Nu trebuie să-ți faci mintea corectă pentru a acționa

Sună cunoscut?

Ți-ai petrecut ore întregi ținând un jurnal, trimițând sisteme de credințe limitante care nu îți servesc, te-ai descurcat total în a scanda mantre care sunt menite să schimbe această credință și totuși te găsești blocat în același loc?

Țineți un jurnal și lucrați la mintea voastră este grozav. Dar nu este singura abordare pentru a obține ceea ce îți dorești din viața și afacerea ta.

Dacă dezvoltarea personală este ceva pe care îl prețuiești în viață, mai ales dacă ești proprietarul unei afaceri, probabil că ai auzit că mentalitatea este cheia – de aici toate jurnalele. De aceea, atunci când lucrurile merg prost în viața ta, mentalitatea este primul loc în care te uiți, examinând convingerile limitative pe care le ai și întrebându-te dacă crezi că ești cu adevărat demn.

În timp ce mulți oameni spun că trebuie să-ți ai mentalitatea „corectă” pentru a crea o viață cu adevărat uimitoare, ei nu ar putea greși mai mult. Mișcarea este mult mai importantă decât mentalitatea și iată de ce.

Schimbarea stării vă răzgândește

Studii arătați că schimbarea mentalității nu este întotdeauna ceva ce faceți cerebral – urmând tiparele de gândire și încercând să le reconectați. Uneori, schimbarea modului în care mintea ta gândește, simte sau crede despre un anumit lucru se întâmplă ca urmare a intrării în acțiune și a permite corpului tău să-ți influențeze gândurile. De aceea, doar bazarea pe practicile de mentalitate care te țin în minte (sau încercarea de a te forța să simți emoții pozitive atunci când nu ai), nu te va ajuta.

Indiferent cât de mult ai încerca să gândești pozitiv, să nu simți frică sau să nu simți anxietate, nu poți scăpa de asta. Cu toții avem momente în care acele sentimente se strecoară. Puteți încerca să depășiți acele sentimente sau să le îngropați, dar acele lucruri sunt pur și simplu bandaje care nu vă vor ajuta de fapt pe termen lung. Și, uneori, practicile de mentalitate care te țin în cap sau încearcă să te forțeze din sentimente sunt pur și simplu echivalentul gimnasticii creierului cu a fugi sau a-ți îngropa sentimentele.

Este mai bine să știi că indiferent de cum te simți, poți în continuare să acționezi și că, în acțiune, emoțiile tale se pot schimba în mod natural, deoarece ți-ai schimbat starea. Asta înseamnă că sentimentele tale reacționează la schimbările chimice din corpul tău, schimbându-ți emoțiile în mod natural în timp ce faci progrese în atingerea obiectivelor tale. Acesta este un câștig-câștig.

„Inacțiunea generează îndoială și frică. Acțiunea generează încredere și curaj. Ieșiți și ocupați-vă.” – Dale Carnegie

PAD-l

Cu toate acestea, intrarea în acțiune nu pare întotdeauna să treci de următorul pas din lista ta de lucruri de făcut. Uneori, trebuie să faci ceva care te readuce în centru, astfel încât să poți merge înainte. Dacă te simți paralizat sau prea îngrijorat în legătură cu ceva, urmează metoda PAD, astfel încât să te poți împământa și apoi să revii în joc.

P – Fă o pauză și fii prezent

Întărește-te în corpul tău și în momentul prezent. Corpurile noastre pot fi doar în momentul prezent, dar gândurile noastre pot fi în orice moment și în orice loc. Este esențial să fii sigur că răspunzi în momentul prezent și este dificil să faci asta atunci când anxietățile legate de viitor sau trecut îți ies în minte.

Există câteva modalități de a vă aduce concentrarea înapoi în momentul prezent și de a vă aduce complet conștientizarea înapoi în corpul vostru. Un lucru pe care îl poți face este să folosești exerciții de respirație cu vizualizări pentru a-ți calma sistemul nervos simpatic (potriviți să vă scoateți sistemul din modul de luptă sau de zbor). Acest lucru vă va ajuta să eliminați o parte din anxietatea din corpul dumneavoastră, astfel încât să puteți fi prezent.

De asemenea, s-a dovedit că cântatul ajută oamenii la împământarea momentului prezent și calmează sistemul nervos simpatic.

De asemenea, puteți face ceva atât de simplu, cum ar fi să vă frecați mâinile sau de-a lungul picioarelor pentru a reveni în contact cu corpul fizic.

Orice ai alege să faci, ideea este să faci ceva care să-ți aducă atenția asupra aici și acum, astfel încât mintea ta să se poată reorienta către ceea ce se întâmplă de fapt în acest moment. Acest lucru vă va ajuta să luați decizii mai sănătoase și să știți ce următori pași trebuie să luați.

A – Recunoașteți

Nu încercați să vă remediați sentimentele sau gândurile. Nu-i judeca. Tot ce vrei să faci este să recunoști cum te simți. Observă-l și numește-l. Există o mare putere în a vă numi emoțiile. Când permiți sentimentelor tale să fie ceea ce sunt, ele vor curge în mod natural în și din sistemul tău.

Recunoașterea emoțiilor fără a încerca să le îndepărtezi elimină orice rușine sau stigmat de a le prinde în corpul tău. Acest lucru vă împiedică, de asemenea, mintea să-și facă emoțiile să însemne altceva decât asta este ceea ce simțiți în acest moment, ceea ce vă poate ajuta să rămâneți pe pământ și prezent.

D – Fă

Intră în acțiune spre obiectivul tău. Fă ceva. Iar dacă nu poți face ceva pentru obiectivul tău, atunci ridică-te și mișcă-ți corpul. Mergeți la plimbare, faceți o petrecere de dans, faceți un duș – orice ați face, schimbați-vă starea fizică pentru a vă putea ieși din gânduri.

Dacă faci ceva fizic, alege ceva care să-ți placă și care necesită suficientă atenție pentru a sparge atenția asupra a ceea ce îți facea griji. Kickboxing, alergare sau chiar sărituri cu coarda sunt câteva exemple grozave de activități care te vor menține concentrat pe sarcina la îndemână, permițând în același timp corpului tău să renunțe la sentimentele care te-au împiedicat să fii întemeiat.

Este nevoie de practică…

Acum că știi ce să faci, vei fi mai bine echipat să mergi mai departe chiar și atunci când nu te simți cea mai înaltă vibrație (fără a te forța să te prefaci că ești fericit). A-ți îndrepta mintea nu este necesar pentru a lua măsuri masive. Cheia este să-ți aduci corpul prezent, astfel încât să iei decizii puternice și pozitive bazate pe aici și acum, în loc de fricile de viitor. Orice ați face, amintiți-vă că un corp împământat creează o minte întemeiată – și uneori asta vine din acțiunea.