Sfaturi, instrumente și tehnici pentru a vă crea curiozitatea

Curiozitatea este o caracteristică grozavă pe care oamenii o susțin rareori în viața lor. Unii oameni se luptă să susțină curiozitatea din cauza provocărilor lor interne și externe. Ei nu pot încuraja curiozitatea să iasă în prim-plan, deoarece își condiționează mentalitățile cu învățarea, experiența și mediul lor. Cu toate acestea, există foarte puține persoane care își susțin nivelul de curiozitate de-a lungul vieții pentru a excela ca realiști extraordinari.

Se nasc oamenii cu curiozitate?

Fără îndoială, cu toții ne naștem cu curiozitate. Copiii sunt mai curioși și observă când s-au născut. Ei pun multe întrebări când sunt copii. Pe măsură ce ajung la etapele următoare, cum ar fi adolescența, vârsta fragedă, vârsta mijlocie și bătrânețea, nivelul de curiozitate scade pe măsură ce sunt condiționati să gândească conform observațiilor, mediului și educației lor. Asta înseamnă că intră într-o mentalitate de cutie. Doar cei cu performanțe extraordinare își mențin nivelul de curiozitate prin citirea continuă, învățarea și conducerea. Ei continuă să-și îmbunătățească cunoștințele, abilitățile și abilitățile pentru a-și susține nivelul de curiozitate. Îi face relevanți, acceptabili și onorabili să ducă o viață completă și plină de sens.

Curiozitate și tehnologie

Tehnologia este atât o binefacere, cât și o nenorocire. Odată cu apariția tehnologiei, copiii sunt obișnuiți cu gadget-uri și primesc totul pe un platou fără să se gândească prea mult. Le distruge creativitatea și imaginația. Este grozav să auzi că copiii sunt obișnuiți cu tehnologia, dar este și o provocare, deoarece obțin răspunsuri gata la întrebări prin intermediul smartphone-urilor lor.

„Este ridicol să fii curios în legătură cu ceea ce nu ține cuiva în timp ce încă nu te cunoști pe tine însuți.” — Platon

Sfaturi, instrumente și tehnici pentru a vă crea curiozitatea

Autorii sunt curioși și creativi pentru că trebuie să fie curioși să învețe diverse perspective pentru a-și crea perspectivele. Iată câteva sfaturi pentru a vă crea curiozitatea.

 • Concentrați-vă pe arta și meșteșugurile dvs.
 • Nu vă conformați decât dacă sunt fundamentate cu fapte și cifre. Întrebați rațional. Fii rebel, dacă este necesar.
 • Observați oamenii din jurul vostru.
 • Identificați-vă ceasul biologic pentru a vă debloca creativitatea. Aflați momentul în care sunteți cel mai productiv pentru a-l utiliza eficient.
 • Jurnal în mod regulat timp de câteva minute în fiecare zi pentru a-ți surprinde ideile.
 • Sintetizați-vă ideile. Amestecați și potriviți-le pentru a le aplica practic.
 • Vedeți imaginea de ansamblu.
 • Experimentați și explorați lumea în mod imparțial.
 • Citiți cărți în mod regulat.
 • Fii pregătit să înveți din experiențele tale, în special din eșecurile tale.
 • Mai presus de toate, conduceți prin exemplu.

Fiecare copil este curios să știe lucruri. Copiii observă multe și învață din comportamentul și mediul altora. Își emulează părinții și oamenii din jurul lor. În instituțiile de învățământ, emulează educatorii pentru că petrec cel mai mult timp în instituțiile de învățământ. Pe scurt, dacă vrei să-ți susții curiozitatea de copil, trebuie să călătorești pe scară largă, să citești în mod regulat, să înveți continuu și să dai exemplu.

Educatorii creează curiozitate în timp ce predau pentru a invita și susține atenția elevilor lor. Ei pun adesea întrebări elevilor lor pentru a-i implica în predare și a-i implica eficient pentru o perioadă mai lungă de timp. Îi ajută pe elevi să se descopere, să se analizeze și să se înțeleagă. Îi ajută pe studenți să aplice cunoștințele, ideile și perspectivele dobândite în viața lor reală pentru a excela ca cetățeni sănătoși.

Curiozitate în viața mea profesională

Citesc regulat cărți din diferite genuri. Explorez lucruri noi și experimentez domenii noi. Nu mă deranjează când eșuez. Am eșuat de multe ori pentru că am explorat enorm și am învățat multe lecții. Știu că sunt un om matinal și folosesc acel timp care este cel mai productiv pentru a scrie cărți și a scrie articole. Sunt conștient că sunt foarte curios după ce mă trezesc din somn. Prin urmare, dorm în mod deliberat după-amiaza pentru o vreme, astfel încât să mă pot concentra și să fiu curios să explorez și să scriu.

Sunt curios să învăț. Prin urmare, vorbesc cu oamenii din jurul meu atunci când călătoresc sau în sală pentru a înțelege diferite perspective ale oamenilor pe diverse subiecte, deoarece fiecare este unic în lume. Adeseori pun o întrebare cuiva și ascult cu atenție pentru a-i surprinde perspectivele asupra diverselor subiecte. Experiențele diversificate din viața mea, inclusiv militare, afaceri, predare, formare, cercetare și consultanță, mi-au susținut nivelul de curiozitate. Prin urmare, toată lumea trebuie să învețe din mai multe surse, inclusiv din observațiile, educația, experiența, predarea și pregătirea lor pentru a-și susține curiozitatea copilăriei.

O mulțime de invenții au apărut din cauza curiozității. Tehnologia avansată și confortul sunt rezultatul curiozității. Am crescut ca civilizație din cauza curiozității. În concluzie, curiozitatea este înnăscută în toți oamenii. Toată lumea trebuie să o perfecționeze și să o susțină.