Vremurile bune construiesc încredere… Vremurile rele construiesc caracterul

good times, bad times, how to get through tough times, bad times make you stronger, nothing lasts forever, how do you react during tough times, surviving tough times, bad times build character, Frank Sonnenberg

Când vremurile sunt bune, oamenii sunt optimi. Ei cred că cerul este limita și că vremurile bune vor dura pentru totdeauna. Pe de altă parte, când vremurile sunt grele, oamenii devin anxioși, posomorâți și chiar se lovesc de alții. Ei se gândesc: „De ce Eu?” Apoi, ei continuă să învinovăţească lumea pentru circumstanţele lor. Deși este greu să ai speranță atunci când ești în ochiul unei furtuni, caracterul tău se conturează în acele perioade. Deși s-ar putea să nu te mângâie prea mult, adevărul este că vremurile bune creează încredere. Vremurile rele construiesc caracterul.

Oamenii cred că vremurile bune vor dura pentru totdeauna… până când nu o vor face.

Acceptați necazurile sau credeți că lumea se apropie de sfârșit? Îți pare rău pentru tine însuți, elimini frustrarea asupra celorlalți și te comporți total în afara caracterului sau trăiești cu demnitate și har? Eșecurile sunt un mod de viață. Nu există nicio cale de a le ocoli. Dar vremurile grele dezvăluie adevăratul tău caracter. După cum a spus TS Eliot: „Dacă nu ești peste cap, de unde știi cât de înalt ești?”

Timpurile proaste construiesc caracterul

Cum te comporți când lucrurile devin grele? Tu:

 • Înfrunta realitatea sau ridica sperante false?
 • Deține problema sau te aștepți ca alții să te elibereze?
 • Rămâi calm și liniștit sau te antrenezi într-un funk?
 • Construiți o rețea solidă de suport sau mergi singur?
 • Ia taurul de coarne sau așteptați ca situația să se îmbunătățească de la sine?
 • Înconjoară-te de oameni pozitivi sau să te lase pe oameni să te tragă în jos?
 • Abordați lucrurile în controlul tău sau pierdeți timpul abordând incontrolabil?
 • Tratează-i pe ceilalți cu bunătate și respect sau elimini frustrarea pe ei?
 • Faceți alegeri dificile sau îngheață ca cerbul în faruri?
 • Adresați-vă articolelor cu prioritate ridicată sau consideri totul important?
 • Acordați sprijin celorlalți care au nevoie sau gandeste-te doar la tine?
 • Trăiește cu onoare și integritate sau să-ți compromiți valorile?
 • Păstrează credința sau renunță la speranță – și renunță.
 • Învață din experiență sau repeta greselile trecutului?

Ține-ți capul sus

Vor fi perioade în care vei trece prin momente grele. Poate rezulta din incheierea unei relatii, pierderea unui loc de munca, suferinta unei pierderi financiare sau ingrijorarea sanatatii. Chiar dacă ar putea părea că norii de furtună nu vor dispărea niciodată, cel mai adesea o fac. Dar modul în care răspundeți la situație va dura foarte mult timp.

Din păcate, unii oameni reacționează emoțional în timpul adversității. Acest lucru îi face să se comporte irațional, să ia decizii proaste și să-și elimine frustrarea asupra celorlalți. Acest lucru nu afectează numai oamenii la care îți pasă, dar te va afecta și pe tine. Deși este de înțeles să treci prin procesul de doliu, îți datorezi ție să ții capul sus și să trăiești cu demnitate și har.

Având în vedere asta, te vei înfiora de felul în care te-ai purtat în acele ore întunecate? Vei regreta modul în care te-ai descurcat, relațiile pe care le-ai deteriorat și deciziile greșite pe care le-ai luat? Sau vei fi mândru de felul în care ai depășit provocarea refuzând să-ți abandonezi principiile? După cum spunea Ralph Waldo Emerson, „Ceea ce se află în spatele tău și ceea ce se află în fața ta, palidează în comparație cu ceea ce se află în interiorul tău.” Alegerea este a ta.

Vezi cea mai recentă carte a lui Frank, Calea către o viață plină de sens.

Cum te comporți în vremuri grele?

Vă rugăm să lăsați un comentariu și să ne spuneți ce credeți sau să-l împărtășiți cu cineva care poate beneficia de informații.

Lectură suplimentară:

Ce spun vremurile grele despre tine?
Puterea unei atitudini pozitive
9 motive puternice pentru care caracterul tău moral contează
Succesul începe cu o atitudine care poate face
Cererea de ajutor este o slăbiciune?
17 pași de acțiune pe care trebuie să îi luați în vremuri grele
Cum răspunzi într-o criză?

Dacă vă place acest articol, abonați-vă la blogul nostru pentru a nu pierde nicio postare. Obțineți postări viitoare prin flux RSS, e-mail sau Facebook. Este gratis.