Motivul contraintuitiv pentru care vă învârtiți roțile în afaceri

Ori de câte ori căutați să atingeți un obiectiv în viața voastră, mai ales dacă este să vă construiți propria afacere, există un sfat pe care îl auzi mereu și din nou. Trebuie să ai un „de ce” care te ține în continuare atunci când lucrurile devin grele. Și acesta este un sfat bun… dar este incomplet. Aleg doar unul De ce— oricât de convingător ar părea — nu este suficient pentru a te duce atunci când lucrurile devin grele. Și vor deveni duri (acesta este o inevitabilitate!) Atârnând succesul marelui tău vis de unul De ce te pune pe calea eșecului.

Singurul De ce problemă

Problema cu un singur De ce este că e furiș. Nu este ușor evident că De ce pe care ați ales nu puteți rezista stresului care vine cu a fi proprietar de afaceri, deoarece De ce este incomplet. Și să fim sinceri – există mai multă anxietate și teamă în călătoria antreprenorială decât își dă seama oricine înainte de a porni pe această cale. Este unul dintre acele lucruri pe care nu le poți înțelege cu adevărat până nu ai trăit-o.

Cel mai problemă nu sunt suficient de specifici. Concentrându-vă De ce în general, pe lucruri precum libertatea financiară, a deveni milionar sau a oferi copiilor tăi mai mult decât aveai, nu pot rezista presiunii călătoriei. Ele nu sunt suficient de specifice și tangibile pentru a te menține atunci când provocarea este atât de clară și în fața ta. Trebuie să-ți faci De ce specific. Pentru a fi specific cu dvs De cepictează scena experienței cu emoțiile care te vor umple și te vor lăsa cu adevărat să mergi acolo în mintea ta.

A De ce asa arata asa:

 • Așa că pot să-mi cumpăr casa de vis din munți pentru a găzdui Crăciunul în fiecare an pentru întreaga mea familie, coace prăjituri, mergând cu sania în curtea din spate și asigurându-mă că părinții mei sunt înconjurați de nepoții lor pentru a face mai multe fotografii decât are nevoie vreodată un om. comemora totul.
 • Așa că pot să merg la magazin și să cumpăr orice fără să fiu nevoit să-mi verific de trei ori contul, trăgând cardul la registru cu mai multă liniște decât aș fi stat la plajă.
 • Așa că pot să îmi iau două ore pentru mine în fiecare dimineață și să mă concentrez pe conexiunea mea cu Puterea Mea Superioară, să mă simt întemeiată în corpul meu, să mă antrenez și să mă simt pregătită să mă descurc cu o zi înainte de a-mi verifica telefonul, pentru că nu am nimeni altcineva cu care raspunde la. Eu fac regulile.

Cu cât vă faceți mai specific De ce, cu atât va fi mai convingător. Dar încă nu ai terminat.

Având o convingătoare De ce este grozav – și este mult mai puternic decât un plat, unidimensional, scris-o-în-cinci-secunde-la-o-conferință De ce. Dar de fapt ai nevoie de mai mult de unul De ce.

„Când știi de ce, îți vei cunoaște calea.” – Michael Hyatt

Cele șase-dimensionale De ce™

unu De ce nu este niciodată suficient pentru a crea cu adevărat schimbări masive și lucruri uimitoare în viața ta. Un singur De ce este prea subțire pentru a susține cu adevărat vise incredibile. Și să recunoaștem, dacă citești asta, sunt șanse ca visele tale să fie mari, îndrăznețe, iar unii ar putea chiar să spună puțin nebunești. Cu cât visul este mai mare, cu atât călătoria este mai dificilă.

Asta înseamnă că vor exista momente în care ești atât de frustrat, anxios sau stresat decât cel tău De ce se poate prăbuși sub presiune. Dacă durerea de acum este mai convingătoare decât a ta De ceatunci durerea de acum vă va învinge De ce de fiecare dată. Asta te face să-ți spui lucruri precum:

 • „Vreau libertate de timp, dar mi se pare prea greu, așa că lasă-mă să-mi iau o slujbă.”
 • „Vreau să creez asta pentru copiii mei, dar chiar acum vreau să-i vând pe acești copii la un circ.”
 • „Vreau să public o carte pentru a lăsa o moștenire, dar se pare că nu am niciodată timp. Așa că aș putea la fel de bine să împachetez acel vis.”

Durerea de a nu avea visul tău trebuie să fie mai chinuitoare decât durerea de a-ți îndeplini obiectivele. De aceea cele șase-dimensionale De ce™ va acționa ca plasă de siguranță și vă va prinde atunci când lucrurile devin grele. Cele șase-dimensionale De ce™ pune în minte durerea de a nu avea ceea ce îți dorești cel mai mult în față și în centru pentru a te menține în continuare. Iată de ce funcționează atât de bine.

Având un șase-dimensional De ce™ înseamnă că nu trebuie să te bazezi niciodată pe o singură viziune motivațională. Puteți vedea clar cum va afecta obiectivul dvs fiecare zonă din viata ta. Când unul De ce cade scurt, ceilalți își reușesc. Cele șase dimensiuni sunt:

 • Financiar
 • Emoţional
 • Mental
 • Fizic
 • Social
 • Spiritual

Aceste problemă ar putea arata ca:

 • Financiar: Ca să-mi pot plăti împrumuturile pentru studenți în următorii trei ani și apoi să pun toți acești bani într-un cont de investiții pentru copiii mei, astfel încât, atunci când vor absolvi facultatea, să fie pregătiți pentru un început de succes.
 • Emoţional: Așa că pot să intru în sfârșit într-o librărie și să văd afișajul central plin cu cărțile mele, uitându-mă pe trecători cum iau un exemplar și îl duc cu ei la casă.
 • Mental: Așa că pot să aud ping-ul telefonului meu fără a avea un atac de anxietate și, în schimb, să mă simt liniștit și expansiv în viața mea, știind că ping-ul pe care tocmai l-am auzit a fost o altă notificare de vânzări.
 • Fizic: Ca să pot merge la reuniunea mea de liceu purtând rochia mea preferată și pantofii roșii, auzind oamenii spunându-mi cât de abia am îmbătrânit (aruncarea părului).
 • Social: Așa că îmi pot duce copiii și părinții la Disney World de două ori pe an, timp de o săptămână sau două o dată, astfel încât să putem profita pe deplin de experiență și să mâncăm la castelul Cenușăresei în loc să lovim cărucioarele cu mâncare.
  Spiritual: Ca să mă pot uita înapoi la viața mea înainte de a muri și să știu că mi-am îndeplinit scopul, făcând tot ce puteam pentru a fi la înălțimea viziunii pe care am avut-o pentru viața mea.

Când vă scrieți cele șase dimensiuni De ce™, ar trebui să simți puterea ei curgând prin corpul tău. Fiecare ar trebui să trezească din tine o emoție care să te facă să vrei să te apuci de obiectivele tale. În acest fel, când provocările te lovesc din greu, ai ceva de șase ori mai puternic decât provocarea cu care să o faci față. Crearea dreptului De ce face toată diferența în rezistența și succesul tău. Fă-ți timp să faci all-in pe propriul tău șase-dimensional De ce™.