Partea întunecată a succesului: Cum să identifici și să eviți liderii toxici

Șefii răi pot fi răufăcători buni de televiziune și film. E adevărat. Dar, ca antreprenor cu vise de succes, nu vrei ca aceștia să joace roluri principale în spectacolul companiei tale. Din păcate, mulți lideri toxici sunt, de asemenea, foarte vicleni. Dacă nu ești în acord cu negativitatea lor subtilă, s-ar putea să treci cu vederea problemele și să ajungi să atragi consecințe semnificative.

Ca antreprenor, știi că echipa ta este coloana vertebrală a afacerii tale. De aceea este important să acordați atenție dinamicii dintre angajații dvs. și supervizorii acestora. Dacă aveți un manager toxic pe mâini, ar putea fi un dezastru pentru compania dvs. Profesioniștii care își părăsesc locul de muncă din cauza unui supervizor slab nu este doar o problemă teoretică; mulți și-au părăsit locul de muncă pentru că s-au simțit lipsiți de respect.

Nu lăsați un lider toxic să vă doboare afacerea. Fii atent la aceste semne de avertizare și strânge-le din răsputeri înainte de a fi prea târziu. Încercarea de a înlocui talentul este o provocare pe orice piață. În plus, dacă startup-ul tău are reputația de a fi un loc de muncă dificil, va fi mai greu să atragi și să păstrezi talentele de top.

Vestea bună este că este posibil să găsești semne de avertizare timpurii de leadership toxic în mijlocul tău. Nu uitați să priviți dincolo de ceea ce este evident. Este o bucată de tort să observi un brand care îi sperie pe reporterii direcți sau pe cineva care este nepoliticos, vulgar sau nepoliticos. Cu toate acestea, este, de asemenea, important să urmăriți următorii indicatori de nivel scăzut de negativitate în rândul directorilor și managerilor dvs. În acest fel, poți interveni rapid și fie să antrenezi pe cel care poate fi antrenat, fie să renunți la iremediabil.

1. Ei nu preiau niciodată stăpânirea erorilor

Jocul vina este o problemă reală în multe birouri. Asta nu este bine dacă ai un director sau un supervizor care arată mereu cu degetul. Înseamnă că nu poți ajunge niciodată la rădăcina vreunei probleme, astfel încât să poată fi rezolvată.

Mulți lideri răi sunt buni să dea vina pe oameni defavorizați sau necunoscuți. De exemplu, un supervizor ar putea da vina pentru erori pe angajații mai noi sau mai tineri. Este posibil ca acești angajați să nu înțeleagă cum să vorbească pentru ei înșiși și poate că i-au lăsat să creadă că sunt de vină. Drept urmare, liderul toxic sustrage orice responsabilitate, iar angajatul se simte vinovat fără motiv.

Pentru a evita permiterea acestui tip de comportament, practicați responsabilitatea totală. Începeți prin a vă face modelul, astfel încât toată lumea să știe că greșelile sunt acceptabile atâta timp cât înveți de la ele și încerci să eviți să faci aceeași greșeală de două ori. Transparența clară este importantă în conducere, mai ales atunci când lucrurile nu merg așa cum a fost planificat. Liderii trebuie să-și asume responsabilitatea pentru acțiunile lor și să admită când greșesc. Acest lucru permite o cultură a încrederii și deschiderii în cadrul companiei.

„Un lider este admirat, un șef este de temut.”

2. Le place să joace jocul bârfei

Bârfa negativă este un comportament distructiv care poate fi deosebit de dăunător atunci când vine de la un manager. Nu numai că se răspândește rapid și distruge reputația, dar face și un deserviciu companiei. În mod ironic, în ciuda impactului lor negativ, managerii toxici care se angajează în bârfe ar putea fi foarte apreciați, deoarece par să aibă întotdeauna cele mai recente informații.

Ar fi de ajutor dacă ai acționa când ți-ai dat seama că ai un bârfitor într-un rol de conducere. Bârfele îi pun pe membrii echipei unul împotriva celuilalt și permit formarea unor clicuri. Acest lucru poate distruge o cultură corporativă sănătoasă și poate provoca rupturi între oameni și departamente. În cele din urmă, rupturile vă vor afecta munca în numele clienților sau clienților.

Bârfa poate fi o forță distructivă la locul de muncă, dar este o provocare să o oprești odată ce începe. Atrageți atenția asupra problemei și sugerați comportamente alternative, cum ar fi exprimarea recunoștinței și a aprecierii. Concentrarea asupra acestor emoții pozitive poate ajuta la încetinirea răspândirii negativității și a maltratării în birou.

3. Ei își arată părtinirea față de anumiți angajați

Ca lider, veți avea întotdeauna angajați care au performanțe mai bune decât alții. În mod obișnuit, ei sunt membrii echipei tale de referință pentru proiecte importante și speri că vor rămâne pentru a fi liderii de mâine. Cu toate acestea, ar fi de ajutor dacă le-ai face mai mult decât să-i faci cu toată atenția, deoarece asta fac șefii răi.

Un manager sărac va concentra toate eforturile de coaching și mentorat pe unul sau doi angajați preferați și îi va ignora pe restul. Deși acest lucru are sens și este natural într-un fel, înstrăinează cea mai mare parte a echipei și îi împiedică pe alții să-și întindă aripile. Asta nu e bine. Angajații pot avea inițial curbe de învățare mai abrupte, dar în cele din urmă devin superstaruri cu suficient sprijin.

Urmăriți îndeaproape subiecții tăi direcți, care sunt liderii tăi. Ocolesc alți angajați pentru sarcini, inclusiv sarcini mai mici care ar putea servi drept oportunități de învățare? Este posibil să fii nevoit să intervii și să insisti ca lucrarea să fie finalizată mai corect. Asigurați-vă că liderul nu vă sabotează solicitarea reținând informații pentru a dovedi că vă înșelați.

Toxicitatea nu are loc în startup-ul tău. Este atat de simplu. Când îl vezi, pune capăt. Datorită diligenței tale, cultura și brandul tău vor fi mult mai bine.