Iată de ce nu funcționează hack-urile de productivitate

De câte ori ați încercat cu nerăbdare un nou hack sau unealtă de productivitate și nu ați obținut rezultatul pe care îl așteptați? Există o mulțime de informații disponibile care ne oferă tot ce trebuie să știm

ne creștem productivitatea, dar majoritatea oamenilor își trăiesc viața în haos. De ce încă văd atât de mulți oameni care se luptă să își gestioneze timpul și pur și simplu nu reușesc să obțină rezultatele pe care și le doresc? Ce lipseste?

În ultimii 10 ani de muncă în productivitate și de a ajuta antreprenorii să fie mai productivi, răspunsul a început să devină foarte evident. Nu contează ce încerci să faci, toată lumea are aceeași provocare la sfârșitul zilei.

De ce nu funcționează hack-urile de productivitate

Să presupunem că vrei să-ți crești productivitatea și vrei să faci mai multe în timpul zilei, te simți dezorganizat și nu ești în vârful tot ce trebuie să faci. Începeți să citiți câteva articole, să vizionați câteva videoclipuri despre sfaturi și instrumente și decideți că veți începe prin a vă sparge calendarul mai întâi. Știți că sunteți foarte reactiv în timpul zilei și nu vă planificați bine timpul, așa că acesta este un început bun.

Vă scoateți calendarul și începeți să grupați anumite sarcini împreună, cum ar fi să vă faceți timp pentru e-mailuri și apeluri telefonice de 3 ori pe zi, de asemenea, vă grupați sarcini care durează mai puțin de 5 minute pentru a fi finalizate pentru după-amiază și programați în pauze și timp de călătorie. Apoi blocați timpul pentru a face cele mai solicitante sarcini în dimineața când sunteți cel mai concentrat. Ești încântat să o încerci și deja te simți mai în control și mai clar cum vei face totul.

Vine ziua următoare și te așezi în spatele laptopului și scoți calendarul pentru a începe ziua. Ai programat să începi cu o sarcină profund concentrată și ți-ai verifica e-mailul doar după ce ai finalizat raportul pe care l-ai amânat de zile întregi. Cu toate acestea, aveți acest impuls uriaș de a vă verifica e-mailul, de a răsfoi rețelele sociale și de a vedea ce se întâmplă. Simțiți o rezistență uriașă pentru a începe elaborarea acestui raport.

Aproape că te simți dezamăgit de tine și, în același timp, te aștepți să se întâmple asta. Te duci înainte și înapoi în minte, justificând de ce îl poți începe mai târziu și apoi decizi să reprogramați raportul pentru mâine. Te vei simți mai bine mâine îți spui.

Sosește după-amiaza și ți se aduce aminte să începi o altă sarcină pe care ai planificat-o. Te simți obosit, distras și pur și simplu nu ai concentrarea sau energie. De asemenea, observi că te simți frustrat că ai de urmat acest nou calendar și că nu o faci. De ce este atât de greu?

Te hotărăști să începi din nou mâine și să treci la o sarcină pe care „simți” că este important să o faci acum. Orice altceva pare mai urgent și mai important decât ceea ce aveți în calendar. Trec câteva zile și te regăsești în același tipar. Nu te ții de calendarul pe care l-ai planificat și te simți din nou frustrat, decizi că nu ești planificator și asta nu este pentru tine.

Te trezești să spui lucruri de genul „Nu voi fi niciodată organizat” sau poate „de fapt lucrez mai bine cu această presiune și stres”. Fără să știi, începi să-ți justifici comportamentul cu convingeri limitative despre tine și cum să faci lucrurile.

Poate vă decideți să încercați alte hack-uri mai ușoare sau poate renunțați complet, oricum nu obțineți rezultatele pe care le doriți și pe care le puteți obține în cele din urmă.

„Dacă nu acordați atenția adecvată la ceea ce vă atrage atenția, vă va lua mai multă atenție decât merită.” – David Allen

Ce lipsește, care este modelul?

Motivul pentru care te străduiești să obții rezultate cu hack-uri sau instrumente de productivitate este că, cel mai probabil, încerci să schimbi comportamentul doar cu strategia. Acest lucru nu funcționează, vei ajunge frustrat și iritat.

Poți avea toate strategiile din lume, dar dacă ești în mentalitatea și emoția greșite, nu vei obține rezultatele pe care le dorești pentru că nu vei întreprinde acțiunea aliniată.

La ce mă refer mai exact cu mentalitatea și emoția? Dacă doriți să vă planificați zilele și vă configurați calendarul pentru a fi mai eficient, aceasta este strategia. Atunci întreabă-te, de ce am nevoie pentru a schimba valorile sau credințele mele? Un exemplu ar fi că doriți să începeți să prețuiți planificarea timpului mai mult decât să nu îl planificați. Vrei să întărești credința că este important să planifici, este esențial pentru succes și să-ți schimbi modul de a gândi, astfel încât acțiunea să fie mai ușoară.

Amintește-ți, emoțiile tale fac parte din mentalitatea ta.

Dacă te simți frustrat sau copleșit, este treaba ta să intri într-o emoție mai bună, astfel încât să poți acționa. Nu putem acționa dintr-un loc cu energie scăzută. Învață cum să treci de la emoții și să te faci să acționezi atunci când ai nevoie. Dacă te simți defavorizat, este din cauza concentrării tale actuale, poveștilor și semnificației pe care te atașezi de ceea ce se întâmplă în acel moment.

Dacă schimbați acest lucru, energia voastră va urma și voi veți continua. Dacă vrei să-ți crești productivitatea, vrei să devii un maestru al emoțiilor și îți garantez, obținerea de rezultate din hack-uri și instrumente devine fără efort și imediată.

Amintiți-vă, dacă nu vă gestionați emoțiile, nu vă gestionați timpul!