Întrebați-vă ce contează cu adevărat

what really matters, what matters most in life, what matters most to you, what matters to you examples, know what matters, what are your priorities, determine your top priorities in life, Frank Sonnenberg

Cât timp pierzi cu lucruri neimportante? Adevărul este că mulți oameni sunt entuziasmați când cumpără o jucărie nouă, primesc câteva aprecieri pe rețelele sociale sau primesc un compliment despre cum arată. De fapt, să cumperi ceva la reducere sau să ți se spună că nu arată de vârsta lor le poate face ziua. În același timp, să fii tăiat de un șofer nebun, să aștepți la linia de casă sau să fii pus în așteptare îi poate pune în frenezie. Dar când te gândești la asta, este chestia asta cu adevărat importantă?

Problema este că lăsăm distragerile și întreruperile să ne distragă atenția de la lucrurile importante. Rezultatul este că, deși ai avut o zi plină, s-a petrecut mult timp pentru lucruri care nu contează foarte mult. La urma urmei, a fi ocupat nu este același lucru cu a fi productiv.

În fiecare moment în care te concentrezi asupra lucrurilor care nu contează, pierzi timp de alocat lucrurilor care contează.

Fă ceea ce contează cel mai mult

După cum a spus Dalai Lama, „O viață plină de sens nu înseamnă să fii bogat, să fii popular, să fii foarte educat sau să fii perfect. Este vorba despre a fi reali, a fi umili, a fi puternici și a fi capabili să ne împărtășim și să atingem viețile altora. Abia atunci am putea avea o viață plină, fericită și mulțumită.”

Iată 11 ghiduri care vă vor ajuta să vă concentrați asupra lucrurilor care contează cu adevărat:

Deține viața ta. Destinul tău stă în ta mâinile – apucă-te de el, mai degrabă decât să renunți la responsabilitatea față de ceilalți.

Stai pentru ceva. Ai ocazia să-ți definești valorile și viața așa cum crezi de cuviință sau poți să mergi cu fluxul și să le lași să fie definite pentru tine.

Fa diferenta. Găsește-ți scopul și trăiește pentru ceva mai mare decât tine. Deși este greu să schimbi lumea, poți să schimbi lumea din jurul tău.

Faceți din relații o prioritate. Faceți bine de către oameni. Dă mai mult decât iei. Pune nevoile altora înaintea ta. Întâlnește-te la mijloc. Tine-ti promisiunile. Și să nu câștigi niciodată în detrimentul unei relații.

Scoateți tot ce este mai bun în oameni. Căutați scânteia strălucirii în alții. Faceți oamenii să se simtă speciali și apreciați. Inspiră-i să do ei mai buni și să fi cele mai bune lor.

Pune familia pe primul loc. Fii disponibil, nu doar prezent. Sărbătorește tradițiile. Mănâncă cel puțin o masă în familie. Și nu încetați să vă curtați soțul.

Creați momente magice. Momentele, mai degrabă decât posesiunile, sunt adevăratele comori ale vieții. Bunurile materiale îmbătrânesc și se uzează. Amintirile durează pentru totdeauna.

Fii recunoscător. Dacă ești recunoscător pentru ceea ce ai, nu vei dori niciodată mai mult.

Hrănește-ți mintea, corpul și sufletul. Ai grijă cum îți hrănești corpul. Fiți la fel de prudent cu privire la modul în care vă hrăniți sănătatea mentală, fizică și emoțională/spirituală.

Fii un model exemplar. Virtutea nu cere mai mult de la alții; se așteaptă mai mult de la tine. Condus de exemplu. Fă ceea ce este corect mai degrabă decât ceea ce este convenabil.

Lasă o moștenire. Trăiește așa cum vrei să fii amintit. Poate că nu ai controlul pentru a-ți prelungi viața, dar poți face multe pentru a o adânci.

Ce contează cu adevărat?

Mulți dintre noi iau fiecare zi așa cum vine și apoi par surprinși să aflăm unde ne-a dus viața. Prioritizează zonele vieții tale și faci alegeri bazate pe acele priorități sau mergi cu fluxul și lași totul la voia întâmplării? A fi ocupat te poate face să te simți bine, dar nu are sens decât dacă efortul tău produce rezultatul dorit – un mijloc pentru un scop mai degrabă decât un scop în sine. Așadar, adaugă mai mult timp în ziua ta scăzând lucruri care nu contează cu adevărat pentru tine. După cum a spus Peter F. Drucker, consultant în management, autor și educator, „Nu există nimic atât de inutil ca să faci eficient ceea ce nu ar trebui făcut deloc”.

Vezi cea mai recentă carte a lui Frank, Calea către o viață plină de sens.

Ce contează cel mai mult pentru tine?

Vă rugăm să lăsați un comentariu și să ne spuneți ce credeți sau să-l împărtășiți cu cineva care poate beneficia de informații.

Lectură suplimentară:
Trăiește viața cu un scop
Puterea Unui
Jobul tău nu te definește
Schimbați viața cuiva și puteți ajunge să o schimbați pe a voastră
Momente pierdute
Karma: Fă-ți propriul noroc
Cum să scoți ce e mai bun din oameni

Dacă vă place acest articol, abonați-vă la blogul nostru pentru a nu pierde nicio postare. Obțineți postări viitoare prin flux RSS, e-mail sau Facebook. Este gratis.