Stăpânește-ți mintea pentru a-ți stăpâni viața

Oamenii vorbesc în ei înșiși pe parcursul timpului de veghe, care este cunoscut sub numele de conversație internă, monolog intern, vorbire de sine, vorbire interioară, discurs interior sau discurs intern. Este destul de natural și normal. Cu toate acestea, unii oameni se ceartă în capul lor, ceea ce duce la conflicte interne, anxietate și depresie. Cele mai multe provocări ale indivizilor apar din cauza argumentelor din mintea lor. Când oamenii își hrănesc mintea cu informații negative, ei evoluează ca indivizi negativi, în timp ce oamenii își hrănesc mintea cu informații pozitive, ei evoluează ca indivizi pozitivi.

Nu-ți pierde timpul mental prețios

Când vă certați în cap, vă otrăviți mintea și vă pierdeți timpul prețios. Poate avea efecte adverse asupra oamenilor din jurul tău. Oamenii cred adesea că pierderea timpului este fizică. Este și mental. Oamenii își pierd mai mult din timpul mental și mai puțin timp fizic în viața lor. Când te gândești excesiv la oameni negativi și la evenimente neplăcute din trecut, îți pierzi timpul prețios din punct de vedere mental. Cercetările arată că oamenii își pierd 30% din timp gândindu-se la trecutul lor neplăcut care nu poate fi schimbat. Așadar, învață să trăiești în prezent fără să te gândești la trecutul tău neplăcut și să-ți faci griji pentru viitor. Hrănește-ți mintea cu gânduri pozitive și lucrează constructiv și creativ pentru a obține succesul.

Evitați să deveniți un supragânditor cronic

Depășiți paralizia analizei. Evitați să vă gândiți după cum urmează: Mi-aș dori să reușesc ca antreprenor. Mi-as dori sa ma nasc intr-o familie sanatoasa. Mi-aș dori să am o educație regulată. Mi-aș dori să am educație de la instituții de învățământ eminente. Mi-aș dori să am un mentor sau un antrenor la începutul vieții mele pentru a avea succes. Evitați argumentele interne imaginative iraționale. Fii realist și practic. Fii pozitiv și încrezător. Vezi lumina din tine pentru a-ți conduce viața cu pace și fericire.

„Ai putere asupra minții tale – nu evenimente din afara. Realizează asta și vei găsi putere.” – Marcus Aurelius

Evitați argumentele iraționale imaginare în capul vostru

Iată câteva sfaturi pentru a evita cearta în capul tău. Nu lua criticile nesănătoase personal. Fii cu pielea groasă. Evitați persoanele cărora le place să se certe cu ceilalți. Nu reacționați la ele. Ignoră-i. Acționează pozitiv. Detașează-te de indivizii negativi și atașează-te de indivizi pozitivi. Să aibă conștiință de sine. Înțelegeți puterea monologului intern și folosiți-o în mod constructiv. Notează jurnalul. De exemplu, ori de câte ori există o problemă sau un conflict în mintea mea, o notez. Servește ca terapie. Primesc ușurare și o soluție pentru asta. În plus, deblochez puterea minții mele subconștiente de a găsi soluții pentru probleme și de a rezolva conflictele în mod eficient.

Repetarea argumentelor este o sabie cu două tăișuri

Cercetările arată că repetarea argumentelor în mintea ta sfârșește prin a provoca mai mult rău decât bine, ducând la boli mintale și dăunând organismului. Îți afectează negativ mintea și corpul. Cu toate acestea, avocații de litigii repetă adesea mult mental înainte de a argumenta efectiv în instanțe. Înainte de a scrie un articol sau o lucrare de cercetare, joc întregul scenariu. Înainte de a încărca un videoclip pe canalul meu de YouTube, joc întregul scenariu. Înainte de a participa la un interviu, un podcast sau un webinar în calitate de invitat, joc întregul scenariu. Mă ajută să contribui cu tot ce pot, în timp ce anticipez întrebările probabile și repet cu răspunsurile mele. Deci, interpretarea întregului scenariu este o sabie cu două tăișuri. Totul depinde de modul în care îți folosești mintea și subconștientul.

Stăpânește-ți mintea pentru a-ți conduce viața cu atenție

Evită războiul în capul tău. Amintiți-vă că inamicul intern este mai periculos decât inamicul extern. Așadar, evită-ți argumentele interne pentru a-ți verifica inamicul intern. Calmează-ți mintea argumentativă irațională pentru a-ți conduce viața în mod conștient și semnificativ. Mintea ta este o capodopera. Îl poți folosi fie pentru activități constructive, fie pentru activități distructive. Este sub controlul tău. Nu face mizerie din asta. Folosește-l în mod constructiv pentru a construi o lume mai bună. Pentru a rezuma, folosește puterea minții subconștiente în mod pozitiv pentru a nu te mai certa în capul tău pentru a excela ca individ pozitiv și a-i percepe pe ceilalți pozitiv. Poți să vorbești lucruri grozave cu alții și să-i inspiri. Amintește-ți, tu ești ceea ce îți hrănești mintea. Așa că hrănește-ți mintea pozitiv pentru a excela ca individ sănătos. În concluzie, evită argumentele iraționale imaginare din cap pentru a-ți conduce viața cu atenție și înțeles.