Hackul de motivație contraintuitiv pe care îl lipsești

Oamenii caută mereu acea scânteie care să ne facă să ne mișcăm atunci când suntem blocați. Știm ce trebuie să facem, dar ne luptăm ca să o facem cu adevărat. În plus, este ușor să nu ne îndeplinim angajamentele față de noi înșine, „Nu sunt motivat”.

S-ar putea să verificăm Instagram pentru câteva videoclipuri de antrenament, Youtube pentru discursuri motivaționale sau să citim un articol ca acesta pentru a ne declanșa. Poate funcționa ocazional, dar de cele mai multe ori, vă veți privi doar la ecran și îl veți împinge pentru o altă zi.

Problema cu a te baza pe motivația pentru a te mișca este că acest sentiment este trecător și inconsecvent. Este grozav când ne simțim aliniați obiectivelor noastre și îl putem valorifica, dar dacă nu îl avem, nu este foarte util să așteptăm până când acel sentiment revine, deoarece poate dura destul de mult.

Există două părți pentru rezolvarea acestei probleme de motivație:

1. Abordarea a ceea ce se pune în cale

Când ne simțim apatici sau nemotivați, de obicei se întâmplă altceva în viața noastră care influențează modul în care ne gândim la atingerea obiectivelor noastre. Este posibil să ne simțim stresați, copleșiți sau anxioși și petrecem mult timp încercând să stingem incendiile și lăsând ca alte sarcini să aibă prioritate.

Practicarea meditației, a atenției și a respirației este esențială pentru a avea o mentalitate mai bună pentru a face față mai eficient acestor provocări. Această mentalitate ne permite să ne economisim energia și să fim într-o stare de spirit calculată, calmă.

Lipsa motivației poate fi deghizată ca o durere emoțională mai adânc înrădăcinată, cum ar fi rușinea, vinovăția, furia sau resentimentele. Când ne simțim greoi din punct de vedere emoțional și împovărați, face fiecare domeniu al vieții noastre mai dificil.

Să examinăm aceste sentimente pe care le avem despre noi înșine și despre lume și despre poveștile lor. Putem identifica ceea ce este adevărat sau doar o fabricație. Cu cât avem mai mult adevăr și claritate, cu atât ne simțim mai ușor și mai clar, iar aceasta este energia motivației și a impulsului.

A fi prea concentrat pe rezultat ne îndepărtează intenția de a dărui procesului. Avem tendința de a ajunge prea mult înaintea noastră și de a ne atașăm de rezultat, iar când nu vedem feedback-ul pe care ni-l dorim, motivația noastră scade.

O abordare mai utilă este să urmați strategiile de zi cu zi necesare pentru a obține obiectivul final. Această abordare ne permite să oferim mai multă prezență și conștientizare a ceea ce putem influența zilnic, făcându-l mai ușor de gestionat și mai simplu. Succesul nu este o călătorie liniară; sunt suișuri și coborâșuri, dar vom ajunge acolo mai repede și mai ușor dacă ne ținem de proces.

„Urăsc fiecare minut de antrenament. Dar am spus, nu renunța. Suferă acum și trăiește tot restul vieții ca un campion.” – Muhammad Ali

Pentru a recapitula, iată ce ne afectează motivația:

  • În viețile noastre apar probleme și provocări care ne iau timp, energie și impuls.
  • O stare emoțională grea și povestea pe care ne-o spunem despre ea, care ne ține blocați.
  • S-a concentrat prea mult pe rezultat în loc de procesul necesar pentru a-l atinge.

A doua parte a soluționării acestei probleme motivaționale nu este deloc nevoie de motivație, ci folosirea unei strategii mult mai puternice.

2. Crearea impulsului

Cu cât luăm mai multe acțiuni, cu atât avem mai mult impuls, cu atât avem mai mult impuls, cu atât suntem mai motivați. Ne cere să depășim rezistența inițială de a ne extinde și de a ieși din zona noastră de confort. Totuși, cu cât o facem mai des, cu atât acest proces devine mai ușor.

Puterea buclelor de feedback pozitiv este că acțiunea pozitivă duce la rezultate pozitive, ceea ce duce la sentimente pozitive (motivație). Efectul de bulgăre de zăpadă crește și crește viteză, iar odată ce începe, este greu să încetinești.

Ceea ce poate rupe avântul și ne poate da înapoi este să ne uităm la lucrurile greșite. Creierul uman este conectat la negativitate, așa că avem tendința de a ne concentra, iar energia pe ceva ce percepem că nu merge bine. Putem pierde din vedere micile victorii și victoriile pe parcurs.

Momentul se manifestă prin jurnal și munca bazată pe autoreflecție. Acest proces creează asocieri mai puternice cu schimbările și pașii pe care îi facem, chiar dacă nu s-a manifestat încă într-un rezultat tangibil. Crearea constantă a impulsului ne duce înapoi la detașarea de rezultat și, în schimb, concentrarea asupra procesului.

„Oamenii motivați găsesc întotdeauna o cale. Oamenii nemotivați vor găsi întotdeauna o cale să nu o facă.” – Ed Latimore

Lupta spre perfecțiune sau mentalitatea „totul sau nimic” este una dintre cele mai ineficiente modalități de a crea impuls. Ceea ce se întâmplă de obicei este că, odată ce „încurcăm”, ne spunem că vom începe săptămâna viitoare sau o altă dată arbitrară. Acest ciclu de a fi constant inconsecventă continuă din nou și din nou.

Trebuie să înțelegem că vom da peste cap din când în când, lucrurile se vor întâmpla dincolo de controlul nostru și trebuie să reluăm de unde am rămas. Această perspectivă va face în cele din urmă atingerea obiectivelor noastre mai rapidă, mai ușoară și mai plăcută.

Putem crea mai multă motivație și impuls în viața noastră prin aceste strategii practice. Totuși, este, de asemenea, important să înțelegem că practica continuă a angajamentului față de obiectivele și dorințele noastre trebuie să aibă precedent asupra modului în care ne putem simți în prezent.