Găsirea răspunsului corect începe cu întrebarea corectă

question, character education, moral values, teaching character development, methods of teaching, teaching moral values, how to teach moral values, teaching values in school, passing values down to the next generation, Frank Sonnenberg

Filozofii greci antici, precum Socrate, Platon și Aristotel, au fost printre cei mai mari gânditori cunoscuți vreodată. Ei au pus bazele gândirii occidentale și continuă să influențeze lumea noastră de astăzi. Una dintre cele mai valoroase contribuții ale lui Socrate – metoda socratică de predare – nu a introdus informații în capul studenților, ci mai degrabă a pus întrebare după întrebare până când aceștia au ajuns la propria înțelegere. Cu alte cuvinte, Socrate și-a învățat studenții Cum a gândi mai degrabă decât ce a gandi. Dezvoltăm astăzi gânditori critici și rezolvatori de probleme? Găsirea răspunsului corect începe cu întrebarea corectă.

Care este efectul:

  • Predarea elevilor ce sa gandesti Decat cum sa gandesti?
  • Subliniind pregătirea carierei supradezvoltare abilități de gândire criticăinstilând caracter moral, și predarea studenților cum să trăiești o viață plină de sens?

Îi învățăm pe copii să coloreze în interiorul liniilor și apoi ne așteptăm ca adulții să gândească în afara cutiei.

Abordarea noastră actuală de predare face nota?

Elevii petrec peste 13 ani în școală, unde sunt modelați și modelați pentru viață ca adulți. Abordarea noastră actuală de predare trece testul?

  • Un elev se poate descurca bine prin memorarea informațiilor și regurgitarea lor. În schimb, atunci când întindeți mintea unui elev, acesta îi permite să diagnosticheze probleme, să citească între rânduri, să conecteze punctele și să determine posibilități.
  • Învățarea pasivă îi învață pe cursanți să accepte informațiile ca pe Evanghelie – fără a o pune sub semnul întrebării. Această metodă de predare descurajează studenții să provoace gândirea convențională, să distingă faptele de ficțiune sau să pună sub semnul întrebării rațiunea unui argument.
  • Multe teste astăzi sunt oferite într-un format cu alegere multiplă. În lumea reală, cât de des primești trei posibilități dintre care să alegi atunci când te gândești la o problemă?

Sunt prioritățile noastre în ordine?

Marii filozofi credeau și ei că insuflarea caracter moral a fost esențial în a ajuta tinerii să obțină o viață bună. În general, cât de mult accent punem pe insuflarea caracterului moral – a fi o persoană bună și a duce o viață plină de sens – versus dezvoltarea carierei și atingerea succesului?

  • De când ești copil, oamenii te întreabă ce vrei să fii când vei fi mare. Acest lucru este consolidat în facultate, unde cursurile se concentrează în primul rând pe obținerea succesului într-o profesie. Când ne încurajăm tinerii să se concentreze cine vor să fie Decat ceea ce vor să realizeze?
  • Ora mesei în familie este o oportunitate excelentă de a împărtăși experiențe, consolidarea valorilor, și legături ca o familie. Din păcate, ora mesei în familie s-a schimbat. În ciuda importanței mesei în familie pentru promovarea valorilor personale, „doar aproximativ 30% dintre familii reușesc să mănânce împreună în mod regulat”, potrivit Harvard Graduate School of Education.
  • Una dintre învățăturile credinței religioase este crezând în ceva mai mare decât tine. Din păcate, potrivit unui studiu, „29% dintre americani se identifică acum ca neavând religie, față de 26% în 2019 și 16% în 2007, când Pew Research Center a început pentru prima dată să urmărească identitatea religioasă”.
  • Părinții grozavi nu sunt niciodată prea obosiți după muncă pentru a-și cheltui timp de calitate cu copiii lor, niciodată prea ocupați cu propria lor viață socială pentru a le oferi copiilor lor timpul din zi și niciodată să-și externalizeze responsabilitatea parentală altora. Potrivit Centrului de Cercetare Pew, „Atât pentru tații, cât și pentru mamele care spun că petrec prea puțin timp cu copiii lor, obligațiile de muncă sunt cel mai des citate drept motiv principal: 62% dintre tați și 54% dintre mame spun că acesta este cazul. Cu toate acestea, o proporție considerabilă de tați (20%) spun că principalul motiv pentru care petrec prea puțin timp cu copiii lor este că nu locuiesc cu ei cu normă întreagă.”

Când spui: „Nu vreau avea timpul,”
ceea ce spui cu adevărat este „Nu voi face face timpul.”

  • Suntem atât de prinși în activitățile zilnice, încât este ușor să pierdem din vedere imaginea de ansamblu. Acest lucru se întâmplă deoarece termenele limită de zi cu zi sunt mari, în timp ce nimeni nu te presează să dai înapoi și să pui lucrurile în perspectivă. Ar trebui să încurajăm oamenii să petreacă mai mult timp a fi liste mai degrabă decât a face liste?

Imaginează-ți posibilitățile

Marii filozofi au făcut cum sa gandesti și caracter moral o prioritate. Dacă credeți că acestea ar trebui să fie centrul nostru principal astăzi, întrebați-vă: a fost schimbarea accentului o decizie conștientă? Dacă continuăm pe calea actuală, cum vor fi afectați indivizii și societatea? Ce intenționez să fac în privința asta? Viitorul nostru depinde de copiii noștri. Și viitorul copiilor tăi depinde de tine. Găsirea răspunsului corect începe cu întrebarea corectă.

Vezi noua carte a lui Frank, Calea către o viață plină de sens.

Puneți întrebarea corectă?

Vă rugăm să lăsați un comentariu și să ne spuneți ce credeți sau să-l împărtășiți cu cineva care poate beneficia de informații.

Lectură suplimentară:
9 motive puternice pentru care caracterul tău moral contează
Îți pregătești copiii pentru lumea reală?
Protejați-vă de informațiile proaste
25 de lucruri pe care trebuie să le știți pentru a nu vă încurca copiii
5 adevăruri puternice pentru creșterea copiilor bine adaptați
Cum să vă transmiteți valorile copiilor dvs

Dacă vă place acest articol, abonați-vă la blogul nostru pentru a nu pierde nicio postare. Obțineți postări viitoare prin flux RSS, e-mail sau Facebook. Este gratis.