Majoritatea oamenilor iubesc succesul și urăsc eșecul. Se spune pe bună dreptate că succesul are mulți tați, în timp ce eșecul nu are niciunul. Cu toate acestea, foarte puțini realizează că succesul vine doar după eșecuri și eșecuri succesive. Succesul vine doar atunci când oamenii își dau seama de greșelile lor și își învață lecțiile. Succesul vine atunci când oamenii eșuează diferit în loc să eșueze în mod similar.
Succesul fără eșec este imposibil?
Succesul fără eșec este o simplă imposibilitate. Asta înseamnă că adevăratul succes provine din mai multe eșecuri și neajunsuri succesive. Succesul vine din sacrificii și lupte. Iese din lecții grele învățate din eșecuri. Când ne uităm la companiile globale de top precum Microsoft și Apple Computers, vedem că au avut eșecuri intermitente în călătoria lor antreprenorială. Cu toate acestea, au învățat ce nu a funcționat pentru ei și au mers înainte cu succes. Prin urmare, succesul fără eșecuri este imposibil.
Succesul nu se numără după mărimea stropii inițiale. Când te uiți la companiile nou-înființate, vezi că majoritatea dintre ele au eșecuri inițiale. Rata de eșec în rândul antreprenorilor din prima generație este ridicată.
Acționați sau reacționați la eșecuri?
Viața este plină de înalte și coborâșuri. Când se confruntă cu niveluri scăzute, oamenii reacționează adesea la distragerile externe, mai degrabă decât să acționeze. Dacă reacționezi la distrageri, devine o abordare negativă, iar dacă acționezi, este o abordare pozitivă. Când te confrunți cu eșecuri frecvente, este esențial să stai jos o vreme, să primești feedback și apoi să mergi mai departe. Incapacitatea de a face acest lucru duce la eșecuri ulterioare, frecvente. Prin urmare, fiți cool pentru ceva timp și gândiți-vă bine, apoi treceți mai departe pentru a evita alte dezastre. Mai presus de toate, nu reacționați niciodată la eșecuri.
Eșecul este un prieten sau un dușman?
Asemenea unui prieten bun care te corectează și îți asigură progresul și prosperitatea, eșecul, dacă este tratat bine, te va servi ca un bun prieten în dificultate. Eșecurile te fac mai dur, mai puternic și mai înțelept. Când vă confruntați cu eșecuri frecvente, veți putea să le gestionați bine, deoarece veți dezvolta un mecanism încorporat pentru a reveni. În plus, eșecurile vă împiedică să faceți căderi ulterioare, deoarece aveți tendința de a fi mai atent în abordarea și eforturile voastre.
Eșuează adesea liderii?
Warren Bennis a spus odată: „În jurul globului, omenirea se confruntă în prezent cu trei amenințări extraordinare: amenințarea cu anihilarea ca urmare a unui accident nuclear sau a unui război; amenințarea unei ciume la nivel mondial sau a unei catastrofe ecologice; și o criză de conducere care se adâncește în majoritatea instituțiilor noastre.’ În plus, se spune pe bună dreptate că liderii eșuează din patru motive: lipsa de viziune, comunicarea deficitară, toleranța față de fragmentarea organizațională și defecte de caracter.
Liderii se confruntă adesea cu mai multe eșecuri decât adepții, deoarece își asumă mai multe riscuri în viața lor. Ele sunt mai implicate în luarea deciziilor și sunt menite să ia decizii. Deoarece toate deciziile nu duc la rezultate fructuoase, există mai multe posibilități de eșec. Cu toate acestea, ei știu că eșecul face parte din afacerea lor și își iau pasul și merg mai departe. Pe de altă parte, adepții sunt mai preocupați de eșecuri, deoarece nu sunt obișnuiți cu luarea obișnuită a deciziilor, deoarece majoritatea timpului lor este petrecut în execuție decât în luarea deciziilor.
„Oamenii de succes nu se tem de eșec, dar înțeleg că este necesar să învețe și să crească din.” -Robert Kiyosaki
Reziliența lui Reagan
Ronald Reagan a crescut din origini umile. Era un simbol al muncii grele, al cărei succes era rezultatul depășirii greutăților și provocărilor. În 1948 a divorțat de prima sa soție, Jane Wyman. Nu era deprimat. A eșuat în cariera sa în film. Nu și-a pierdut inima. Contractul său cu General Electric a fost reziliat. Era netulburat. El a pierdut în fața președintelui Gerald Ford în campania primară din 1976. Nu i-a rupt spiritul. Dar Reagan a învățat câteva lecții din aceste eșecuri și eșecuri. Fiecare eșec l-a făcut mai dur, mai puternic și mai înțelept și i-a sporit hotărârea de a lupta împotriva șanselor care erau stivuite împotriva lui.
