Pace interioară — Fii rece, calm și adunat

Pace interioară — Fii rece, calm și adunat

Unii oameni sunt bogați, dar relațiile lor sunt sărace. Au un titlu important la serviciu, dar nu prea sunt tată sau mamă acasă. Au succes, dar toată lumea știe Cum au obținut acel succes. Poate de aceea nu dorm. Ești cool, calm și liniștit?

Pacea interioară nu este doar capacitatea de a face față conflictelor; înseamnă să știi foarte bine că ești o persoană de onoare și integritate. Este să știi că faci ceea ce trebuie, servești ca un model exemplar și faci o diferență în viața altora. Acest lucru vă permite să țineți capul sus și să dormi bine noaptea. Marvin Gaye de faima Motown a spus odată, „Dacă nu poți găsi pacea în tine, nu o vei găsi niciodată în altă parte.” Ceea ce unii oameni trec cu vederea în căutarea lor pentru putere, faimă și avere este că a-ți urma conștiința și a avea pace interioară depășește în mod clar recompensele materiale primite pe parcurs. La urma urmei, trebuie să trăiești cu tine însuți pentru tot restul vieții.

Dacă dorești liniște sufletească, gândește-te serios la aceste 15 ghiduri:

Acceptați responsabilitatea. Fii stăpânul destinului tău, mai degrabă decât să-ți externalizezi responsabilitatea către alții. Rămâneți în picioare acceptând responsabilitatea pentru alegerile tale și pentru consecințele acțiunilor tale.

Găsește-ți scopul. Fa diferenta. Când faci ceva mai degrabă pentru satisfacție decât pentru recompensă, recompensa este adesea satisfacția de a face asta.

Trăiește cu onoare. Fă ce este corect, nu de teamă să nu fii prins, ci pentru că integritatea ta contează.

Fii rezonabil. Luptă spre excelență, nu perfecțiune. Excelența este mai mult decât suficientă.

Dezvoltați relații de încredere. Înconjoară-te de oameni care scot tot ce e mai bun din tine. Câștigă-le încrederea demonstrând că ești demn de asta.

Faceți pe toți un câștigător. Concentrați-vă pe relațiile câștig-câștig, mai degrabă decât pe câștigătorul ia-totul. Căutați zone de interes comun, de unde toată lumea poate beneficia, mai degrabă decât să vă optimizați situația individuală.

Fii recunoscător. Învață semnificația lui suficient. Găsește-ți fericirea, nu căutând mai mult, ci apreciind ceea ce ai deja. (Asta are un scriitor rece, calm și adunat peste tot.)

Străduiți-vă pentru echilibru. Bucurați-vă de călătorie, precum și de destinație. Fericirea nu este o chestiune de intensitate, ci de echilibru.

Învață să spui „nu”. Faceți din priorități o prioritate. Aflați ce contează cel mai mult pentru dvs. și nu doriți să compromiteți acele priorități cu orice preț.

Trăiește clipa. Lasă trecutul în urmă. Nu poți face nimic pentru a-ți îmbunătăți trecutul, dar poți învăța din el pentru a-ți îmbunătăți viitorul.

Descurcă-ți lumea. Luați-vă din minte. Nu lăsa frica, vinovăția, îngrijorarea, invidia și furia să te apasă.

Controlează ce poți. Ține lucrurile în perspectivă. Nu poți controla incontrolabilul, dar poți controla modul în care reacționezi la el.

Fii sincer cu tine. Ajunge la stele și fii mândru de realizările tale, dar și mândră-te de felul în care le obții.

Construiește o karmă bună. Dăruiește-te de tine, nu pentru că aștepți ceva în schimb, ci pentru că a fi martor la fericirea altora este, în sine, o răsplată demnă.

Ține-ți capul sus. Fa-te mandru. Dacă nu crezi în tine, de ce ar trebui să crezi altcineva?

Consultați noua carte a lui Frank, The Path to a Meaningful Life

Ești cool, calm și colectat?

Vă rugăm să lăsați un comentariu și să ne spuneți ce credeți sau să-l împărtășiți cu cineva care poate beneficia de informații.

Lectură suplimentară:
Pacea interioară este o alegere
Trăiește viața cu un scop
Asumați-vă asumarea responsabilității
28 de sfaturi puternice pentru a scăpa de stres
Karma: Fă-ți propriul noroc
Cum să creezi o relație câștig-câștig
Esti recunoscator?

Dacă vă place acest articol, abonați-vă la blogul nostru pentru a nu pierde nicio postare. Obțineți postări viitoare prin flux RSS, e-mail sau Facebook. Este gratis.