Potential vs. Mediocritatea… Cum să câștigi bătălia

Viața poate părea autonomă uneori. Se poate simți ca și cum ai fi un robot, iar comportamentele tale sunt atât de inconștiente încât nici măcar nu se simte că trăiești cu adevărat. Unii ar numi asta „doar trecerea prin mișcări”.

Tocmai asta ce se întâmplă. Când suntem prinși de cerințele, distragerile și confortul pe care ni le-a oferit această generație – devine perfect să existe și să nu trăim cu adevărat. A trăi cu adevărat este o alegere conștientă în fiecare zi.

Au fost destul de multe ori când m-am reflectat în patul meu, când ziua mea s-a terminat, cum aș fi putut face mai mult, să fiu mai mult și să ies în afara zonei mele de confort. Este un sentiment atât de strâns în piept să știi că ești capabil să faci mai mult, dar cedezi confortului și te instalezi în mediocritate.

În acest moment s-ar putea să te simți în siguranță și confortabil, dar după un timp, simți că nu trăiești cu adevărat. Te simți blocat chiar dacă te simți confortabil. Cât de paradoxal este asta? Viața devine o serie de sarcini banale și, atunci când apar noi oportunități, parcă ai găsi toate motivele pentru a evita orice altceva.

O viață de confort generează o viață de blocaj și neplăcere. Este ca și cum Neale Donald Walsch a spus: „Viața începe la sfârșitul zonei tale de confort”.

Viața = oportunități

Viața este o serie de oportunități în care ți se oferă posibilitatea de a alege fie să stai la marginea vieții, fie să alegi să trăiești. Aceste alegeri sunt foarte subtile, dar se întâmplă pe parcursul zilei mai mult decât suntem uneori dispuși să admitem.

Și cel mai rău este că credem că aceste decizii sunt mici și nu influențează alte aspecte ale vieții noastre. Dar, în realitate, aceste mici decizii sunt insidioase și, în timp, au impact de durată în alte domenii ale vieții noastre. Ca să nu mai vorbim de sentimentul nostru general de sine.

Simțul nostru de sine este miezul tău care este în mod constant construit prin intermediul fiecare decizie și acțiune pe care o luăm sau nu. Se schimbă rar, dar cu siguranță se poate, fie prin comportamente inconștiente, fie prin efort conștient.

Fie că este vorba de a vorbi pentru tine într-un dezacord, de a te pregăti puțin mai greu pentru o prezentare viitoare, de a-ți exprima cu încredere noua idee la locul de muncă sau de a alege să fii mai prezent și mai atent cu celălalt.

Deciziile ca acestea sunt mici, dar joacă un rol important în nucleul a ceea ce suntem și cum ne simțim în cele din urmă în interior despre noi înșine.

De ce nu vrem să admitem că aceste decizii aparent mici se întâmplă de mai multe ori pe zi? Pentru că asta ne pune responsabilitatea de a le descoperi și de a le schimba. Și schimbarea este grea. Este taxant.

Mulți dintre noi ar pretinde mai degrabă că există ceva exterior de la noi care ne face să continuăm să suferim și să nu ne realizăm potențialul. Povestea ne sună bine și este reconfortantă. Și cu cât ne spunem de mai multe ori nouă înșine, cu atât credem mai mult că o vom crede la nivel inconștient.

Într-o perioadă de timp, povestea sau minciuna pe care ni le spunem nouă înșine începe să se prăbușească și începem să vedem prin ea. În cele din urmă, s-a ajuns la un punct de cotitură și ne dăm seama că această poveste nu ne oferă calitatea vieții pe care o dorim. Pe măsură ce începem să vedem prin ea, confuzia dispare, iar claritatea se ridică la suprafața minții noastre.

„Nu-ți risipi potențialul trăind o viață care este mult mai mică decât cea pe care ești capabil să o trăiești.” Zero Dean

Acum putem vedea mai clar decât am fost vreodată înainte. Povestea ne-a întunecat percepția, iar acum facem pași mici spre ceea ce sufletul nostru își dorește cu adevărat.

Pe măsură ce percepția ta continuă să se lărgească, acum vezi oportunități unde înainte, tot ce vedeai erau blocaje. Drept urmare, începi să profiti încet și conștient de oportunitățile prezentate în fața ta.

Noile tale gânduri generează noi acțiuni care îți permit să experimentezi ceea ce ți-ai dorit întotdeauna: libertatea potențialului sufletului tău exprimată prin tine în relațiile, cariera și hobby-urile tale – făcându-ți viața de zi cu zi mai bogată și mai satisfăcătoare ca niciodată. .

Acum ieși din zona ta de confort și experimentezi ceea ce viața are de oferit. Și este un sentiment glorios, dar ți-ai dori doar să fi făcut-o mai devreme.

Când în sfârșit realizăm că povestea pe care ne-am spus-o în fiecare zi nu este cea care ne va oferi viața pe care o dorim, atunci răsturnăm scenariul și scriem una nouă.

Doar începe cu un gând nou, urmat de o serie de acțiuni subtile care dau naștere unei vieți de viață în afara zonei tale de confort și de a păși pe bună dreptate în persoana pe care ai știut întotdeauna că poți fi.