Nu este ușor să devii campion. La urma urmei, curajul tău va fi chemat, puterea ta va fi provocată, iar rezistența ta va fi pusă la încercare. Dar un lucru este clar: să ajungi în vârf este greu. Și, deși una este să pierzi în fața unui concurent, este cu totul alta să te învingi. Gândirea ta poate funcționa pro sau împotriva ta. Gândește-te puțin la asta.
Unii oameni își fac singuri norocul, în timp ce alții par să nu iasă din calea lor. Ei se angajează într-un model de gândire distructiv, adesea fără să știe, sabotându-și eforturile.
Gândești clar?
Iată 20 de semne că s-ar putea să nu gândești clar. Tu:
Să iei lucrurile de la sine înțeles? Când iei lucrurile de la sine înțeles, le diminuezi importanța și le poți chiar pune în pericol însăși existența.
Să te slăbești? Ești cel mai rău critic al tău? Una este să te aștepți la perfecțiune de la tine, alta este să te învingi pentru că ai rămas scurt.
Da vina pe alții pentru circumstanțele tale? Dacă crezi că oameni ca tine nu au nicio șansă, s-ar putea să te descurajeze să încerci – făcând din eșec o profeție care se împlinește.
Te compari cu ceilalți? A ține pasul cu Jones este ca și cum ai urmări un curcubeu. Deși s-ar putea să arate frumos de la distanță, va fi întotdeauna dincolo de mâna ta.
Crezi că ești mai bun? Dacă crezi că ești mai important decât toți ceilalți, nu te gândești. Cei care servesc aroganța ca fel principal vor mânca plăcintă umilă la desert.
Îți faci griji pentru ziua de mâine? Nu crede tot ce crezi. Potrivit cercetărilor, majoritatea lucrurilor pentru care oamenii își fac griji nu se întâmplă niciodată.
Te plângi din obișnuință? Cu cât petreceți mai mult timp plângându-vă, cu atât mai puțin timp aveți pentru a aborda orice situație dată.
Crezi că lumea îți datorează ceva? Tot ceea ce merită în viață necesită un element de sacrificiu. Dacă doriți să împărtășiți recompensele, împărtășiți munca.
Ai nevoie de întărire constantă? Când cauți în mod constant aprobarea, dai mai multă greutate opiniilor altora decât ale tale.
Să-ți ducă succesul în cap? Oamenii care cred că știu totul nu reușesc adesea să investească în dezvoltarea lor personală. La urma urmei, ce mai pot învăța?
Renunțați la principiile voastre pentru a le face pe plac altora? Nu vă reduceți niciodată standardele personale. Nu!
Crezi că alții știu mai bine? Răspunsul corect nu este întotdeauna determinat de numărul de oameni care spun sau cred ceva, ci mai degrabă de unu care are curajul și convingerea să pună la îndoială înțelepciunea convențională.
Amâna deciziile? Rareori vei avea toate informațiile de care ai nevoie pentru a lua o decizie „perfectă”. Ține-te până la a înalt standard, nu unul imposibil.
Neîncredere în oameni? Dacă crezi că oamenii sunt de încredere, vei gestiona relațiile altfel decât dacă crezi că toată lumea este gata să te prindă.
Ține ranchiune? A ierta nu înseamnă a uita și nici a aproba ceea ce a făcut cineva. Înseamnă doar că renunți la furia față de acea persoană.
Vă supărați oamenii de succes? Oamenii nu te rănesc având succes; te-ai rănit fiind invidioși pe ei. De fapt, cu cât petreci mai mult timp defăimând pe ceilalți, cu atât mai puțin timp ai pentru a-ți realiza propriile visuri.
Ceri perfecțiunea ta? Dacă crezi că excelența nu este suficient de bună, s-ar putea să te trezești într-o zi și să realizezi că căutarea ta pentru perfecțiune nu a fost perfectă.
Vezi paharul ca pe jumătate gol? Considerați paharul ca pe jumătate plin sau pe jumătate gol? Sper că ai spus „nici unul”. Nu este niciodată bine să vezi lumea printr-un singur filtru.
Refuzați să renunțați? Lasă trecutul în urmă. Nu poți schimba trecutul, dar cu siguranță poți afecta viitorul.
Posedă a nu pot face atitudine? Dacă încetezi să te concentrezi asupra tuturor motivelor pentru care nu poți face ceva, s-ar putea să te surprinzi să vezi ce faci poate sa do.
Cea mai mare parte a gândirii distructive este de evitat. Asta înseamnă că îți poți corecta mentalitatea dacă vrei. Dar asta necesită schimbare. După cum spunea Albert Einstein: „Nu ne putem rezolva problemele cu aceeași gândire pe care am folosit-o când le-am creat”.
Vezi noua carte a lui Frank, Calea către o viață plină de sens.
Ai un model de gândire distructiv?
Vă rugăm să lăsați un comentariu și să ne spuneți ce credeți sau să-l împărtășiți cu cineva care poate beneficia de informații.
Lectură suplimentară:
Lucrurile grozave încep cu așteptări mari
Dacă crezi că nu poți, nu vei
Ai o mentalitate sănătoasă?
Bariere mentale: ce te reține?
Comportamentul mediocru este o alegere
Te compari cu ceilalți?
Ai o mentalitate de victimă?
Dacă vă place acest articol, abonați-vă la blogul nostru pentru a nu pierde nicio postare. Obțineți postări viitoare prin flux RSS, e-mail sau Facebook. Este gratis.