Regula celor 21 de zile care îți poate schimba viața

Nimic nu se schimbă într-o zi. Dar se pot întâmpla multe în 21 de zile. Diferiți cercetători au puncte de vedere diferite asupra conceptului de formare a obiceiurilor în 21 de zile. Unii cercetători dezvăluie că este nevoie de aproximativ 66 de zile, în timp ce unii cercetători dezvăluie că este nevoie de 30 de zile pentru a construi obiceiuri.

Regula celor 21 de zile

Pentru a-ți forma obiceiuri, trebuie să muncești din greu sincer și consecvent timp de 21 de zile. S-ar putea să fii nevoit să te lupți câteva zile pentru a dobândi obiceiuri, dar odată ce vei începe să muncești din greu, vei fi uimit să-ți formezi obiceiuri bune. În mod similar, dacă vrei să te dezvolți din orice obicei prost, controlează-te câteva zile și vei fi uimit să te eliberezi de acel obicei prost. De exemplu, vrei să mergi regulat la sala de sport la 4 dimineața. Pentru câteva zile, te-ai chinui să te trezești la timp pentru a te pregăti pentru sală. Odată ce începi să te trezești regulat, începând cu ziua 22 devine un obicei și poți ajunge la sală în mod regulat și la timp. Aplicați regula celor 21 de zile pentru a depăși orice obicei prost pe care îl aveți. Cu siguranță vei obține rezultate pozitive.

Iată un plan pentru construirea obiceiurilor

 • Începeți să vă întăriți obiceiurile notându-le. Amintiți-vă, cerneala este mai bună decât a gândi. În plus, scrisul vă oferă claritate, vă restabilește gândurile pentru referințe viitoare și vă îmbunătățește concentrarea și concentrarea. Notați planul de progres și raportul de progres pentru 21 de zile.
 • Fii pregătit mental să-ți schimbi obiceiul. Daca te-ai hotarat sa te trezesti devreme si sa iesi la plimbare in fiecare zi, vei avea nevoie de anumite pregatiri. Trebuie să dormi devreme. Va trebui să spui „nu” petrecerilor de noapte târziu. Va trebui să părăsească patul la timp și să-și oprească dorința de a dormi puțin mai mult. Află ce sacrificii îți va cere o schimbare și fii pregătit mental să mergi pentru ea.
 • Asigură-te că acțiunile tale sunt înregistrate ferm în subconștientul tău. Reveniți la capitolul 10 pentru a reafirma puterea minții subconștiente. Dacă îți spui ferm în timp ce dormi că te vei trezi la 5 dimineața, subconștientul tău va acționa ca alarmă. Singura sarcină care vă rămâne acum este să evitați ispitele. Evitați să faceți scuze sau raționalizări. Nu vă lăsați din cârlig. Totul este să exersezi ceva de ceva timp, să zicem 21 de zile. Postează că vei fi automatizat în el.
 • Atât timpul, cât și momentul contează foarte mult atunci când încercați să vă construiți obiceiuri. Prin urmare, repetați acțiunile la o anumită oră în fiecare zi, până când acestea devin automate. Daca vrei sa iesi la plimbare, alege o ora care sa iti convina atat din punct de vedere al ceasului tau biologic, cat si al ceasului tau profesional. Dacă vrei să mergi dimineața, ține-te de asta. Nu merge dimineața într-o zi și seara în cealaltă zi. asa te vei incurca. De asemenea, subconștientul tău nu îți va lua în serios intenția de schimbare. O vei face timp de câteva zile, apoi sări peste o zi. pune-te într-un sistem. De asemenea, dacă urmează să mergi 30 de minute în fiecare zi, să nu crezi că vei merge 15 minute astăzi și că vei merge 45 de minute mâine. Disciplina este importantă pentru a realiza orice.
 • Pentru a crește orice obicei, cel mai bine este să ai companie. Pentru cele 21 de zile cel puțin, înconjoară-te de oameni cu gânduri asemănătoare care împărtășesc aceeași viziune. Oamenii și compania funcționează ca o mare motivație. Ajungem prin a urmări lucruri atunci când ajungem să ne întâlnim cu prieteni și să petrecem ceva timp împreună urmărind același lucru. Putem discuta despre progresul și planurile unul cu celălalt. Așa rămânem legați de o cauză. Legătura dintre obicei și oameni se extinde cu mult peste 21 de zile. Angajați un antrenor sau un mentor.
 • Nu vă așteptați niciodată la rezultate rapide. Cele 21 de zile vor pune la punct doar un obicei. Obiceiul vă va aduce rezultate în timp. Fii răbdător și consecvent. Urmăriți-vă progresul. Sărbătorește-ți succesul.

