Rutina Killer Morning pentru a stimula motivația

Dacă ești ca mine, să te trezești dimineața este o sarcină grea. De-a lungul mai multor ani, mi-am construit o rutină care mă ajută să mă trezesc și să mă mențină motivat.

Inainte de culcare

Pentru mine, una dintre cele mai grele părți ale zilei este de fapt să mă trezesc și să rămân treaz. Există câteva trucuri în acest sens.
Înainte de a merge la culcare, mănâncă o lingură de unt de nuci (sau unt de floarea soarelui dacă ești alergic), acest lucru ajută la nivelul zahărului din sânge și te poate ajuta să te simți mai odihnit a doua zi. A te culca de la 21:00 la 23:00 are beneficiile sale, deoarece organismul poate avea mai mult somn non-REM mai devreme seara, ceea ce se crede a fi mai reparator.

Trezirea

Unul dintre lucrurile majore pe care le-am învățat este să adormi din nou după ce alarma ta va face doar mai obosit, iar cercetările sugerează că chiar dacă te simți amețit când te trezești, întoarcerea la culcare va face exact asta. Cel mai bun mod de a scăpa de această senzație de amețeală este să mănânci un măr și să bei un pahar cu apă. Mărul are fructoză, minerale și apă care vă ajută să vă porniți după 8 ore de lipsă de mâncare, iar apa vă ajută să vă rehidratați.

Un truc pe care l-am folosit este să am o sticlă de sos iute pe noptieră. Când mă trezesc, iau o cantitate mică de sos iute și acea lovitură de sos iute îmi face inima suficient de mult încât să nu mai pot adorm din nou. Imediat după aceasta, vrei să faci exerciții fizice. Motivul este că este mai puțin probabil să amânați și veți simți endorfinele care sunt un mare stimulator de motivație.

Exercițiu

Orice exercițiu care crește ritmul cardiac vă va ajuta. În mod ideal, fie un antrenament cu intervale de intensitate mare de 15 minute, fie o alergare scurtă, deoarece acest lucru vă va crește respirația și ritmul cardiac. Cu toate acestea, Yoga este grozavă și ca formă de meditație corporală și o modalitate bună de a scăpa de somn.

„Cum te trezești în fiecare zi și rutina de dimineață (sau lipsa acesteia) îți afectează dramatic nivelul de succes în fiecare domeniu al vieții tale.” – Hal Elrod

Metoda Wim Hof

După un antrenament de 15 minute, exercițiul de respirație Wim Hof ​​de 5 minute și un duș rece chiar ajută. Apa rece este o provocare, dar te lasă plin de energie și s-a dovedit că combate răceala și gripa și chiar anxietatea. După aceasta, vă puteți așeza la lucru și vă puteți simți pregătit să faceți față oricărei provocări (deoarece un duș rece este unul destul de greu.)

Meditație și jurnal

O meditație rapidă de 5 sau 10 minute înainte de muncă vă poate pregăti mintea pentru orice sarcină. După meditație, creierul tău emite unde alfa care pot reduce stresul și anxietatea. Puteți folosi timpul de după pentru a vă stabili obiectivele zilnice și pentru a vă aminti obiectivele lunare. Este, de asemenea, un moment bun pentru a face un jurnal rapid, care este de obicei 2-3 minute de scriere, ceea ce te lasă concentrat.

Am folosit un jurnal din trei părți.

Prima parte este recunoștința, s-a dovedit că a fi recunoscător pentru lucrurile din viața ta îi face pe oameni mai fericiți și mai puțin stresați. Chiar și lucrurile mici precum micul dejun, vremea sau un pat confortabil sunt un început bun. Îți reconnectează creierul să nu te concentrezi pe ceea ce îți lipsește, ci pe ceea ce ai. Este important să le notați, iar acțiunea de a scrie vă ajută să le cimentați în creier.

Partea a doua este roșu/albastru. Acest lucru ajută la disciplină. Lucrurile pe care le-am făcut bine (meditat, exersat) le scriu cu albastru și dacă am făcut ceva de care nu sunt mulțumit (m-am culcat târziu) cu roșu. Vă ajută să vă trageți la răspundere și să remediați aceste comportamente.

Partea a treia este să vă amintiți succesele și să le vizualizați pe cele viitoare. Este un rapid „ce vreau”. Scrierea obiectivelor tale din nou și din nou le întărește și facilitează lucrul și concentrarea dacă știi de ce lucrezi. Este, de asemenea, o modalitate de a verifica cu tine însuți dacă tot vrei acele lucruri. A-ți aminti succesul este doar o modalitate de a-ți aminti munca grea pe care ai făcut-o și ceea ce ai realizat. Vă ajută să vă amintiți că sunteți capabil de mai multe dintre aceste tipuri de succes.

Mic dejun

Pentru mine un smoothie cu fructe de padure, proteine, ovaz, nuci si spanac ma ajuta sa ma pregatesc pentru ziua. Tone de fibre, proteine ​​și vitamine și se prepară și se consumă rapid.

Eliminarea distragerilor și lista de lucruri de făcut

Mulți oameni de succes se bazează pe liste de „ce nu trebuie făcut”, precum și pe liste de lucruri de făcut. Pentru mine principalele lucruri pe care nu trebuie să le fac sunt: ​​multitasking, futurecasting, concentrarea pe ceea ce nu vreau sau insistarea asupra trecutului. A avea aceste „ce nu trebuie” în fața ta ajută să-ți reamintesc să respingi acele gânduri sau comportamente atunci când acestea se strecoară. Una dintre cele mai importante moduri prin care pot rămâne concentrat este să-mi verific telefonul numai după ce am meditat și apoi să-l pun în mine. geantă sau undeva la îndemână. În felul acesta nu mă distrage atenția și ies din obiceiul de a verifica notificările pe măsură ce apar.

Întregul proces durează de la aproximativ 45 de minute până la o oră și te pregătește pentru o zi în care productivitatea și motivația ta vor fi îmbunătățite semnificativ din zilele în care nu o faci.