea mai mare parte a carierei mele; mai întâi ca șef de marketing pentru Management Consulting Group al EY (Ernst & Young) — timp de peste un deceniu — și apoi am fondat un grup de marketing, unde am petrecut 24 de ani. Când am ajuns la vârsta pensionării, m-am gândit să predau la o universitate, dar am ajuns la concluzia că aș putea ajunge la mai mulți oameni fiind autor.

Întotdeauna am fost un student al vieții și continui să profit de orice ocazie pentru a învăța și a crește. Din câte îmi amintesc, mi-am pus întrebări precum: Cum își construiesc oamenii încredere și credibilitate? Ce face un model de urmat superior? Care sunt trăsăturile de caracter ale unui lider eficient? Și mi-am făcut treaba mea să aflu. Scopul meu este să împărtășesc ceea ce am învățat.

Cafeneaua Bookshelf: FrankSonnenbergOnline a fost numit unul dintre „Cele mai bune bloguri de auto-îmbunătățire și dezvoltare personală” din lume și unul dintre „Cele mai bune bloguri de inspirație de pe planetă”. Dacă ai putea oferi un mesaj, care ar fi acela?

Sonnenberg: Sunt oameni care alege a lua drumul jos. Nu sunt interesați să muncească din greu sau să facă sacrificii pentru a obține succes. Sunt interesați doar de recompense. Acești oameni preferă să ia decât să dea, să construiască ziduri mai degrabă decât poduri și să câștige cu orice cheltuială, decât să reușească cu demnitate și onoare. Apoi, când cad pe față, aruncă vina în loc să accepte responsabilitatea și să învețe din comportamentul lor. Sfatul meu este să stabiliți standarde înalte, să rămâneți fideli valorilor voastre și să vă ascultați conștiința.

Cafeneaua Bookshelf: Deși ai primit multe premii pentru munca ta, te ferești de lumina publicului. De fapt, acesta este unul dintre puținele interviuri pe care le-ați acordat în calitate de autor. De ce?

Sonnenberg: Nu fac semne de carte, interviuri, tururi de carte etc. Oamenii îmi spun că este o prostie pentru că aș putea să vând mai multe cărți. Dar scopul meu nu este să fac bani, ci să fac diferența. De fapt, veniturile din carte sunt donate unor organizații de caritate. De asemenea, este important să rețineți că nu vând niciun produs și nu accept publicitate sau sponsorizări pentru blogul meu, deoarece nu vreau să dau nici cea mai mică impresie că fac asta din alt motiv decât pentru binele public. În loc să caut lumina reflectoarelor, îmi concentrez toată atenția asupra scrisului. Presupun că dacă creez conținut valoros, oamenii mă vor găsi. Asta a funcționat destul de bine până acum. FrankSonnenbergOnline a atras doar cinci milioane de cititori.

Cafeneaua Bookshelf: Cum vă pot sprijini oamenii eforturile?

Sonnenberg: După cum se spune: „Nu eu singur nu pot schimba lumea, dar pot arunca o piatră peste ape pentru a crea multe ondulații.” Speranța mea este, dacă găsești scrisul meu semnificativ, împărtășește-l cu alții care pot beneficia de informații. În plus, dacă sunteți profesor, antrenor, formator, consilier de carieră, model de urmat sau manager, utilizați conținutul pentru a transmite mesaje-cheie către constituenții dvs.

Există putere în cifre. O singură persoană poate începe lucrurile; o a doua persoană poate crea un impuls; o a treia persoană poate influența pe alții să se alăture. Și, înainte de a-ți da seama, ai creat o mișcare.

Cafeneaua Bookshelf: Povestește-mi despre noua ta carte, Calea către o viață plină de sens.

Sonnenberg: Toată lumea caută sensul vieții, dar puțini oameni știu cum să-l găsească. Problema este că majoritatea oamenilor caută validarea de la alții, mai degrabă decât să trăiască o viață care face lor mândru.

S-ar putea să vă gândiți: „Cui îi pasă? Sunt prea ocupat.” Deși este de înțeles, dacă așteptați prea mult pentru a identifica calea potrivită pentru dvs., nu veți ști niciodată cu adevărat dacă vă îndreptați din drum. În timp ce ești ocupat, viața se întâmplă.

Cine eşti tu? Care sunt valorile care te definesc? Ce amprentă vrei să pui lumii? Ce moștenire vrei să lași în urmă? Dacă nu ați răspuns la aceste întrebări pentru a descoperi tu adevărat, ar putea fi timpul să le gândim. La urma urmei, ai ocazia să-ți definești valorile și viața așa cum crezi de cuviință sau poți să mergi cu fluxul și să le lași să fie definite pentru tine.

Calea către un sensViaţă conține peste 50 de eseuri puternice care vă vor schimba modul în care vă gândiți la viață.

E viata ta. Este călătoria ta. Imi apartine!

Vă rugăm să lăsați un comentariu și să ne spuneți ce credeți sau să-l împărtășiți cu cineva care poate beneficia de informații.

Lectură suplimentară:
Calea către o viață plină de sens
Ascultă-ți Conștiința. De aceea ai unul
Soul Food: Schimbă-ți gândirea, schimbă-ți viața
BookSmart: Sute de lecții din lumea reală pentru succes și fericire
Urmează-ți conștiința: faci o diferență în viața ta și în viața altora
Managing With a Conscience (A doua ediție): Cum să îmbunătățiți performanța prin integritate, încredere și angajament

Dacă vă place acest articol, abonați-vă la blogul nostru pentru a nu pierde nicio postare. Obțineți postări viitoare prin flux RSS, e-mail sau Facebook. Este gratis.