Un proces pas cu pas care vă va ajuta să faceți imposibilul, posibil

make it happen

Am fost cu toții acolo, ne uităm la ceva și ne-am dorit să avem. Fata, mașina, banii, familia, stilul de viață… dar apoi ne spunem „Da, dar nu sunt eu”. Oamenii care primesc asta sunt tăiați dintr-o pânză diferită și ne continuăm să ne spunem asta până când devine o profeție care se împlinește. Risipim aripile pe care le-am primit crezând tot timpul că nu putem zbura și că ne este imposibil. Nici măcar nu ne vedem aripile de cele mai multe ori.

1. Invizibilul

Aceasta este zona despre care nu știm nimic, deoarece nici măcar nu este pe radarul nostru. Nu știm că există, doar când descoperim (din întâmplare) sau ne spune altcineva asta, mutăm acul din Invizibil în Imposibil.

Permiteți-mi să vă dau câteva exemple de The Invisible.

  1. Ibrahim Hamato – Un jucător de tenis de masă fără mâini. Joacă folosind gura și gâtul, dar cea mai mare surpriză este modul în care servește.
  2. Construirea unui hotel cu 15 etaje în 6 zile în China este o activitate zilnică.
  3. Charlie Munger citește 500 de pagini pe zi. Avand in vedere ca cartea medie este in jur de 250 de pagini, asta inseamna ca citeste 2 carti pe zi sau 650-700 de carti pe an. Un american mediu citește mai puțin de 4 pe an.

Invizibilul devine acum vizibil. Știi că se întâmplă undeva acolo, dar nu aici, nu unde ești, nu în viața ta. Deci, de aceea, Invizibilul devine Imposibil. „Oh wow, asta e uimitor. Dar este imposibil pentru mine.” Deci bun venit la a doua etapă.

„Intotdeauna pare imposibil pana e facut.” – Nelson Mandela

2. Imposibilul

Aceasta este domeniul schemelor de îmbogățire rapidă. Aici își desfășoară activitatea cel mai mult tocmeștii, promițându-vă că vă vor oferi ceva care să vă mute din zona Imposibil în zona Actual, dar nu funcționează așa în viața reală. Nu ești obișnuit cu acest stil de viață și nu te descurci cu saltul.

Dacă aveți nevoie de o dovadă în acest sens, uitați-vă doar la ce se întâmplă cu câștigătorii la loterie care trec de la zdrențe la bogății. Rata de sinucidere și depresie în cadrul acelui grup este una dintre cele mai mari din țară, iar paradoxul este că erau mai fericiți cu viața lor înainte de a câștiga la loterie.

Toți pașii trebuie făcuți în ordine și nu puteți sări peste ei. Trebuie să-i simți pe fiecare și să-ți dai seama cum să ajungi de la unul la altul. Din zona Imposibilului, începi să te întrebi cum. Cum ajung acolo? Cum merg înainte? Această întrebare te duce la schimbarea mentalității (de la mentalitatea fixă ​​la cea de creștere) necesară pentru a face ceva imposibil, posibil.

3. Posibilul

Când îți schimbi mentalitatea de la o mentalitate fixă ​​la una de creștere, atunci ajungi în zona Posibilă. Începi să crezi că este posibil PENTRU TINE să obții asta. Nu mai este ceva care există acolo pentru altcineva și nu mai este pentru oamenii despre care credeți că sunt făcute dintr-o pânză diferită.

Începi să crezi (și să-ți demonstrezi ție) că nu există „făcut dintr-o pânză diferită”. Îți dai seama că există doar muncă grea, perseverență și credință. Acum, cel mai mare obstacol a fost depășit și este timpul să oferiți complementare schimbării mentalității. Complementările se bazează pe cunoștințe și abilități. Când începeți să lucrați în zona Posibilului, atunci pășiți în zona următoare a Probabilului.

4. Probabilul

Aici vă amestecați schimbarea mentalității și convingerea că o puteți face, cu cunoștințele și abilitățile necesare pentru a o face. De aici, de ce și cum devine ce.

În zona Probabilului, înveți Ce despre meșteșug. Înveți cum să-ți faci visul și viziunea în realitate. Aceasta este partea în care au loc obiceiurile și acțiunile zilnice (compuse). Aceasta este una dintre cele mai lungi perioade, deoarece cele mai multe abilități necesită atât de mult timp pentru a deveni a doua natură.

Dacă vrei să-ți realizezi viziunea și visul, trebuie să obții măiestrie în domeniul care te-ar aduce acolo. Stăpânirea pur și simplu necesită timp, dar nu te descuraja, acum ești pe calea cea bună și succesul este inevitabil. Continuați să împingeți, continuați să lucrați, continuați să măcinați și să credeți că se va întâmpla. Când se întâmplă, vei începe să intri în ultima fază.

„Nimeni nu ajunge foarte departe decât dacă realizează imposibilul cel puțin o dată pe zi.” – Elbert Hubbard

5. Actualul

Aici viziunea și visul tău devin realitate. Acesta este scopul final pe care îl vei simți, atinge, mirosi și prin care vei trăi. Dar numai dacă crezi, lucrează pentru asta și obții măiestrie. Acesta este locul în care visele devin realitate, dar nu este un loc magic care a căzut din nimic. Este un produs al convingerilor tale și al muncii grele depuse ani de zile până când ai văzut rezultatele dorite.

În acel moment, munca grea și perseverența sunt în cele din urmă răsplătite în cel mai bun sentiment din lume, sentimentul de împlinire. Momentul în care ai cucerit nu oamenii din jurul tău sau mediul înconjurător, ci momentul în care te-ai cucerit pe tine însuți.

Și din această cauză, acum îți trăiești visul în realitate.

Wpălăria urmează?

Treceți la următorul obiectiv pe care îl aveți. Cercul nu se oprește niciodată, singurul lucru care se schimbă este poziția noastră asupra lui. Am obținut Actualul într-un domeniu al vieții mele, dar în celălalt, sunt încă în faza Probabilă, așa că mai este mult de lucru.

Tu ce mai faci? În ce domeniu al visului vieții tale te afli și cum ai continua căutarea către Actual? Distribuie cu noi mai jos!

Imaginea prin amabilitatea lui Twenty20.com