Sfaturi motivaționale pe care nu le auzi niciodată de la Elon Musk

elon musk

Elon Musk este cel mai tare antreprenor de pe planetă în acest moment. De la lansarea unei mașini electrice în spațiu, cumpărarea Twitter și tunelurile în toată țara, aventurile sale neconvenționale inspiră milioane de oameni.

Nu ar trebui să fie surprinzător că sfaturile sale motivaționale sunt, de asemenea, neconvenționale. Conținutul motivațional poate deveni clișeu și suprautilizat. Din când în când, trebuie să auzi o idee opusă pentru a-ți provoca modul de a gândi.

Iată 3 lucruri de la Elon Musk pe care nu le auzi niciodată de pe blogurile motivaționale care te vor zgudui și te vor face să-ți reconsideri abordarea:

Citat #1: „Dacă ai nevoie de cuvinte inspiratoare, nu o face.”

Antreprenorii nu citesc postări motivaționale pe blog toată ziua. Au probleme din viața reală pentru care trebuie să găsească soluții din viața reală. Dacă au nevoie de angajare, contactează agențiile de recrutare, compară costurile pentru diferiți furnizori, implementează soluții, testează rezultatele și învață din experiențele lor. Cuvintele inspiratoare sunt o doză de espresso pentru a le spori performanța, nu piramida alimentară care le hrănește corpul pentru a continua pe tot parcursul zilei.

Un citat motivațional sau un videoclip i-ar putea inspira pentru un moment, dar cu siguranță nu își petrec ore întregi în secțiunea de autoajutorare de la Barnes and Nobles. Dacă ești tu, reconsideră dacă ești dependent de motivație sau ești dependent de orice vrei să faci. Dacă ești un scriitor aspirant, petreci mai mult timp citind cum se scrie sau petreci mai mult timp scriind de fapt? Auditează-ți comportamentul și fii sincer cu tine însuți.

Dacă te bazezi pe motivația externă pentru a te menține într-un proiect, atunci odată ce acea motivație externă dispare, încetinești. Trebuie să găsești ceva mai adânc în tine pentru a continua să treci peste vremurile grele. Îndoiala este inevitabil, dar eșecul este necesar.

Citat #2: „Dacă ceva este suficient de important, chiar dacă șansele sunt împotriva ta, tot ar trebui să o faci.”

Oamenii îți spun să fii sigur, să găsești un mentor, să-ți cercetezi piața, să te asiguri că există cerere. Toate acestea sunt înțelepciune convențională. Nu este un sfat rău, dar este ceea ce li se spune tuturor și este ceea ce face toată lumea. Dacă Elon Musk ar asculta acest sfat, nu ar fi Elon Musk.

Elon Musk a revoluționat două industrii în care oamenii nu s-ar fi gândit niciodată să intre. Tesla a devenit prima companie americană de mașini care a devenit publică de la Ford Motor Company în 1956. Când a lansat SpaceX, unul dintre prietenii săi a strâns câteva clipuri cu rachete care explodau și l-a pus să vizioneze un videoclip. Elon demonstrează că dacă vrei să o faci mare, trebuie să-ți asumi un risc mare.

Cel mai important, dacă vrei să reușești, trebuie să faci ceva care te pasionează. Elon Musk l-ar fi putut îmbogăți în orice altă industrie făcând ceva mult mai puțin complicat. În schimb, a ales să-și continue pasiunea de a face lumea un loc mai bun, oferind transport alternativ de energie și creând o nouă mișcare de călătorie în spațiu pentru a salva umanitatea.

Și-a dat o șansă de succes de 10% cu ambele companii când a început. A ales să le înceapă oricum. Dacă nu ai nimic de riscat, nu ai nimic de câștigat. Recompensa este proporțională cu riscul. Dacă ceva este important pentru tine, îl vei urmări în ciuda oricărui risc cu care te-ai putea confrunta.

Citat #3: „Ar trebui să abordezi că te înșeli. Scopul tău este să greșești mai puțin.”

Majoritatea oamenilor evită criticile. Critica ne arată că s-ar putea să fim ceva în neregulă. Am fost crescuți pentru a nu greși, dar Elon Musk o caută activ. Critica vă arată cum vă puteți îmbunătăți și învăța.

Nu înveți nimic când cineva îți spune ce faci bine. S-ar putea să se simtă bine, dar așa cum se spune în filmul Whiplash, „Nu există două cuvinte în limba engleză mai dăunătoare decât „slujba bună”. A te simți bine generează mulțumire și te duce într-un loc de complezență.

Desigur, cei mai mulți dintre noi nu suntem Elon Musk și nu operăm la nivelul lui de intensitate. S-ar putea să decizi că îmbunătățirea necruțătoare nu este ceva pe care îl prețuiești sau pe care ți-l dorești în viața ta. Nimic nu este în neregulă să fii mulțumit și fericit cu locul în care te afli în viață. O dorință continuă de îmbunătățire nu înseamnă că trebuie să fii nemulțumit de tot. Poți alege cât de departe vrei să mergi în călătoria ta de auto-îmbunătățire și succes.

Într-o lume în care companiile încearcă să pretindă că totul merge bine, Elon Musk adoptă abordarea opusă. Se preface că totul merge prost și vrea să facă lucrurile mai puțin greșite. Abordarea lui deschide ușa eșecului și salută oportunitatea de îmbunătățire. Îți permiți să eșuezi? Îți recunoști defectele?

Cu toții vrem să fim ca Elon Musk. Nu toți ne dorim să muncim peste 100 de ore pe săptămână. Există o cale de mijloc undeva de la care putem învăța cu toții. Găsește-ți „de ce” și lasă-l să te inspire. Nu te baza pe cuvinte motivaționale pentru a te menține, folosește-l ca supliment, nu ca masă. În cele din urmă, când toată lumea se întreabă ce merge bine, întreabă-te ce nu merge bine.

Ce părere ai despre Elon Musk? Comenteaza mai jos!