Starea în zona ta de confort este cheia fericirii

Nu este un secret că toți dorim să fim fericiți. Problema este că nimeni nu știe cum să ajungă acolo.

Deși există tot felul de teorii, metode și hack-uri moderne pentru a răspunde la cele mai mari întrebări umane, un lucru asupra căruia majoritatea experților par să fie de acord este că zona de confort este un loc prost. Atât de rău, de fapt, ne împing să „rupem zona de confort” și să „ne simțim inconfortabil” pentru a forța schimbarea pozitivă și a li se alătura în goana către fericirea pe tot parcursul vieții. Ca vitele întinse cu o bară de fier fierbinte.

Pe lângă sugestia dăunătoare că nu suntem deja suficienti, aceste strategii rareori funcționează, deoarece nu recunosc cine suntem cu adevărat. Voi explica mai multe despre asta într-un minut, dar adevărul este că zona de confort nu este un lucru rău. De fapt, este de fapt CHEIA pentru a găsi fericirea de durată.

Gândește-te la asta logic pentru o secundă; zonele noastre de confort sunt confortabile dintr-un motiv. Îmbrățișând această parte fundamentală a ceea ce suntem și înțelegând clar de ce ne oferă astfel de sentimente minunate de securitate, control, încredere și satisfacție, nu ar trebui să fie posibil să găsim și mai mult? Pe de cealaltă parte a monedei, dacă ne întoarcem în mod deliberat spatele unei astfel de părți esențiale a ființei noastre, nu ar cauza decât mai multe dificultăți și suferință?

Cred că da, și există un motiv bun pentru care.

Problema cu ieșirea din zona ta de confort

Robert Greene, autorul american de bestselleruri precum Arta seducției și Legile naturii umane a spus odată: „Gândește-te la tine ca un explorator. Nu poți găsi nimic nou dacă nu ești dispus să părăsești malul.”

Fiind un susținător evident al gândirii „zona de confort este proastă”, el are o idee – nu poți găsi nimic nou decât dacă explorezi. Dar acest citat celebru și multe altele asemănătoare trec peste partea grea a unui astfel de sfat.

Mai exact, dacă ar trebui să fim cu toții exploratori care ne părăsesc țărmurile pentru lucruri noi care să ne îmbogățească, să ne împlinească și să ne facă fericiți, nu ar trebui să ne asigurăm că avem mai întâi o barcă echipată pentru călătorie? Nu ai sări în nicio canoe veche pe care ai găsit-o spălată pe mal pentru a începe o călătorie atât de importantă, nu-i așa? Desigur că nu! Ați dori să utilizați cea mai bună navă posibilă; unul pe care l-ai construit singur și ai navigat de un milion de ori. Unul pe care îl știai ca pe dosul mâinii tale – fiecare buton și fiecare pârghie – așa că ai avut cea mai bună șansă să treci prin orice i-ar putea arunca oceanul neiertător.

Înainte de a pleca, ar fi de mare ajutor să știi unde vrei să ajungi, nu-i așa? Navigarea în albastrul adânc de acolo vă va duce fără îndoială într-un loc diferit, dar este ca și cum ați juca săgeți legat la ochi. De unde știi unde ajungi îți va oferi tot ce ai căutat?

„Nu vă faceți griji pentru eșecuri, îngrijorați-vă de șansele pe care le pierdeți atunci când nici măcar nu încercați.” Jack Canfield

Care este zona de confort?

Răspunsurile la aceste două lucruri – o navă puternică, de încredere și destinația potrivită – nu pot fi găsite după ce ați pornit deja. Pentru a avea vreo șansă de a găsi ceea ce cauți, ele trebuie să fie planificate și construite mai întâi pe țărm, folosind genul de autocunoaștere intimă și conștientizare de sine pe care doar tu le poți oferi. Planul cu care vei ajunge după ce ai trecut printr-un astfel de exercițiu va defini acel lucru frumos și natural numit zona ta de confort.

este cine ești și ce faci toată ziua, în fiecare zi, probabil fără să știi; instrumentele, abilitățile, strategiile și ciudateniile pe care le-ați perfecționat cu experiență de-a lungul vieții pentru a face față provocărilor pe care vi le-a aruncat și pentru a susține valori importante pe parcurs.

În ciuda a ceea ce îți va spune mulțimea de autoajutorare, aceasta nu este o slăbiciune de neglijat. Este o putere… este puterea TA!

Am o ecuație foarte simplă pentru această putere și merge cam așa:

Puterea ta = CE faci + CUM o faci

Vă pot ajuta să vă dați seama mai detaliat, dar deocamdată gândiți-vă la el ca fiind valoarea unică pe care o oferiți lumii. O valoare unică care a fost forjată ÎN zona ta de confort de-a lungul vieții tale.

Folosește-ți zona de confort pentru a-ți găsi fericirea

Așa că acum că știi care este cu adevărat zona ta de confort, ce ar trebui să faci cu ea? Mai important, cum poate fi folosit pentru a găsi fericirea?

Ei bine, să revenim încă o dată la analogia cu barca. Faptul că ai petrecut puțin mai mult timp pe țărm, înțelegând mai întâi valoarea ta unică, înseamnă că te afli într-o poziție mult mai bună de a fi un explorator DE SUCCES, mai degrabă decât un alt explorator eșuat.

Dându-vă seama ce vă place să faceți și la ce vă pricepeți, ați construit o navă care este pe deplin pregătită pentru testele care urmează și acum poate identifica locuri îndepărtate care promit bogății mai mari.

Amintește-ți asta: nu ești nemulțumit din cauza a ceea ce ești confortabil să faci, ești nefericit pentru că pur și simplu nu ai găsit locul potrivit pentru a face asta! Slujba potrivită, hobby-ul potrivit, cauza potrivită – domeniul potrivit de activitate care te recompensează pentru că aduci orice valoare aduci.

Având în vedere asta, înțelepciunea mai precisă pe care ar trebui să o îmbrățișăm cu toții când vine vorba de zonele noastre de confort este să RĂMĂM în ele. Nu iesi niciodata din ele! Rămâi în zona ta de confort cu ce tu faci (nava) și doar schimbi Unde tu o faci (destinația).

De ce urâm zona de confort?

Pentru a încheia, vreau să abordez rapid de ce zona de confort are o repetare atât de proastă în primul rând. Pentru mine, consider că se datorează faptului că sensul său real – cel pe care l-am definit aici – a fost deturnat încet de-a lungul timpului pentru a deveni sinonim cu lenea.

Dacă despre asta vorbim, atunci nu aș putea fi mai de acord. Lenea, plictiseala și lipsa de responsabilitate sunt bariere uriașe în găsirea fericirii sub toate formele ei și, în aceste cazuri, tipul de gândire al lui Robert Greene și al tuturor celorlalți experți are mai mult sens. Încercarea de a-i motiva pe oameni să treacă la acțiune, aruncându-se în viață și experimentând lucruri noi, le-ar putea oferi scânteia de care au nevoie.

Dar, încă o dată, acest tip de lucruri nu are nicio legătură cu zona ta de confort. De fapt, ignoră complet zona de confort despre care vorbesc aici și pune o palmă pe probleme, mai degrabă decât să remedieze cauza principală.

Realitatea este că a rămâne în zona ta de confort cu siguranță nu înseamnă lene sau a alege opțiunea ușoară. Să mergi adânc în tine și să te confrunți cu adevărata natură a cine ești este greu – atât de greu încât nu mulți oameni o fac vreodată. Majoritatea cad în capcana de a sari în prima canoe pe care o văd.