Puterea mulțumirii: 5 sfaturi utile

The Power of Thankfulness: 5 Helpful Tips

„Aș susține că mulțumirile sunt cea mai înaltă formă de gândire; iar acea recunoştinţă este fericire dublată de mirare.”
GK Chesterton

„Bucurați-vă de lucrurile mărunte, pentru că într-o zi vă puteți uita în urmă și vă puteți da seama că acestea au fost lucrurile mari.”
Robert Brault

„Cultivați obiceiul de a fi recunoscător pentru fiecare lucru bun care vă vine și de a mulțumi în mod continuu. Și pentru că toate lucrurile au contribuit la progresul tău, ar trebui să includă toate lucrurile în recunoștința ta.”
Ralph Waldo Emerson

În această săptămână, mulți dintre cititorii mei vor sărbători Ziua Recunoștinței.

Așa că m-am gândit că ar fi un moment bun să împărtășesc câteva dintre sfaturile mele preferate pentru a face din recunoștință o parte din viața de zi cu zi.

Pentru că a fi recunoscător pentru ceea ce ai este una dintre cele mai simple și mai ușoare moduri de a-ți ridica starea de spirit. Pentru a da o zguduire motivației tale. Și să trăiești o viață mai fericită.

Indiferent cine ești sau unde locuiești în lume.

1. Faceți o pauză și priviți în jur.

Un prim pas simplu pentru a fi mai recunoscător este să faceți o pauză în timpul zilei și să vă puneți aceste două întrebări:

  • Care sunt 3 lucruri pentru care pot fi recunoscător în viața mea astăzi?
  • Care sunt 3 persoane pe care pot fi recunoscător să am în viața mea și de ce?

Dacă nu vii cu 3 persoane și 3 lucruri în fiecare zi, atunci este în regulă. Un lucru sau o persoană este de asemenea grozavă.

Dar dacă poți, încearcă să nu te repete prea des.

În schimb, gândește-te la mai mulți oameni și lucruri pentru care să fii recunoscător pentru a-ți extinde, zi de zi, viziunea recunoscătoare asupra lumii tale.

2. Exprimă-ți recunoștința.

Nu vă opriți doar să veniți cu oameni pentru care sunteți recunoscător să le aveți în viața voastră.

Luați câteva secunde pentru a le spune despre asta. Acest lucru le va face viața mai fericită. Și pe măsură ce fețele lor se luminează cu un zâmbet, te vei simți și tu mai fericit.

Acum, acea recunoștință ar putea fi doar o mică propoziție. Dar poate avea un impact mare asupra zilei, săptămânii sau chiar vieții cuiva.

Așa că asigurați-vă că faceți un mic efort pentru a o exprima.

3. Privește și spre tine.

Nu numai lucrurile sunt importante. Sau alte persoane.

Și tu ești important și valoros.

Deci apreciază asta.

Intreaba-te pe tine insuti:

Care sunt 3 lucruri pentru care pot fi recunoscător la mine?

S-ar putea să fi fost o soră bună în timpul unei crize săptămâna trecută. S-ar putea ca în sfârșit să fi terminat cu acea sarcină plictisitoare sau dificilă la care amânați.

Recunoștința ta de sine nu trebuie să țină doar de realizări.

Poți pur și simplu să fii recunoscător pentru bunul tău simț al umorului. Sau ajutorul pe care îl oferi prietenilor și familiei tale, fiind din când în când un bun ascultător.

Și recunoștința nu trebuie să țină nici de lucruri mari. Ar putea fi pur și simplu despre faptul că folosiți ata dentară câteva minute dimineața.

4. Fii recunoscător pentru lucrurile pe care le poți considera de la sine înțeles.

Lucrurile cu care ne obișnuim foarte mult pot deveni lucruri pe care le luăm de la sine înțeles. Dar nu sunt lucruri la care toată lumea are acces.

Câteva astfel de lucruri la care îmi place să reflectez și că sunt foarte recunoscător pentru care le am sunt:

  • Un acoperiș deasupra capului meu și o casă caldă.
  • Multă apă potabilă.
  • Că nu trebuie să-mi fie foame.
  • Să te poți bucura de plăcerile mici și libere ale vieții.
  • Acces la internet ca să pot învăța și să mă conectez cu oamenii.

Am descoperit că a fi recunoscător pentru astfel de lucruri este deosebit de util pentru a micșora și pentru a-mi pune situația în perspectivă atunci când trec printr-o perioadă grea în viață.

5. Începeți sau încheiați ziua cu recunoștință.

Pentru a transforma recunoștința într-un obicei care rămâne, găsește-ți un moment regulat în ziua ta.

De exemplu, îți poți începe ziua într-un mod bun, găsind 3 lucruri pentru care să fii recunoscător despre tine la micul dejun.

Sau îți poți lua câteva minute seara, chiar înainte de a merge la culcare, pentru a folosi un jurnal pentru a nota 3 lucruri pentru care ești recunoscător în legătură cu ziua ta.

Încearcă un angajament mic de timp ca unul dintre acestea și vezi ce impact are asupra vieții tale.