Reagan a revenit de la fiecare eșec cu tenacitate și rezistență. Era ferm și hotărât să devină într-o zi președintele Statelor Unite. Majoritatea oamenilor știu doar despre viața confortabilă pe care a dus-o Reagan, dar ar trebui să învețe că Reagan s-a confruntat și cu mai multe greutăți, provocări și eșecuri. Dar a învățat din fiecare eșec și a revenit ca Phoenix.
Prin urmare, pentru a avea succes în viața ta, nu spune niciodată „Nu” oportunităților. Fiți întotdeauna pregătiți, deoarece oportunitatea poate veni adesea deghizată. Aflați-vă punctele forte și talentele de bază și dezvoltați abilitățile și abilitățile în jurul lor. Stabilește-ți obiective puternice și înfruntă provocările direct. Dezvoltați-vă propria rețea și creșteți-vă în funcție de oportunitățile disponibile, mai degrabă decât să dați vina pe destin sau pe circumstanțe.
Lecțiile lui Lincoln
Iată un bărbat care a văzut doar cote scăzute, nu maxime de-a lungul vieții. Iată un om care a eșuat în toate eforturile sale. Iată un bărbat care a primit educație formală doar un an. A eșuat inițial în viața personală, profesională și socială. El a fost nimeni altul decât Abraham Lincoln, care este un simbol al speranței pentru oamenii de origini umile.
Abraham Lincoln a eșuat de mai multe ori. El a eșuat ca magazin, director de poștă și avocat și, în cele din urmă, a reușit ca politician. Desigur, s-a confruntat cu nenumărate eșecuri inițiale și în politică. Cu toate acestea, și-a învățat lecțiile din când în când, s-a reinventat și a crescut.
În cele din urmă, lecțiile pe care le învățase de-a lungul vieții l-au ajutat să devină președintele Americii și să evolueze ca un mare lider care a câștigat Războiul Civil, a abolit sclavia și a restabili moralul Americii.
Lincoln este cu siguranță unul dintre cei mai buni președinți americani, care a fost emulat de președinții americani succesivi. Ori de câte ori președinții Americii se confruntau cu provocări, ei priveau spre viața lui Abraham Lincoln pentru inspirație și pepite de conducere. Dacă Lincoln și-ar fi luat personal eșecurile, nu ar fi crescut ca un mare lider.
Eșecul este un feedback
Eșecul vă oferă feedback. Te ajută să faci un bilanț al situației și să realizezi unde și de ce ai eșuat. Care sunt motivele din spatele și cauzele eșecului? A fost din motive externe sau interne? Te face mai umil pe măsură ce înveți să empatizezi din perspectiva celorlalți. De aceea Dumnezeu pune provocările înaintea oamenilor. Nimeni nu poate avea o creștere constantă în viață. Vor fi vârfuri și văi în viața cuiva. Acesta este ceea ce le permite oamenilor să aibă entuziasm în viața lor. Altfel, viața va rămâne plictisitoare pentru totdeauna.
Dumnezeu și provocări
Provocările nu ne slăbesc, dar ne întăresc voința. Provocările nu ne țin în jos pentru totdeauna, ci scot la iveală tot ce este mai bun din noi, deoarece se spune pe bună dreptate că adversitatea aduce ce e mai bun din indivizi. Dumnezeu ne ajută să creștem prin eșecuri. Dumnezeu ne pune obstacole în calea noastră, astfel încât să le putem depăși. Dumnezeu ne testează adevăratele caractere, aruncând mai multe provocări pe parcurs, deoarece adevăratul caracter al oamenilor este revelat doar atunci când eșuează și cad. Când lucrurile merg bine, orice Tom, Dick și Harry poate suna din trâmbiță. Cu toate acestea, puterea interioară reală se dezvăluie numai atunci când un bărbat eșuează și cade.
Albert Einstein a spus: „Gândesc și mă gândesc de luni și ani, de nouăzeci și nouă de ori, concluzia este falsă. A suta oară am dreptate. Nu este că sunt atât de deșteaptă, ci doar că rămân cu probleme mai mult timp. Eșecul întârzie într-adevăr progresul, dar învață câteva lecții grele pe care oamenii nu reușesc să le învețe de la alții. Eșecurile sunt oportunități deghizate. Este regretabil că societatea modernă este intolerantă la eșec și nu oferă o altă oportunitate de a se dovedi și de a reuși. Prin urmare, oamenii trebuie să fie atenți să evite eșecul și, dacă este pus asupra lor, trebuie să-l înfrunte direct și să revină cu tenacitate și rezistență, învățând lecții valoroase.