Regula celor 2 minute: Secretul succesului obiceiurilor

Este un fapt dat că toți dorim să ne construim obiceiuri, obiective pe care dorim să le atingem și lucruri pe care dorim să le schimbăm în viața noastră. Cu toate acestea, pe de cealaltă parte a monedei, poate fi greu să menții motivația și consecvența.

Îți poate bloca drumul, uneori complet, iar apoi pleci, probabil gândindu-te rău de tine. Dar, asta este o soluție? Este într-adevăr ceva ce credeți că ar trebui să acceptați (și probabil să experimentați același lucru când treceți la următorul lucru)?

Nu este. Da, uneori e bine să te îndepărtezi pentru un timp pentru a-ți lămuri gândurile și poate că va reaprinde o oarecare motivație. Dar când vei face din nou saltul, având așteptări mari și mari, vei cădea din nou în aceeași capcană.

Aici trebuie să realizezi că este mic, trebuie să te gândești. Nu te lasa sa te pacaleasca cand spun mic, pentru ca iti va da rezultate incredibile daca vei aplica acest secret. Și aceasta este regula celor 2 minute.

Încalcarea regulii celor 2 minute

În Regula celor 2 minute, se afirmă că atunci când începeți un nou obicei sau sarcină, ar trebui să începeți cu o mică acțiune sau secțiune care nu durează mai mult de 2 minute. Într-adevăr, nu mai mult de 2 minute. Ideea din spatele acestei reguli este că, pornind de la o sarcină mică, gestionabilă, devine mult mai ușor să creați impuls și să depășiți bariera amânării.

Cele 2 minute vă fac ușor să vă începeți obiceiurile. Oricine este capabil să citească, să mediteze sau să lase câteva farfurii în două minute. Aceasta este o strategie puternică, deoarece odată ce ați început să faceți ceea ce trebuie, va fi mult mai ușor să continuați.

Scopul în acest sens este de a crea o poartă care să vă conducă pe un drum care este mai productiv. Este vorba despre a face pași mici către obiectivele tale și de a face ușor să inițiezi și să te ții de ei în timp.

Crearea Gateway-ului

Este important să descoperiți că puteți reduce aproape orice obicei în acele 2 minute și că vă puteți planifica obiectivele obiceiurilor, clasificându-le în „foarte ușor” la „foarte greu”.

Aici am câteva exemple de sarcini:

  • De la „Merg la sală pentru un antrenament de 2 ore” la „Pregătesc hainele de antrenament”.
  • De la „Citind 40 de pagini în fiecare zi” la „Citind o pagină”.
  • De la „Curățenia casei” la „Punerea unui articol de îmbrăcăminte”.
  • De la „Studiul” la „Deschiderea unei cărți de studiu”.
  • De la „Învățarea unei noi abilități” la „Vizionarea unui scurt videoclip despre aceasta”.

Ce obiceiuri puteți reduce pentru a le face calificați la Regula celor 2 minute?

Ce îl face să funcționeze

Treceți dincolo de ideea că este ciudat să citiți doar o pagină sau să pliați o piesă de îmbrăcăminte atunci când există o garderobă care are nevoie de organizare mai mult sau mai puțin. Construirea unui obicei nu înseamnă să faci un singur lucru, ci să stăpânești arta de a te prezenta, de a te prezenta pentru o imagine de ansamblu.

De ce aveți nevoie mai întâi înainte de a putea învăța detaliile mai fine despre un obicei, înainte de a putea chiar să îmbunătățiți ceva, un obicei trebuie să fie stabilit în modul său cel mai elementar. James Clear explică clar în această afirmație: „Trebuie să standardizați înainte de a putea optimiza.”

Aceste 2 minute pot fi considerate un ingredient secret al unei rețete de familie, un lucru mic care duce la o experiență mai mare, făcându-te să faci lucrurile grozave pe care vrei să le faci. Urmând același ritual, vă este mai ușor să intrați în munca grea de a o face.

Nu numai că lucrezi la o rutină solidă și mai largă, acele 2 minute întăresc și dezvoltarea identității tale și reformularea motivului pentru care o faci. Nu ai fi îngrijorat de rezultat, dar ești concentrat să devii tipul de persoană care o face. Vrei să citești, dar dacă ești cititor? Vezi diferența aici?

Avantajele de a apuca

Daca nu te-am agatat suficient, aici ti-am explicat avantajele pentru cand incepi sa aplici Regula celor 2 Minute.

1. Previne amânarea înainte ca aceasta să apară

Sarcinile mai lungi și mai cuprinzătoare au șanse mai mari de a declanșa amânarea. Scăpând din acel timp și dificultăți, eviți să cazi în capcanele amânării. Pur și simplu te face să trăiești mai mult momentul.

2. Fără epuizare a sistemului

Prin aplicarea regulii celor 2 minute, nu trebuie să vă confruntați cu un flux de lucru și procese complexe pe care trebuie să le parcurgeți. Este o implementare imediată și cu un rezultat rapid.

3. Reduce copleșirea

Deoarece reduceți obiceiul într-o sarcină mică (adică „foarte ușor”), îi permiteți să devină mai puțin descurajantă și mult mai ușor de acționat. În plus, îl face mult mai plăcut.

4. Crezi impuls

Prin toate câștigurile minuscule pe care le obțineți, creați un sentiment de flux și aceasta este fundația dvs. pentru a construi pe acele câștiguri. De fiecare dată când o faci, atunci de fiecare dată va fi mai ușor. Când creați impuls, obțineți performanță de vârf.

În concluzie

Regula celor 2 minute este – așa cum ți-a fost apăsată suficient sper – o strategie puternică care este hotărâtă să te ajute să-ți construiești obiceiul pe care îl dorești în cele din urmă. Oricât de mic, încearcă să-ți imaginezi persoana care devii atunci când ești răsfățat (da, răsfățat) în acele 2 minute.

Și amintiți-vă, pașii mici duc la rezultate mari, cum ar fi fulgii de zăpadă care formează un bulgăre de zăpadă și apoi nu mai are de ales decât să se rostogolească. Acesta este impulsul tău.