Idolii tăi influențează cine devii

Fără să-mi dau seama la acea vreme, fratele meu a fost primul meu model.

Chuck este cu 12 ani mai mare decât mine și, când eram băiat, l-am admirat mereu (și nu doar pentru că era mult mai înalt decât mine). Era cool și conducea un Austin Heely decapotabil cu roți cu spițe. Coafura lui era vintage din anii 1960 și avea o barbă stufoasă. Cel mai important, știa să facă lucruri în spatele unei bărci de schi nautic – ceea ce explică cel mai mult motivul pentru care l-am idolatrisit.

Când a schiat slalom, cotul i-a atins apa și spray-ul lui era înalt ca o casă. A luat parte la piramide de cinci oameni și și-a construit propria rampă de sărituri de pe care arunca în mod obișnuit 360s. Dar cel mai impresionant pentru mulțime era cum venea pe doc, călare pe o bucată rotundă de placaj, apuca un scaun, stătea pe el și apoi se învârtea în cercuri nesfârșite! Îmi doream foarte mult să fiu ca el.

De-a lungul timpului, am învățat și multe dintre aceste trucuri, în cele din urmă mi-am adăugat propria notă când am învățat să schiez desculț la vârsta de 16 ani. Chuck mi-a arătat, de asemenea, cum să merg cu skateboard-ul și să fac o lovitură de întoarcere fadeaway jump shot. L-am admirat și am căutat să-i imit îndrăzneala și spectacolul.

Și tata și bunicul au făcut impresie

Bunicul meu a trăit până la 94 de ani, dar a murit înainte ca eu să împlinesc 20 de ani și nu l-am cunoscut așa cum mi-aș fi dorit. Era legendar pentru integritatea sa și am învățat de la el importanța de a fi sincer. De asemenea, a modelat virtuțile muncii din greu, acordând prioritate familiei și îngrijirii celor mai puțin norocoși. Și-a învățat nepoții să economisească oferindu-ne 10 USD pentru fiecare 90 USD pe care l-am economisit singuri.

Tatăl meu semăna mult cu bunicul, dar mai mult un vizionar. El este motivul pentru care există cinci turnuri în inima orașului nostru cu numele nostru de familie pe ele. El este, de asemenea, principalul motiv pentru care compania noastră de familie a fost votată una dintre primele 100 de companii care lucrează în Canada.

Îi pasă cu adevărat de angajații noștri și de clienții noștri. Datorită tatălui, am avut o forță de muncă incredibil de loială și numeroși clienți care, timp de mai bine de 50 de ani, ne-au angajat să construim practic tot ceea ce au construit.

De la bunicul și tata, am învățat despre onestitate și muncă grea. Nu m-au așezat niciodată să explic aceste lucruri – doar și-au trăit valorile. Drept urmare, am luat o mare parte din ceea ce au modelat.

Liderii iconici ne pot învăța virtuți

Așa cum m-au inspirat membrii familiei mele, am fost inspirat de mulți lideri de seamă. Studiindu-și viața, fiecare m-a motivat să cultiv trăsăturile de caracter pe care le-au exemplificat.

Ben Franklin – Umilință: S-a spus că „Umilința nu înseamnă să te gândești mai puțin la tine, ci este să te gândești mai puțin la tine”. Franklin a pus acest lucru în acțiune în viața sa, hotărând să-și refuze privilegiul de a nu fi de acord cu ceilalți.

Am căutat să-i urmez exemplul în ultimii ani. Această idee mi-a transformat atât relațiile personale, cât și cele profesionale. Căutând să-l imit, devin un lider mai bun.

Nelson Mandela – Iertarea: Iertarea nu este adesea discutată în mediul de afaceri. Așa cum a remarcat unul dintre clienții mei, „Este moale și emoționant, iar afacerile ar trebui să fie impersonale și numai despre foi de calcul. Cu toate acestea, afacerile sunt făcute din oameni, iar oamenii sunt dezordonați.” Dacă vom avea vreo relație care durează, în cele din urmă va trebui să iertăm sau să fim iertați.

Nelson Mandela a fost inspirator pentru mine în timp ce caut să învăț arta iertării. Când a fost ales președinte al Africii de Sud, după ce a petrecut 27 de ani în închisoare, în loc să caute răzbunare, a ales să ierte. Dacă el poate găsi în inima lui să fie iertător, de ce nu ar trebui să fiu dispus să renunț la rănile sau dezamăgirile pe care mi le-au provocat alții?

Mahatma Gandhi – Ascultare: Gandhi m-a influențat dramatic să realizez puterea în ascultare. După ce a început revoluția non-violentă din India, Gandhi s-a confruntat cu o opoziție acerbă, iar oponenții săi i-au scris adesea scrisori care îi criticau abordarea. Aflând că unul dintre ajutoarele săi loiali ascunsese toate scrisorile critice, răspunsul lui Gandhi a fost remarcabil. El a spus: „Am nevoie de literele negative. Criticii mei sunt cei mai buni prieteni ai mei – ei îmi arată ce mai am de învățat.” Ce percepție eliberatoare!

În loc să respingă critica, Gandhi a ales să o accepte și să învețe din ea. Detractorii lui au devenit tutori. Disponibilitatea lui Gandhi de a asculta mă ajută să fiu mai deschis la punctele de vedere ale altora.

Idolii noștri ne modelează

Cei la care apreciem pot avea un impact radical asupra vieții noastre. Atletismul și creativitatea fratelui meu au avut un impact pozitiv de durată asupra vieții mele, de cele mai multe ori fără ca eu să-mi dau seama. La fel și onestitatea și integritatea bunicului meu. Și pe măsură ce am crescut și dezvoltat ca lider, am început să caut în mod activ să adopt mai mult stilul de conducere vizionar al tatălui meu.

În ultimii ani, liderii pe care am ajuns să-i admir m-au ajutat să mă modelez în multe feluri. Drept urmare, am ajuns să realizez că trebuie să ne alegem idolii cu grijă. Ele ne modelează caracterul și, la rândul său, caracterul nostru ne modelează viața.