Odată cu cea mai recentă emisiune Netflix care a apărut pe ecrane, nu există nicio persoană care să nu fi auzit în ultimul timp numele Anna Delvey. Anna Delvey mi-a atras atenția pentru prima dată cu ani în urmă, când derulam pe un site de știri și am dat peste povestea ei. Pretinsa moștenitoare germană a reușit să escrocheze mii de dolari de la elita Americii și, cu siguranță, deși eu nu îi susțin în niciun fel metodele de a câștiga bani, nu m-am putut abține să nu mă întreb cum a reușit ea să reușească atâta timp cât a făcut-o. Dar, mai mult decât atât, am fost impresionat de credința pe care o avea în ea însăși și de abordarea „fake it till you make it”.
Succes sau eșec
Vezi tu, sistemul nostru de credințe este factorul numeric în care reușim sau eșuăm în eforturile noastre și în viața în general. După ce am petrecut ultimii câțiva ani instruind clienții despre cum să-și depășească convingerile auto-limitante și să exploateze puterea minții, nu a fost surprinzător când m-am adâncit în marca care a devenit „Anna Delvey” că mi-am dat seama că este, în de fapt, folosind o abordare similară pentru a ajunge acolo unde își dorea ea să fie. Și nu, nu cresc o grămadă de minți criminali pentru a-și atinge obiectivele de viață prin implicarea în activități ilegale prin afacerea mea de coaching.
Dar merită, Anna Delvey a avut sistemul de încredere și credință la care majoritatea oamenilor pot doar visa.
Cred în tine
Dacă vrei să-ți atingi obiectivele, trebuie să ai încredere în tine și să ai încredere pentru a se potrivi. Un individ care își stabilește un obiectiv și apoi renunță la prima vedere de înfrângere este unul care nu și-a stăpânit încă sistemul de credințe. A crede în tine este primul pas pentru a reuși și a-ți trăi viața de vis.
Cu mulți ani în urmă, când eram absolvent proaspăt ieșit din universitate, îmi doream să obțin un loc de muncă în domeniul pe care îl studiesem. Ei bine, surpriză, la fel ca mulți alți absolvenți, am fost forțat să iau un rol în serviciul pentru clienți pentru a-mi plăti facturile până când am putut intra în domeniul pe care l-am ales. Ziua mea presupunea să ascult oamenii enervanti care se plâng despre orice și orice. Îmi amintesc chiar și o doamnă care a sunat într-o zi, dorind să depună o plângere de zgomot despre copiii care făceau prea mult zgomot jucându-se în curtea din față. Cine face asta?
Nu-ți pierde credința
În timp ce rolul în care lucram m-ar fi putut face să-mi pun la îndoială existența, m-am concentrat pe obiectivele mele mai mari. Am avut încredere în capacitatea mea de a ajunge acolo unde trebuia și știam că voi ajunge la destinație. Și ghiciți ce am făcut! Același lucru este valabil și pentru tine, nu lăsa înfrângerea temporară să-ți strice credința sau să-ți pună la îndoială capacitățile. Atâta timp cât te concentrezi pe rezultatul final și crezi în abilitățile tale, vei ajunge acolo unde trebuie să fii.
„Oamenii de succes au frică, oamenii de succes au îndoieli, iar oamenii de succes au griji. Pur și simplu nu lasă aceste sentimente să-i oprească.” – T. Harv Eker
Lasă-ți temerile
O altă barieră pentru a avea un sistem solid de credințe și a reuși este frica. Frica este rădăcina tuturor eșecurilor și ceea ce împiedică un individ să-și atingă obiectivele. Frica de a greși, de a nu ști să faci ceva, lista este nesfârșită, dar timpul tău nu este. Richard Branson a spus: Dacă cineva îți oferă o oportunitate uimitoare și nu ești sigur că o poți face, spune da, apoi învață cum să o faci mai târziu.
Și ghici ce, are dreptate.
Nu lăsa frica să-ți limiteze șansa de a crește. Dacă alegi să renunți la frica care te ține înapoi și să faci un salt de credință, există oportunități nesfârșite disponibile pentru tine.
Nu lăsa opiniile altora să te controleze
Toată lumea are o părere despre cineva sau despre ceva; naiba, s-ar putea chiar să ai o părere despre mine după articolele pe care le scriu. Oricare ar fi cazul, este esențial să ai limite sănătoase cu cei din jurul tău, inclusiv cu trolii fără chip de pe rețelele de socializare, dacă ești în ochii publicului. Aflați că părerile pe care ceilalți le au despre voi sunt construite pe imaginea pe care EI și-au creat-o în mintea LOR. Vezi tu, nu poți controla ceea ce poate crede un individ despre tine, dar poți controla părerile pe care le ai despre TINE! Așa că, așa cum nu ați bea otravă și nu ați permite să intre în corpul vostru, nu lăsați gândurile negative ale altora să intre în minte.
Trebuie să te concentrezi pe propria ta părere despre tine și pe ceea ce poți face.
Poți realiza lucruri grozave dacă îți pui mintea și ai un sistem de credințe puternic, pur și simplu nu mai încerci să fraudezi elita Americii de mii de dolari sau să încerci să-ți atingă obiectivele prin alte mijloace de activități ilegale. Un lucru este sigur, totuși, o iubești sau o detesti pe „Anna Delvey”, singura lecție pe care o poți lua de la ea este cum îți poți aduce obiectivele în realitate cu un sistem de credințe puternic.