Sunteți singurul responsabil pentru circumstanțele dvs

[pinit count=”horizontal”]

Acceptați responsabilitatea pentru acțiunile tale, înveți din experiență și mergi mai departe? Sau intri în negare, bagi problema sub covor și găsești pe altcineva de vină? Adevărul este că ești singurul responsabil pentru circumstanțele tale.

Nu poți prelua controlul asupra vieții tale până nu ești responsabil pentru comportamentul tău și pentru alegerile pe care le faci. Când eviți responsabilitatea, petreci mai mult timp inventând scuze decât încercând să îndreapți nava. Când acțiunile nu au consecințe, nu există niciun motiv să muncești din greu; nu există niciun stimulent de determinat; și nu există nicio motivație pentru a-ți îmbunătăți jocul. Asta te poate face să devii leneș, neglijent și obosit. Ai!

Nu te uita la Alții; Privește la tine însuți

Acceptă responsabilitatea exclusivă pentru alegerile tale, în loc să renunți la acea responsabilitate altora. Stabilește cine vrei să fii; stabiliți direcția pe care doriți să o luați; și concentrează-ți eforturile asupra obiectivelor tale. Când deții viața ta, alegi să:

Acceptă-te pe tine și circumstanțele tale mai degrabă decât să te simți neputincios și neputincios, incapabil să afecteze rezultatul.

Respectați-vă convingerile și valorile mai degrabă decât să te lași hărțuit de presiunea colegilor și convins să urmezi haita.

Urmărește-ți pacea interioară mai degrabă decât să caute acceptarea celorlalți.

Faceți față provocărilor cu curaj și convingere mai degrabă decât să-ți predai visele fricii.

Recunoașteți în mod deschis greșelile mai degrabă decât să găsească un țap ispășitor.

Controlează-ți gândurile și emoțiile mai degrabă decât să permită mâniei, fricii, vinovăției sau invidiei să aibă mai bine de tine.

Trăiește fiecare zi la maxim mai degrabă decât să devină prins prin retrăirea dezamăgirii din trecut.

Acceptați proprietatea asupra sănătății și bunăstării voastre emoționale mai degrabă decât să se supună unui comportament autoînfrângător.

Urmează-ți conștiința mai degrabă decât să-ți vinzi sufletul celui mai mare ofertant.

Crede în tine mai degrabă decât să-ți măsori valoarea de sine în funcție de ceea ce cred alții despre tine.

Vezi cea mai recentă carte a lui Frank, Calea către o viață plină de sens.

Acceptați responsabilitatea exclusivă pentru circumstanțele dvs.?

Vă rugăm să lăsați un comentariu și să ne spuneți ce credeți sau să-l împărtășiți cu cineva care poate beneficia de informații.

Lectură suplimentară:
Asumați-vă asumarea responsabilității
Este încrederea în sine mai mult decât un cuvânt de interes?
Care sunt cele mai mari regrete ale tale din viață?
Faceți alegeri bune
20 de alegeri care îți vor determina destinul
Poți conta pe tine?
Nu vă reduceți niciodată standardele personale. Nu!
Pacea interioară este o alegere

Dacă vă place acest articol, abonați-vă la blogul nostru pentru a nu pierde nicio postare. Obțineți postări viitoare prin flux RSS, e-mail sau Facebook. Este gratis.