Trăiește cu Grație și Demnitate

dignity and grace, class, how to act with dignity, elegance, decency, show a little class, live with dignity, proper behavior, Frank Sonnenberg

Considerați că există mai puțină demnitate și mai puțină grație astăzi? Nu există oameni scăpați care să dezvăluie pe rețelele de socializare, să-și etaleze succesul și să te sfărâme dacă nu sunteți complet de acord cu opiniile lor. Ce s-a întâmplat cu oamenii cu clasă – oameni care își stabilesc standarde înalte, trăiesc cu onoare și integritate, îi tratează pe ceilalți cu demnitate și respect și servesc ca modele exemplare? Cu alte cuvinte, oameni care fac o diferență pozitivă în lume și sunt mândri că trăiesc așa.

Unii oameni sunt toxici. Sunt egoiști, nepoliticoși, intoleranți, egocenți, închiși la minte, judecători, leneși, invidioși – și lista poate continua. În lumea lor a „orice merge”, ei spun și fac lucruri fără să țină cont de pagubele pe care le lasă în urma lor. De fapt, comportamentul lor are un impact masiv asupra relațiilor personale, reputației și respectului de sine. Ce îi învață pe copiii noștri această lipsă de demnitate și har?

Să fim reali. Nu mă aștept ca toată lumea să fie un sfânt, dar în loc să rătăcim despre schimbarea lumii, de ce nu ne luăm un moment și ne uităm în oglindă.

Virtutea nu cere mai mult de la alții; se așteaptă mai mult de la tine.

Arată puțină demnitate și grație

A trăi cu demnitate și har începe și se termină cu tu. Iată 15 îndrumări care vă vor ajuta să vă mențineți cursul:

Condus de exemplu. Fii conștient de modul în care comportamentul tău îi afectează pe alții. Oamenii se uită la tine. Nu-i dezamăgi.

Fii responsabil pentru acțiunile tale. Ai libertatea de a alege, dar nu ești liber de consecințele acestor alegeri.

Ai grijă la cuvintele tale. Acțiunile au consecințe; cuvintele fac, de asemenea. După cum se spune, „nu poți să suni un clopoțel”.

Dezvoltați relații câștig-câștig. Străduiți-vă pentru a câștiga-câștig, mai degrabă decât pentru a câștiga-totul. La urma urmei, câștigul nu trebuie să fie pe cheltuiala cuiva.

Arată respect reciproc. A trata oamenii cu demnitate și respect spune mai multe despre tine decât să încerci să demonstrezi cât de important ești.

Fii deschis la feedback. Unii oameni cred că dacă nu își cunosc greșelile, nu au. Dacă ești orb la defectele tale, nu le poți aborda.

Păstrați o deschis minte. Provocați-vă gândirea îmbrățișând puncte de vedere diferite mai degrabă decât să limiteze dezbaterea la oameni cu gânduri asemănătoare.

Ascultă mai mult… vorbește mai puțin. Încercați să găsiți meritul în argumentele altora. Comunicarea este o stradă cu două sensuri. Este nevoie de mai mult decât de vorbit.

Faceți testul pantofului pe celălalt picior. Data viitoare când evaluați dacă ceva este corect și echitabil, întrebați-vă cum v-ați simți dacă situația ar fi inversată.

Arată puțină compasiune. Dăruiește-te de tine. Dar amintiți-vă, a intenție bună este ca o idee pe care o păstrezi pentru tine. Dacă nu faci ceva cu el, parcă n-ar fi existat niciodată.

Plătește-ți cotizațiile. Tu nu obțineți ceea ce doriți; primesti ceea ce meriti. Dacă nu sunteți dispus să vă asumați angajamentul, nu vă plângeți de rezultat.

Fii umil. Nu este nevoie să te lăudești cu realizările tale, pentru că acționând cu umilință și har spune multe despre tine.

Fii un ratat grațios. A fi un bun ratat ajută la construirea caracterului, oferă lecții valoroase și te pregătește mental pentru următoarea ta provocare.

Amintește-ți rădăcinile tale. Pe măsură ce urci pe scara succesului, întinde-te în jos și trage-i pe alții împreună cu tine. În plus, mulțumește oamenilor… și acordă merit tuturor celor care te-au ajutat pe parcurs.

Fă ceea ce este corect mai degrabă decât ceea ce este convenabil. Stabiliți standarde înalte, rămâneți fideli valorilor voastre, ascultați-vă conștiința și fiți mândri. Amintește-ți, trebuie să trăiești cu tine însuți pentru tot restul vieții.

Înainte de a-i provoca pe alții, provoacă-te pe tine însuți

Majoritatea oamenilor cred că vor fi priviți pozitiv dacă acționează cu demnitate și har. În plus, va ajuta să facem lumea un loc mai bun. Adevărat. Dar nu acesta este motivul real pentru care ar trebui să acționezi astfel. Chiar dacă comportamentul adecvat are un impact semnificativ asupra modului în care ești perceput de ceilalți, afectează dramatic modul în care te privești. După cum a spus Papa Francisc, „Demnitatea umană este aceeași pentru toate ființele umane: când calc demnitatea altuia, îmi călc în picioare”. Arată puțină demnitate și har și fă-te mândru.

Vezi cea mai recentă carte a lui Frank, Calea către o viață plină de sens.

Când a fost ultima dată când te-ai uitat în oglindă?

Vă rugăm să lăsați un comentariu și să ne spuneți ce credeți sau să-l împărtășiți cu cineva care poate beneficia de informații.

Lectură suplimentară:
Ce este nevoie pentru a arăta puțină bunătate?
Pot banii să cumpere respect?
Cum te descurci cu succesul spune multe despre tine
Reputație: Nu poți fugi din umbra ta
Dacă comportamentul tău este contagios, ce vor prinde oamenii?
9 motive puternice pentru care caracterul tău moral contează
Trăiește cu onoare și integritate

Dacă vă place acest articol, abonați-vă la blogul nostru pentru a nu pierde nicio postare. Obțineți postări viitoare prin flux RSS, e-mail sau Facebook. Este gratis.