„În esență, dacă vrem să ne îndreptăm viața, trebuie să preluăm controlul asupra acțiunilor noastre consecvente. Nu ceea ce facem din când în când ne modelează viața, ci ceea ce facem în mod constant.” – Tony Robbins

Pentru a vă antrena creierul, hrăniți intrările pe care intenționați să le încercați timp de 21 de zile pentru a vă construi noi obiceiuri. Nu alimentați niciodată informațiile pe care le veți avea toată viața.

Iată o listă de șabloane care trebuie personalizate în funcție de cerințele dumneavoastră.

 1. Vreau să renunț la fumat timp de 21 de zile.
 2. Vreau să renunț la alcool timp de 21 de zile.
 3. Vreau să renunț la dulciuri timp de 21 de zile.
 4. Vreau să renunț să mănânc junk food timp de 21 de zile.
 5. Vreau să scriu pe blog zilnic timp de 21 de zile.
 6. Vreau să mă trezesc în fiecare zi la 5 dimineața timp de 21 de zile.
 7. Vreau să fac mișcare în fiecare zi timp de o oră timp de 21 de zile.

Pentru a aduce îmbunătățiri comportamentale, împărțiți lucrurile în pași mici pentru a vă permite minții și corpului să evite rezistența. Îți sporește sentimentul de adecvare și ajută la îndeplinirea scopurilor și obiectivelor tale.

Începeți să vă construiți obiceiurile bune încet și constant. Nu încercați să le construiți peste noapte. Când începeți extrem de mic, veți găsi un rezultat uimitor. De exemplu, când vrei să faci mișcare, fă-o zilnic timp de câteva minute. Odată ce corpul dumneavoastră răspunde pozitiv, creșteți durata exercițiului. Evitați să vă torturați corpul făcând exerciții intense în stadiul inițial.

Este randul tau!

Construirea obiceiurilor nu este o sarcină ușoară. Este vorba despre mintea și practicile tale. Este legat de comportamentul tău învățat. Obiceiurile persistă mai mult timp pentru că sunt automate și se realizează prin subconștientul tău. Schimbarea obiceiurilor este posibilă, dar necesită un efort serios. Trebuie să-ți programezi subconștientul prin mintea conștientă și să lucrezi în mod regulat pentru a-ți construi obiceiurile.

Schimbarea unui obicei este foarte dificilă, deoarece există o tendință naturală de a lupta împotriva construirii de obiceiuri bune. Dacă schimbarea obiceiurilor ar fi ușoară, toată lumea și-ar renunța la obiceiurile proaste și ar îmbrățișa obiceiurile bune. Există adesea o rezistență la depășirea obiceiurilor proaste. Este nevoie de o voință extraordinară și un angajament consecvent și autodisciplină timp de 21 de zile pentru a construi obiceiuri grozave. Cât timp este nevoie pentru a construi obiceiuri depinde exclusiv de individ. Prin urmare, 21 de zile nu pot fi luate ca punct de referință. Cu toate acestea, este o durată ideală pentru orice individ care se străduiește să-și construiască obiceiuri bune. Obiceiurile bune aduc schimbări comportamentale pozitive care au ca rezultat succes în viața personală, profesională și socială. Dă totul pentru a te adapta la ele.